Πολιτικη & Οικονομια

Ερώτηση Μπουτσικάκη στη Βουλή για τον Παναγιώτη Δημητρά και τη μήνυση κατά Ντογιάκου

Τα δύο θέματα που θέτει, ζητώντας απαντήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Εμμανουήλ Μπουτσικάκης
© EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Παναγιώτης Δημητράς - Ερώτηση από τον Χριστόφορο Μπουτσικάκη για τη μήνυση σε Ισίδωρο Ντογιάκο

Ερώτηση για τον Παναγιώτη Δημητρά, τον «εθνικό μηνυτή» κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Χριστόφορος Μπουτσικάκης.

Μεταξύ άλλων ζητά να ενημερωθεί «εάν και για ποιο λόγο ο εν λόγω αυτοχαρακτηριζόμενος παρατηρητής έχει υποβάλει μήνυση και εναντίον του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρου Ντογιάκου». 

Αναλυτικά, η ερώτησή του:

Σε συνέχεια των δύο ερωτήσεών μου προς τον κ. υπουργό Δικαιοσύνης, υπ’ αριθ. 473/19-10-2021 και 6116/28-6-2022 και των συνακόλουθων απαντήσεων, προκύπτει ότι ο επικεφαλής του λεγόμενου «Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι» Παναγιώτης Η. Δημητράς ως επαγγελματίας μηνυτής έχει υποβάλει εκατοντάδες μηνύσεις εναντίον αθώων πολιτών. Ανάμεσα σε αυτές και εναντίον 34 εισαγγελέων, με προφανή στόχο τη φίμωση ανθρώπων που έχουν αντίθετες με τις απόψεις που εκείνος επιδιώκει με τη μέθοδο των μηνύσεων να επιβάλει. Αυτό παράλληλα με τον εκφοβισμό των εισαγγελικών λειτουργών οι οποίοι εφαρμόζοντας τους νόμους αντιστέκονται στην καταχρηστική άσκηση σωρείας μηνύσεων εκ μέρους του.

Ερωτάται ο κ. υπουργός:

  1. Εάν και για ποιο λόγο ο εν λόγω αυτοχαρακτηριζόμενος παρατηρητής έχει υποβάλει μήνυση και εναντίον του Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου κ. Ισίδωρου Ντογιάκου.
  2. Οι εκατοντάδες μηνυθέντες που αθωώνονται ή απαλλάσσονται, για ποιο λόγο πρέπει να του υποβάλλουν ατομικά μηνύσεις για ψευδείς καταμηνύσεις, ψευδορκίες κ.λπ. και να μην εφαρμόζονται στην περίπτωσή του αυτεπαγγέλτως, τα σχετικά άρθρα του Ποινικού Κώδικα. Ιδίως μάλιστα το άρθρο 229, περί ψευδών καταμηνύσεων, αφού συστηματικά καθιστά άλλους ύποπτους διάπραξης αδικημάτων τα οποία ο ίδιος επινοεί. Δηλαδή για αδικήματα που στρέφονται ευθέως και κατά της Δικαιοσύνης, του οχυρού της Δημοκρατίας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ