Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΜέΡΑ25 - Επικεφαλής η Σοφία Σακοράφα
Αναλυτικά τα ονόματα των υποψηφίων
Εκλογές 2023 - ΜέΡΑ25: Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας - Τα ονόματα των υποψηφίων
Στη δημοσιότητα δόθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του «ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη». Επικεφαλής τίθεται η Σοφία Σακοράφα.
Οι υπόλοιποι υποψήφιοι του ψηφοδελτίου είναι:
«Ο Καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκος Θεοχαράκης.
Η Χριστίνα Μπαλτατζή, Απόδημη 33χρονη Ελληνίδα, Αρχιτέκτονας και κληρωτό μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΜέΡΑ25.
Η Θεσσαλονικιά Δέσποινα Χαραλαμπίδου, εμβληματικό στέλεχος της Αριστεράς, τέως Αντιπρόεδρος της Βουλής, βουλευτής και στέλεχος της ΛΑΕ.
Ο απόδημος αρχιτέκτονας Κώστας Στεφανίδης, κάτοικος Αυστραλίας, μέλος του DiEM25 και ενεργό μέλος της ομογένειας και του ΜέΡΑ25 στη Μελβούρνη.
Ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης του Παντείου Σεραφείμ Σεφεριάδης, Διευθυντής του Εργαστηρίου Συγκρουσιακής Πολιτικής.
Ο πολεοδόμος Σπύρος Μουρατίδης, κάτοικος Αγγλίας, από τα πρώτα μέλη του DiEM25 το 2016, κατεβαίνει ως ο τρίτος απόδημος υποψήφιος μας.
Η Αλεξάνδρα Κορωναίου, καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας και τ. Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Παντείου, στέλεχος της Αριστεράς, του φεμινισμού και των κινημάτων.
O Στάθης Κουβελάκης, για δεκαετίες καθηγητής στο Kings College του Λονδίνου, κορυφαίος της Μαρξιστικής Πολιτικής Επιστήμης, συνεχιστής της παράδοσης των Αλτουσέρ, και Πουλαντζά, στέλεχος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην Γαλλία και την Ελλάδα.
Η ηθοποιός Μάνια Παπαδημητρίου, ακτιβίστρια, τέως βουλεύτρια και στέλεχος της ΛΑΕ.
Ο πολιτικός επιστήμονας Αλέξανδρος Μπίστης, ακτιβιστής, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Συντονιστής Πολιτικού Σχεδιασμού του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι το καλοκαίρι του 2015 και υποψήφιος επικρατείας του ΜέΡΑ25 το 2019.
H για δύο δεκαετίες Καθηγήτρια Κοινωνικής Ρομποτικής του Πανεπιστημίου UNSW της Αυστραλίας, Μάρι Βελονάκη, παγκοσμίως καταξιωμένη και πρωτοπόρα στην ρομποτική επιστήμη, μέλος του DiEM25 από το 2016, υποψήφια επικρατείας του ΜέΡΑ25 και το 2019.
Η Αλεξάνδρα Κασίμη, αγωνίστρια από τον Μάη του 1968 στη Γαλλία ως σήμερα στην Ελλάδα.
Ο οικονομολόγος, συγγραφέας και τέως μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Λάσκος.
Ο λυράρης από τα Ανώγεια, Ψαραντώνης που, όπως και το 2019, καταλαμβάνει συμβολικά, την τιμητική θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Η δημοσιογράφος καταγγέλλει στοχοποίηση μετά από άρθρα κριτικής και αναφορές στη Χαμάς
Καταγγελίες για τις κυβερνητικές επιλογές και κάλεσμα σε μαζική κινητοποίηση από το βήμα της Βουλής
Η ετυμηγορία για τις παρακολουθήσεις ως τεστ θεσμικής ωριμότητας για κυβέρνηση και αντιπολίτευση
Ποια πεδία δεν θα πρέπει να παραλείψετε
«Το ότι μειώνονται κάπου οι ροές, αυξάνει κάπου αλλού», δηλώνει η βουλευτής Φλώρινας
Η αντιπολίτευση και η Μαρία Καρυστιανού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.