Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης από Έβρο: Ανατρέψαμε τα σχέδια όσων εργαλειοποίησαν τον πόνο των ανθρώπων

Έπεσαν οι υπογραφές για την επέκταση του φράχτη

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έβρος: Τελετή υπογραφής της σύμβασης για την επέκταση του φράχτη - Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής-επέκτασης του φράχτη στον Έβρο και συνοδών έργων, κατά μήκος της ελληνοτουρκικής μεθορίου. Στην εν λόγω εκδήλωση ομιλία απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Τέτοιες μέρες πριν από τρία χρόνια εδώ όλα ήταν διαφορετικά», είπε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας την ομιλία του και πρόσθεσε: «Δεκάδες χιλιάδες μετανάστες μεταφερόμενοι μαζικά από κάθε σημείο της Τουρκίας επιχειρούσαν διαρκώς και με τη βία να εισέλθουν στο ελληνικό έδαφος».

«Και ήδη από τα τέλη Φεβρουαρίου, ο τόπος είχε μετατραπεί ουσιαστικά σε ένα πεδίο μάχης. Με απόπειρες εισβολής να πλαισιώνουν και επιχειρήσεις υπονόμευσης και καταστροφής του αποτρεπτικού εμποδίου από την άλλη πλευρά των συνόρων», ανέφερε.

Στη συνέχεια τόνισε: «Αυτό το οποίο ζήσαμε εδώ πριν από 3 χρόνια ήταν η πρώτη, αλλά όχι η τελευταία φάση μιας νέας μορφής υβριδικού πολέμου που ξεσπούσε στην Ευρώπη. Κι όμως, η Ελλάδα που ταυτόχρονα εκείνη την εποχή οργάνωνε την άμυνά της απέναντι στο κύμα κορωνοϊού, κατάφερε αυτόν τον πόλεμο να τον κερδίσει».

Αναφερόμενος στην τροπολογία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη για τη μη χρηματοδότηση του φράχτη από την ΕΕ, είπε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά αυτό το έργο να μην το πληρώνει η ΕΕ, αλλά ο Έλληνας φορολογούμενος. Θα πρέπει να αναρωτήσω τον κ. Τσίπρα, αν επιδιώκει να συνεχίσει το έργο κατασκευής του φράχτη ή όχι; Θα το κατεδαφίσει;

»Η στάση αυτή συνιστά εθνική εξαίρεση, ειδικά όταν έρχεται μετά την υιοθέτηση άθλιων ψεμάτων για περιστατικά όπως της μικρής Μαρίας, που ψάχναμε να βρούμε κι όταν βρέθηκαν καταλάβαμε ότι όλη αυτή η ιστορία δεν ήταν παρά ένα κακοπαιγμένο ψέμα, που υιοθετήθηκε με ευκολία από πολιτικές δυνάμεις για να πλήξουν την κυβέρνηση, αλλά έπλητταν το κύρος της χώρας. Με τη γειτονική χώρα έχουμε τη δυνατότητα να συνεργαστούμε για το θέμα».

Με πληροφορίες από ΕΡΤ