Ερώτηση Μπουτσικάκη στη Βουλή για τον Παναγιώτη Δημητρά και τη μήνυση κατά Βουρλιώτη
Στράφηκε και κατά του προέδρου της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος ο γνωστός «παρατηρητής»
Παναγιώτης Δημητράς - Ερώτηση Μπουτσικάκη για τη μήνυση στον Χ. Βουρλιώτη, Πρόεδρο της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.
Ερώτηση για τον Παναγιώτη Δημητρά, τον «εθνικό μηνυτή» κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χριστόφορος Μπουτσικάκης.
Μεταξύ άλλων, ρωτά γιατί ενώ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κακουργήματα και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης στον Παναγιώτη Δημητρά, συνεχίζει ανενόχλητος να μηνύει δημοσιογράφους και ανώτατους δικαστικούς.
Παράλληλα, ρωτά εάν και για ποιο λόγο έχει υποβάλει μήνυση και εναντίον του τέως αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και νυν Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη.
Αναλυτικά η ερώτηση του Χριστόφορου Μπουτσικάκη:
Σε συνέχεια της 2945/28-3-2023 ερώτησής μου προς τον κ. Υπουργό Δικαιοσύνης (και των υπ’ αριθ. 473/19-10-2021, 6116/28-6-2022 και των συνακόλουθων απαντήσεων), προκύπτει ότι ο επικεφαλής του λεγόμενου «Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι» Παναγιώτης Η. Δημητράς διά της βιομηχανίας δεν τρομοκρατεί και φιμώνει μόνο πολίτες και δημοσιογράφους, αλλά επιδιώκει και τον εκφοβισμό των εισαγγελικών λειτουργών.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
- Εάν και για ποιο λόγο ο γνωστός «παρατηρητής» έχει υποβάλει μήνυση και εναντίον του τέως αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου και νυν Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, κ. Χαράλαμπου Βουρλιώτη.
- Ο φόβος που προδίδουν μηνύσεις κατά του κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και του Προέδρου της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων σημαίνει ότι δεν πρόκειται για υπόθεση ενός από τους πολλούς συνήθεις δικομανείς. Παρακαλώ να δοθούν εξηγήσεις γιατί ενώ του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για κακουργήματα και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης έτυχε κατ’ εξαίρεσιν τέτοιας πρωτοφανώς αβρής μεταχείρισης, και εντελώς ανενόχλητος και χωρίς να ενοχληθεί κανένα μέλος της οργάνωσής του (σαν να είναι μονοπρόσωπη), συνεχίζει να μηνύει δημοσιογράφους και ανώτατους δικαστικούς.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Οι ανακοινώσεις των κομμάτων και το μήνυμα του πρωθυπουργού
«100% τηλεδιοίκηση το καλοκαίρι του 2026»
«Συνεχίζω τις επαφές με ηγέτες της περιοχής» τονίζει ο πρωθυπουργός
Αντίστροφη μέτρηση για αυξήσεις σε επιδόματα και κλαδικούς μισθούς
Σε μια δημοκρατία η εναλλαγή επιτυγχάνεται όταν πείθεις ότι μπορείς να κυβερνήσεις καλύτερα. Μέχρι στιγμής, ο καταγγελτικός λόγος, όσο έντονος κι αν είναι, δεν καταφέρνει αυτό το άλμα.
H Ελλάδα βρίσκεται σε πλήρη συντονισμό με συμμάχους και εταίρους σύμφωνα με τον υπουργό
Νίκος Χαρδαλιάς: «Δεν σταματάμε, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν είναι διαπραγματεύσιμη»
Το ελληνικό πανεπιστήμιο ως Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου παραμένει δέσμιο του κράτους μαζί με όλη τη συμπαρομαρτούσα γραφειοκρατία
«Καλούμε τους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί» αναφέρει το Υπουργείο
«Να σταματήσουν αυτά τα άθλια ‘τηλεδικαστήρια'», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
«Υποδεχόμαστε τη θλιβερή επέτειο δείχνοντας τον σεβασμό που της αρμόζει», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα
Kαταβάλλονται 73 εκατ. ευρώ σε 87.640 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Οι τομείς που μπορούν να καθορίσουν το παραγωγικό μέλλον της χώρας
Καλεί τους Έλληνες πολίτες να κάνουν μόνο τις απολύτως απαραίτητες μετακινήσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.