Πολιτικη & Οικονομια

Αλέξης Γεωργούλης: Φέρεται να υπάρχει και δεύτερη καταγγελία σε βάρος του

Από πρώην ασκούμενη του γραφείου του

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Γεωργούλης: Φέρεται να υπάρχει και δεύτερη καταγγελία σε βάρος του
© NDPPHOTO

Αλέξης Γεωργούλης: Και μία δεύτερη καταγγελία φέρεται να υπάρχει σε βάρος του

Και δεύτερη καταγγελία φαίνεται πως είναι έτοιμη να κατατεθεί σε βάρος του Αλέξη Γεωργούληαπό πρώην ασκούμενη του γραφείου του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η δεύτερη κοπέλα ετοιμάζεται να επισημοποιήσει την καταγγελία της και φέρεται να έχει απευθυνθεί σε δικηγόρο.

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cs01uozigj7l)

Η πρώτη ανάρτηση της Ελένης Χρονοπούλου

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Χρονοπούλου, μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και νομική σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προέβη στην πρώτη της δημόσια τοποθέτηση για την υπόθεση Γεωργούλη. Ειδικότερα, πραγματοποίησε την πρώτη της ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας της εναντίον του Ελληνα ευρωβουλευτή.

«Πριν από 3 χρόνια, στις αρχές του 2020, προχώρησα σε καταγγελία κατά συγκεκριμένου Έλληνα ευρωβουλευτή για τα αδικήματα του βιασμού και της πρόκλησης σωματικής βλάβης» σημειώνει σε ανάρτησή της στα social media.

«Ήξερα από την πρώτη στιγμή ότι αυτή η διαδικασία ενδεχομένως θα αποβεί επώδυνη για εμένα, την οικογένεια μου, τους οικείους μου, όπως δυστυχώς πολύ συχνά συμβαίνει με τα θύματα τέτοιων συμπεριφορών. Το έπραξα όμως θεωρώντας ότι το οφείλω στον εαυτό μου αλλά και σε κάθε γυναίκα που μπορεί να βρεθεί σε ανάλογη θέση.

Η καταγγελία μου έγινε την επόμενη μέρα του συμβάντος προσκομίζοντας τα απαραίτητα στοιχεία (ιατροδικαστικές εκθέσεις, κ.α.) και 4 μήνες μετά, τον Μάιο 2020, ένιωσα έτοιμη να δώσω και το όνομα του θύτη στις βελγικές αρχές, οι οποίες είναι και οι μόνες αρμόδιες για το χειρισμό της υπόθεσης.

Τα 3 αυτά χρόνια επέλεξα απολύτως συνειδητά να αντιμετωπίσω το ζήτημα μόνο με τους δικηγόρους μου, χωρίς να ενημερώσω κανέναν άλλο, ούτε καν την οικογένειά μου την οποία προσπάθησα να προστατεύσω με κάθε τρόπο. Η δε δημοσιοποίηση του γεγονότος τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή έγινε μετά το επίσημο αίτημα των βελγικών αρχών για άρση ασυλίας του ευρωβουλευτή μετά από ενδελεχή εξέταση της υπόθεσης.

Η χθεσινή διαρροή του ονόματός μου έγινε προφανώς χωρίς τη συναίνεσή μου και αποτελεί από μόνη της μια σοβαρότατη παραβίαση της ιδιωτικότητάς μου αλλά και της ποινικής διαδικασίας. Είναι δε λυπηρό κάποιοι που παριστάνουν τους υπέρμαχους των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο βωμό της πολιτικής διαχείρισης, να με βάζουν στη δίνη χυδαίων και εξοργιστικών επιθέσεων.

Στην πολιτική βρίσκομαι για να παλέψω, μέσα από το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, για τις ιδέες και τις αρχές μου και δεν επιθυμώ η όποια δημόσια παρουσία μου να καθορίζεται από αυτή την δυσάρεστη για μένα υπόθεση.

Έχει έρθει ο καιρός το αίσθημα ντροπής και ενοχής να μη βαραίνει τα θύματα, αλλά τους δράστες ανάλογων περιστατικών και όσους τους ανέχονται».

Αρνείται τις κατηγορίες εις βάρος του ο Αλέξης Γεωργούλης

Την ίδια ώρα, κάθε κατηγορία που τον βαραίνει αρνείται ο Αλέξης Γεωργούλης. Οι συνήγοροί του σε κοινή τους ανακοίνωση αναφέρουν ότι ο κ. Γεωργούλης πληροφορήθηκε τη Μ. Παρασκευή (14.4) από το γραφείο της Ρομπέρτα Μέτσολα ότι υπάρχει καταγγελία σε βάρος του.

Οι δικηγόροι του Αλέξη Γεωργούλη υποστηρίζουν ότι ο εκείνος ζήτησε την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση των δικηγόρων του Αλέξη Γεωργούλη

«Ο κ. Γεωργούλης ενημερώθηκε τη Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου 2023 από το Γραφείο της Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, ως προς το αίτημα της Εισαγγελίας των Βρυξελλών για την άρση της ευρωβουλευτικής του ασυλίας, ύστερα από καταγγελία που έχει γίνει εις βάρος του και για την οποία δεν είχε καμία απολύτως γνώση.

Την ίδια ημέρα ανταποκρίθηκε, αιτούμενος και ο ίδιος της άρση της ασυλίας του, με σκοπό να επιταχυνθούν οι διαδικασίες και να διαλευκανθεί η υπόθεση. Τη Δευτέρα 17 Απριλίου 2023, έγινε και η ανάλογη ανακοίνωση από το Προεδρείο στην Ολομέλεια.

Ο κ. Γεωργούλης αρνείται επισήμως και κατηγορηματικά τις κατηγορίες που στρέφονται εναντίον του και επιθυμεί οπωσδήποτε το ταχύτερο δυνατόν να χυθεί όλο το φως σε αυτήν την υπόθεση που μόλις του γνωστοποιήθηκε. Έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στο βελγικό δικαστικό σύστημα με το οποίο σκοπεύει να συνεργαστεί ενεργά.

Οι Βέλγοι δικηγόροι του, Me Cédric Vergauwen και Me Olivia Venet, έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τον ανακριτή και θα επικοινωνήσουν σε εύθετο χρόνο σχετικά με αυτήν τη δικογραφία για την οποία ο κ. Γεωργούλης θεωρείται αθώος.

Έως τότε, δεν μπορούμε να προβούμε σε καμία περαιτέρω δήλωση πέραν αυτής της αθωότητας του».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ