Πολιτικη & Οικονομια

ΝΔ: Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία σε βάρος του Αλέξη Γεωργούλη;

«Παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, μετά την καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.
Ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη θέτει η Νέα Δημοκρατία © Nick Paleologos/SOOC

«Οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, μετά την καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη.

Ερωτήματα σχετικά με την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη θέτει η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της. 

Νωρίτερα σήμερα, αίτημα άρσης της ευρωκοινοβουλευτικής του ασυλίας και παραίτησης του από την Ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ υπέβαλε ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης, μετά από καταγγελία εις βάρος του, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι τίθεται εκτός κόμματος μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση. 

Σε ανακοίνωσή του, ο Αλέξης Γεωργούλης σημειώνει: «Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες και επικίνδυνες εποχές. Προς μεγάλη μου έκπληξη πληροφορούμαι ότι υποβλήθηκε σε βάρος μου, καταφανώς ψευδής και συκοφαντική καταγγελία, για περιστατικό που δήθεν συνέβη πριν τρία χρόνια.

Απέναντι σε αυτήν την ψευδή και προσβλητική επίθεση, που πραγματοποιείται – μάλλον όχι τυχαία – λίγες ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, προτίθεμαι να δώσω τη μάχη μου στη δικαιοσύνη, για την αλήθεια και την αποκατάσταση του ονόματός μου, αιτούμενος ο ίδιος την άρση της ευρωβουλευτικής μου ασυλίας».

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνει ότι ο ευρωβουλευτής τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεσή του: «Ο ευρωβουλευτής Αλέξης Γεωργούλης τίθεται εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε συνέχεια της ενημέρωσης που ειχαμε σήμερα για καταγγελία εις βάρος του και δεδομένης της ανάγκης να διαλευκανθεί πληρως η σχετική υπόθεση».

Η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα ανακοίνωσε κατά την έναρξη των εργασιών της ολομέλειας στο Στρασβούργο ότι υπάρχει αίτημα από τις βελγικές αρχές για άρση της ασυλίας του ευρωβουλευτή.

«Έλαβα αίτημα από τις αρμόδιες αρχές του Βελγίου για άρση της κοινοβουλευτικής ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη. Το αίτημα παραπέμπεται την επιτροπή νομικών υποθέσεων», ανέφερε η κ. Μέτσολα.

ΝΔ: Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία σε βάρος του κ. Γεωργούλη;

Με ανακοίνωσή της, η ΝΔ ζητά μεταξύ άλλων να δοθεί στο φως της δημοσιότητας το περιεχόμενο της καταγγελίας σε βάρος του πρώην πλέον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Γεωργούλης σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι παραιτήθηκε από την ευρωομάδα και από μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από αίτημα για άρση της ασυλίας του. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι τέθηκε εκτός κόμματος ύστερα από ενημέρωση που είχαν σήμερα για καταγγελία εις βάρος του.

Σε τι ακριβώς αφορά η καταγγελία;

Έγινε σήμερα για πρώτη φορά;

Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;

Επειδή, προφανώς, οι λόγοι που οδηγούν έναν ευρωβουλευτή εκτός κόμματος είναι εξαιρετικά σοβαροί, οι πολίτες αναμένουν απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ