- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δένδιας: «Παράθυρο» για επίλυση των διαφορών με την Τουρκία μετά τις εκλογές
Απάντησε σε Τσαβούσογλου
Νίκος Δένδιας: Στις δηλώσεις του Τούρκου ομολόγου του απάντησε ο υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα δεν συνυπογράφει καμία πολιτική κατευνασμού
Απάντηση στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα ότι η ένταση με την Αθήνα «θα υπάρχει και μπορεί να ξεσπάσει ανά πάσα στιγμή», έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.
Μιλώντας στο Action 24, ο υπουργός δικαιολόγησε τον ομόλογό του λέγοντας ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν «είναι υπό το κράτος προεκλογικής πίεσης».
«Ο πρόεδρος Ερντογάν πιέζεται στις δημοσκοπήσεις, είναι υποχρεωμένος να πει κάτι, το οποίο θα πιάσει τόπο, θα έχει ένα πολιτικό βάρος. Άρα, ό,τι λένε αυτό το διάστημα τα στελέχη του ΑΚΡ, δεν το παίρνω κατ’ ανάγκη τοις μετρητοίς», σημείωσε.
Πέραν αυτού, ο Έλληνας ΥΠΕΞ υπογράμμισε: «Από εκεί και πέρα εγώ έχω πει ξεκάθαρα, στο βαθμό που μου αναλογεί, ότι δεν θα αφήσω να υπάρξει ένταση μέχρι τις εκλογές. Από την άλλη, όμως, η Ελλάδα δεν συνυπογράφει καμία πολιτική κατευνασμού -για να είμαστε συνεννοημένοι».
Παράλληλα, εκτίμησε ότι Ελλάδα και Τουρκία έχουν ένα «παράθυρο ευκαιρίας» να βρουν λύση στις διαφορές τους μετά τις εκλογές στις δύο χώρες, προσθέτοντας πάντως ότι οι πιθανότητες επιτυχίας «δεν είναι πάρα πολλες, αλλά πρέπει να το προσπαθήσουμε».
Για το καλό κλίμα μεταξύ των δύο χωρών τον τελευταίο καιρό, ο κ. Δένδιας υποστήριξε ότι δημιουργήθηκε ένα διαφορετικό κλίμα εξαιτίας της δικής μας συμπεριφοράς μετά τους σεισμούς στην Τουρκία, η οποία εκτιμήθηκε από την Άγκυρα.
Ωστόσο, πρόσθεσε: «Αυτό δημιούργησε μία ευκαιρία, η ευκαιρία θα κρατήσει, ελπίζω, μέχρι τις εκλογές, θα κρατήσει και ένα διάστημα μετά τις εκλογές. Εάν δεν υπάρξει κάποιου είδους συνεννόηση μέσα σε αυτό το διάστημα, πολύ φοβάμαι πράγματι ότι μπορούμε να κυλήσουμε πίσω».
Τέλος, ο Νίκος Δένδιας απέφυγε να τοποθετηθεί για το αποτέλεσμα των τουρκικών εκλογών, λέγοντας ότι ως υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας δεν μπορεί να εκφράσει οποιαδήποτε άποψη για την κρίση της τουρκικής κοινωνίας και του τουρκικού λαού.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Χαρακτήρισε τον συνδυασμό «ανησυχητικό κοκτέιλ»
Με ανατροπή του αποτελέσματος του πρώτου γύρου
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά
Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στους στενούς δεσμούς Ελλάδας και ΗΠΑ που ενισχύονται ολοένα και περισσότερο
Πολύ σημαντικό έργο χαρακτήρισε την επέκταση του Μετρό προς την Γλυφάδα
«Είμαι διαθέσιμος για διάλογο», δηλώνει ο Υπουργός
Τα καλά νέα αφορούν κυρίως τη νότια Ευρώπη
O βουλευτής Κιλκίς του ΠΑΣΟΚ μιλάει για όλα στο νέο podcast της ATHENS VOICE
Το βιβλίο αναφέρεται στην επιτυχία έξι μικρών κρατών
Ο ναός βρίσκεται εντός της ζώνης προστασίας του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης
«Η υγεία του πρωτογενούς τομέα είναι κάτι το οποίο πρέπει να μας απασχολεί όλους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά το ωράριο μέχρι το τέλος του έτους
Πώς υπολογίζεται το ποσό
Ποιοι είναι οι πέντε τρόποι πληρωμής
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.