Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας για υπόθεση Γεωργούλη: «Καμία συγκάλυψη, καμία σκιά»

Η πρώτη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας
© ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Αλέξης Τσίπρας για υπόθεση Γεωργούλη: Το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και η πρώτη αντίδραση μετά τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε από το Λαύριο όπου βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης (18.4) στην καταγγελία σε βάρος του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, ο οποίος αποπέμφθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις αποκαλύψεις. 

«Χθες ήταν μια δυσάρεστη μέρα. Ο καθένας μπορεί να κριθεί από τη Δικαιοσύνη, σε ό,τι αφορά όμως τη σεξουαλική παρενόχληση, είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε ότι «το μήνυμα είναι καμία συγκάλυψη, καμία σκιά».

Σε άλλο σημείο, ο Αλέξης Τσίπρας συμπλήρωσε σχετικά με το αίσθημα Δικαιοσύνης και τις οικονομικές ανισότητες. «Σήμερα βρισκόμαστε σε μια κατάσταση, μιας μεγάλης αδικίας, σαν θηλιά, είναι τρομερή η διεύρυνση των ανισοτήτων. (…) Το σύνθημά μας είναι δικαιοσύνη παντού. Ως εδώ με τη αδικία και την συρρίκνωνση του εισοδήματος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας υπογραμμίζοντας ότι «ο κάθε Έλληνας ποθεί μια αλλαγή, να σταματήαει η κατάσταση αβεβαιότητας. Έχουμε σχέδιο για τη μεσαία τάξη, να σταματήσουμε την αναδιοανομή εισοδήματος από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Θα ακυρώσουμε τον πτωχευτικό νόμο, θα προχωρήσουμε σε κούρεμα της ονομαστικής αξίας του χρέους. (…) Δεν ζητάμε μια δεύτερη ευκαιρία, αλλά την πρώτη ευκαιρία, να κυβερνήσουμε χωρίς μνημόνια. Τώρα ξέρουμε και μπορούμε, μάθαμε από τα λάθη μας».

Η Πόπη Τσαπανίδου για την υπόθεση Γεωργούλη: «Απομακρύνθηκε μέσα σε 15 λεπτά - Του ζητήθηκε να παραδώσει την έδρα»

Στην υπόθεση Γεωργούλη αναφέρθηκε σε δηλώσεις της στο Mega η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου. Η κ. Τσαπανίδου σημείωσε ότι απομακρύνθηκε ακαριαία από τη θέση του, όταν έγινε γνωστή η καταγγελία σε βάρος του, καθώς επίσης ότι σε καμία περίπτωση δεν διέρρευσαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία της καταγγέλλουσας.

«Μας έχει σοκάρει όλους, ειδικά τις γυναίκες, από αυτά που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Η ιστορία ξεκινά λίγο νωρίτερα. Χθες μάθαμε ότι βαρύνεται με μία καταγγελία και αμέσως μετά, σε 15 λεπτά απομακρύνθηκε από το κόμμα και την ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είναι αυτονόητο. Έχουμε δει να υπάρχουν καθυστερήσεις σημαντικές σε ανάλογες περιπτώσεις. Ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως κινήθηκε και έδωσε την εντολή…», είπε η Πόπη Τσαπανίδου και πρόσθεσε: «Η φήμη για κακή συμπεριφορά του Αλέξη Γεωργούλη ήρθε τον Ιούνιο του 2022. Τις φήμες δεν πρέπει να τις αφήνουμε. Όταν αυτή η φήμη έφτασε στην Ευρωομάδα, αμέσως κινήθηκαν οι διαδικασίες, και ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε την εντολή να το ψάξουν. Ο ίδιος το διέψευσε κατηγορηματικά, και έκανε λόγο για συκοφαντικές φήμες που κυκλοφορούν στο αέρα, προσβλητικές φήμες. Μάλιστα, αισθάνθηκε προσβεβλημμένος από τον τρόπο που το ψάξαμε…».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-crzzlqd1rosh)

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ