Πολιτικη & Οικονομια

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στις φυλακές Ωρωπού μαζί με τον γιο του Γρηγόρη Λαμπράκη

Τον τόπο μαρτυρίου εκατοντάδων αγωνιστών τα χρόνια της χούντας επισκέφθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Ανδρουλάκης: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισκέφθηκε μαζί με τον γιο του Γρηγόρη Λαμπράκη τις φυλακές Ωρωπού - Το μήνυμά του για την 21η Απριλίου.
«Λαός που θυμάται δεν επιτρέπει την υπονόμευση της Δημοκρατίας», δήλωσε από τις φυλακές Ωρωπού ο Νίκος Ανδρουλάκης © Γιώργος Κονταρίνης/Eurokinissi

Νίκος Ανδρουλάκης: Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επισκέφθηκε μαζί με τον γιο του Γρηγόρη Λαμπράκη τις φυλακές Ωρωπού - Το μήνυμά του για την 21η Απριλίου.

Τις φυλακές Ωρωπού, τόπο κράτησης και μαρτυρίου εκατοντάδων αγωνιστών τα χρόνια της χούντας, επισκέφθηκε το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος σημείωσε πως πέρασαν 56 χρόνια από τη στιγμή που η ξενοκίνητη Χούντα οδήγησε τον ελληνικό λαό σε μια μαύρη εποχή, που τέλειωσε με τραγικό τρόπο, με την τραγωδία της Κύπρου.

«Είμαι εδώ σήμερα, στον Ωρωπό, σε αυτόν τον μαρτυρικό τόπο, για να τιμήσω τη μνήμη των ηρώων μας. Αυτών που δεν λιποψύχησαν. Αυτών που σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη ξενοκίνητη Χούντα», ανέφερε ο κ. Ανδρουλάκης και τόνισε:

«Κάθε λαός έχει φρουρό τη μνήμη. Γι' αυτό έχουμε χρέος να θυμόμαστε. Λαός που θυμάται δεν επιτρέπει την υπονόμευση της Δημοκρατίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον τραυματισμό του κράτους δικαίου. Γι' αυτό η μνήμη είναι φρουρός κι έχουμε χρέος όλοι να θυμόμαστε τους ήρωές μας, όπως τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Μανώλη Γλέζο, που εδώ σε αυτόν τον τόπο, στον Ωρωπό, αντιστάθηκαν απέναντι στη Χούντα».

Τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής συνόδευσε ο Γρηγόρης Λαμπράκης, γιος του δολοφονηθέντος αγωνιστή της Δημοκρατίας, ο οποίος αναμένεται να είναι σε τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs2cigen4ght)

Απευθυνόμενος στο γιο του αγωνιστή της Δημοκρατίας, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Σήμερα είναι μια ακόμη επέτειος. 60 χρόνια από την ιστορική πορεία ειρήνης του μεγάλου αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη.

Και είναι ιδιαίτερη τιμή για τη δημοκρατική παράταξη, το ότι σε αυτόν τον κρίσιμο αγώνα, που θα δώσουμε την 21η Μαΐου, ο Γρηγόρης θα είναι στο πλευρό μας. Και χαίρομαι πάρα πολύ, διότι είναι ένας άνθρωπος ανιδιοτελής. Μοιραζόμαστε κοινές αγωνίες για τις ανισότητες και το κράτος δικαίου.

Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ Γρηγόρη που μας τιμάς με την παρουσία σου σε αυτόν τον αγώνα».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ