- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 5,9 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ
Προηγείται το κυβερνών κόμμα στην πρόθεση ψήφου, λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές
Εκλογές 2023 - Δημοσκόπηση GPO: Προβάδισμα 5,9 μονάδων της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου - Σε τι ποσοστά κινούνται τα άλλα κόμματα.
Το σταθερό προβάδισμα της ΝΔ (32,8%) στις δημοσκοπήσεις αποτυπώνεται και στην έρευνα της GPO για την εφημερίδα «Παραπολιτικά», καθώς καταγράφει προβάδισμα 5,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ (26,9%).
Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά την πρόθεση ψήφου το κυβερνών κόμμα καταγράφει ποσοστό 32,8%, έναντι 31,4% που είχε στις αρχές του Απριλίου και 29,5% που κατέγραφε τον Μάρτιο.
Σύμφωνα με την δημοσκόπηση, η ΝΔ σημειώνει άνοδο 1,4% σε σχέση µε την προηγούμενη δημοσκόπηση και 3,3% σε σχέση µε τον Μάρτιο, όταν βρέθηκε στο χαμηλότερο ποσοστό της κατά τη διάρκεια αυτού του εκλογικού κύκλου.
Ο ΣΥΡΙΖΑ, από την πλευρά του, συνεχίζει σταθερά να ανεβάζει τα ποσοστά του και βρίσκεται σήμερα στο 26,9% από 26,6% στις αρχές Απριλίου και 25,6% τον Μάρτιο.
Η άνοδός του, ωστόσο, παραμένει αργή, καθώς, τη στιγμή που καταγράφεται µια αύξηση της συσπείρωσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αναδεικνύεται και µια δυσκολία διείσδυσης σε άλλα εκλογικά ακροατήρια, που είναι απαραίτητα για να μπορέσει να διεκδικήσει την πρώτη θέση.
Την ίδια αδυναμία διεύρυνσης φαίνεται να αντιμετωπίζει και το ΠΑΣΟΚ, του οποίου η εκλογική επιρροή εμφανίζεται μειωμένη στο 9% έναντι των προηγούμενων μετρήσεων.
Το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25 εμφανίζονται σταθερά, κρατώντας τις δηµοσκοπικές δυνάμεις που είχαν κερδίσει µετά τον Μάρτιο.
Οι τελευταίες εξελίξεις στο εσωτερικό της Ελληνικής Λύσης περιορίζουν τη δυναµική της και τη φέρνουν οριακά πάνω από το 3%, το εκλογικό όριο το οποίο σε αυτήν τη µέτρηση πιάνουν οι «Έλληνες» του Κασιδιάρη, η συµπεριφορά των οποίων αποτελεί έναν από τους άγνωστους παράγοντες της επόµενης αναµέτρησης, καθώς ακόµη δεν γνωρίζουµε αν θα τους επιτραπεί τελικά η συµµετοχή.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκληρή κριτική με φόντο τα επεισόδια στη Νίκαια
Η απάντηση του υπουργού για τα επεισόδια στο Νοσοκομείο Νίκαιας
Μετά το πόρισμα που έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΣΟΚ
«Διαχρονικά και διακομματικά τα προβλήματα στον Οργανισμό - Ευθύνες κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών ΠΑΣΟΚ»
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Πλεύσης Ελευθερίας πήρε αποστάσεις από την υπόθεση με το συγγενικό της πρόσωπο
Μήνυμα Χατζηδάκη για «ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη»
Τι πρέπει να προσέξετε για μην πέσετε σε παγίδα
«Είναι η πολλοστή φορά που πολιτικά γραφεία βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας γίνονται στόχος επιθέσεων» σημειώνει
Πώς υποβάλλονται οι αιτήσεις
Όσα είπε ο πρωθυπουργός στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής
«Όσοι με έβριζαν είχαν έρθει στο γραφείο μου» υποστήριξε ο υπουργός Υγείας
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για τα 4 χρόνια από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία
Η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας
Η ομιλία του σε εκδήλωση στην Ουάσινγκτον
Ανάρτηση εκκαθαριστικών αρχές Μαρτίου, πληρωμή σε 12 δόσεις, εκπτώσεις έως 20% και διπλές χρεώσεις
Στις 11:30 η συνεδρίαση στο Μέγαρο Μαξίμου
Σειρά επαφών του υπουργού στον Λευκό Οίκο και το Κογκρέσο για την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας ως ενεργειακού κόμβου
Η εξομολόγηση για την περιπέτεια υγείας του - Όσα είπε στο Face2Face με την Κατερίνα Παναγοπούλου
Σφοδρή σύγκρουση με βαριές εκφράσεις και αιχμές για βία, γλείψιμο και κάνναβη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.