- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Βασίλης Κικίλιας: H Μαρίνα Ναυπλίου φέρνει νέα έσοδα από τον τουρισμό
Υπεγράφη η σύμβαση για την αναβάθμιση του ιστορικού προορισμού
Βασίλης Κικίλιας: Με την υπογραφή για το έργο της Μαρίνας Ναυπλίου αναβαθμίζουμε τον ιστορικό προορισμό και φέρνουμε νέα τουριστικά έσοδα.
«Με την υπογραφή της ΣΔΙΤ για το έργο της μαρίνας του Ναυπλίου αναβαθμίζουμε τον ιστορικό αυτό προορισμό, τον μοναδικό προορισμό, και τουριστικά και από όλες τις απόψεις», υπογράμμισε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Αργολίδας, προσθέτοντας ότι «φέρνει παραπάνω έσοδα στην περιοχή, προστιθέμενη αξία, νέες θέσεις εργασίας, ποιοτικό τουρισμό, ταξιδιώτες και τουρίστες υψηλού εισοδήματος που δαπανούν πολύ περισσότερο, επεκτείνει την τουριστική περίοδο».
Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ότι ένα τέτοιο έργο «και απαιτεί και απαιτείται ομαδική προσπάθεια, συνεργασία και σκληρή δουλειά, προκειμένου να σπάμε τα δεσμά της γραφειοκρατίας και να φεύγουμε μπροστά. Είναι απορίας άξιον πώς για τόσα χρόνια πήγαινε "μπρος-πίσω" αυτό το έργο», επισήμανε.
Πριν την υπογραφή της σύμβασης, σε δηλώσεις του προς τα ΜΜΕ, ο Υπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «το Ναύπλιο είναι μοναδικής ομορφιάς, ξεχωριστός προορισμός, το ίδιο το Ναύπλιο είναι brand από μόνο του και φυσικά οι υποδομές παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο για την ανάπτυξη για το σήμερα και το αύριο», ενώ γι' αυτό καθ’ αυτό το έργο της μαρίνας, υπογράμμισε ότι «κληθήκαμε να συμβάλουμε και ως Υπουργείο Τουρισμού για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το έργο. Όσο πιο πολύ αναβαθμίζεται το τουριστικό προϊόν, τόσο πιο πολλοί ταξιδιώτες και τουρίστες έρχονται στο Ναύπλιο, πιο υψηλού εισοδήματος, άρα δαπανούν περισσότερα, άρα ακμάζει περισσότερο η οικονομία της περιοχής».
Από την πλευρά του, ο Τάσος Ζαφείρης, Πρόεδρος Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου, υπογράμμισε ότι το έργο «θα επηρεάσει θετικά και μέγιστα στην ανάπτυξη της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής, τόσο με τις υπεραξίες όσο και με τις θέσεις εργασίας που θα προκύψουν. Για να φθάσουμε σήμερα στο τέρμα, να κόψουμε το νήμα και να υπογράψουμε τη σύμβαση απαιτήθηκαν συνέργειες, χρόνος πλήρης, κόπος πολύς, εργώδης προσπάθεια και επιτυχής συντονισμός μεταξύ Δήμου Ναυπλιαίων, Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Περιφέρειας Πελοποννήσου και υπουργείων Τουρισμού και Ανάπτυξης».
Για μια «σημαντική ημέρα για όλη την ανατολική Πελοπόννησο» έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, σημειώνοντας ότι το έργο θα επηρεάσει την οικονομική ζωή μέχρι κάτω από τη Μονεμβασιά και ότι θα δώσει θέσεις εργασίας, λέγοντας ότι «ξεκινάμε με τα 20 εκατομμύρια ευρώ και στην ανάπτυξή του θα φθάσει τα 100 εκατομμύρια ευρώ».
Ο Δημήτρης Κωστούρος, Δήμαρχος Ναυπλιέων, υπογράμμισε ότι για την επίτευξη του στόχου χρειάστηκε «η συνεργασία πολλών φορέων, πολλών ανθρώπων για πολλά χρόνια» τονίζοντας ότι έχει ζήσει όλη τη διαδρομή, από το 2009 ως σήμερα, οπότε και υπογράφεται η σύμβαση.
Από την πλευρά του παραχωρησιούχου, της ΤΕΚΑΛ Α.Ε., ο Παναγιώτης Ψαλτάκος δεσμεύτηκε ότι «το έργο θα προχωρήσει με ταχείς ρυθμούς και είμαστε πεπεισμένοι ότι, αφού χάθηκε πολύς πολύτιμος χρόνος, η τοπική κοινωνία και η ελληνική οικονομία δεν μπορούν να περιμένουν άλλο. Γι' αυτό και κατασκευάζουμε μια μαρίνα με τα πιο σύγχρονα πρότυπα, σεβόμενοι την ιστορία και το περιβάλλον της περιοχής. Στη συνέχεια η "Ναύπλιο Μαρίνα Α.Ε." θα λειτουργήσει τη μαρίνα αυτή με τα ισχυρότερα αναπτυξιακά και περιβαλλοντικά πρότυπα». Υπογράμμισε, δε, ότι «είναι εφικτό να συνδυαστούν η τουριστική και γενικά η οικονομική ανάπτυξη, με το σεβασμό στο περιβάλλον και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του υπέροχου αυτού τόπου».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι δήλωσε σε συνέντευξή του
Πάνω από 1.500 Έλληνες από ΗΠΑ και Καναδά βολιδοσκόπησαν τη δυνατότητα επιστροφής τους
Δυστυχώς, η χώρα οδεύει σε ένα ακόμα εφιαλτικό αδιέξοδο. Το πολιτικό προσωπικό έχει διαγράψει από τη μνήμη του τα χρόνια και τις σκληρές συνέπειες της κρίσης.
Οι δύο μονομάχοι είναι ο Δημήτρης Αναστασόπουλος και ο Ανδρέας Κουτσόλαμπρος
Η ακτινογραφία της ελληνικής αγοράς
Ο ΣΥΡΙΖΑ αποστασιοποιείται από το δημοσίευμα - «Δεν αντιπροσωπεύει τις θέσεις μας»
Πληρωμές 1,2 δισ. ευρώ έως τέλος Δεκεμβρίου - Κάλεσμα για υπεύθυνες κινητοποιήσεις
Από 5,5 ευρώ σε 2,5 ευρώ ανά χιλιόμετρο με τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία
Η νέα πρέσβης των ΗΠΑ αναδεικνύει τον ρόλο της Ελλάδας ως ενεργειακό και τεχνολογικό κόμβο στη στρατηγική Τραμπ
Η Ελλάδα εξοφλεί πρόωρα δάνεια ύψους 5,29 δισ. ευρώ - Τα οφέλη στην οικονομία
Στο βίντεο παρελαύνουν φράσεις με παιχνιδιάρικη διάθεση
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.