Ελλαδα

Υπόθεση μαστροπείας στην Κρήτη: Στη φυλακή ο 66χρονος λυράρης μετά την απολογία του

Υποστηρίζει ότι είναι αθώος και πως έπεσε θύμα πλεκτάνης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Προσωρινά κρατούμενος ο 66χρονος λυράρης που κατηγορείται για βιασμό και μαστροπεία ανηλίκου στο Ηράκλειο - Συνοδεύτηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 66χρονος λυράρης μετά από την απολογία του σε ανακριτή και εισαγγελέα, το μεσημέρι της Παρασκευής, για την υπόθεση βιασμού και μαστροπείας με θύμα ένα 15χρονο αγόρι από το Ηράκλειο.

Μεταξύ άλλων, ο λυράρης υποστήριξε ότι είναι αθώος και έπεσε θύμα πλεκτάνης ωστόσο ο ανακριτής διέταξε την προσωρινή του κράτηση.

Σύμφωνα με το creta24.gr η απολογία ξεκίνησε λίγο μετά τις 11:00, με ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις να βρίσκονται στα Δικαστήρια για την ομαλή διεξαγωγή της διαδικασίας, αφού πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στους γύρω δρόμους.

Ο λυράρης αναχώρησε από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την πίσω πόρτα.

Υπενθυμίζεται ότι η ποινική δίωξη που ασκήθηκε στον 66χρονο αφορά σε βιασμό ανηλίκου κατ' εξακολούθηση και άπαξ, γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και γενετήσιες πράξεις με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ' εξακολούθηση, πορνογραφία ανηλίκων, μαστροπεία τελεσθείσα δια της χρήσης ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας κατ' εξακολούθηση, παράνομη βία κατ' εξακολούθηση, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ' εξακολούθηση, διευκόλυνση προσβολών της ανηλικότητας κατ' εξακολούθηση, χρησιμοποίηση και διάθεση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και παράνομη οπλοκατοχή.

Οι έρευνες της Αστυνομίας συνεχίζονται καθώς στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται και αλλά άτομα. Ανάμεσα τους ένας 46χρονος γιατρός στον οποίο έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και με απόφαση της Διοίκησης του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου έχει τεθεί σε αναστολή καθηκόντων.

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση μαστροπείας στην Κρήτη

Η υπόθεση μαστροπείας στην Κρήτη με θύμα το ανήλικο αγόρι αποκαλύφθηκε μετά από καταγγελία της οικογένειας του 16χρονου, ο οποίος -όπως ανέφερε στην κατάθεση του στους αστυνομικούς- δεχόταν απειλές από τον 66χρονο προκειμένου να μην αποκαλύψει σε κανέναν τι συνέβαινε μεταξύ τους.

Συνήγορος της οικογένειας του ανηλίκου: Πρωτοφανής υπόθεση

Ο συνήγορος της οικογένειας του ανηλίκου, Γιώργος Κοκοσάλης, είχε τονίσει πως είναι μια υπόθεση πρωτοφανής για τα εγκληματολογικά δεδομένα της Κρήτης. Ο ίδιος σε δήλωσή του ανέφερε όμως ότι «όσοι γνώριζαν δεν έπεσαν από τα σύννεφα. Να φτάσει το μαχαίρι στο κόκκαλο, να ανοίξουν τα στόματα». Σχετικά με το προφίλ των δραστών, ο κ. Κοκοσάλης σχολίασε ότι «είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας και με ιδιαίτερη κοινωνική διεισδυτικότητα». Όπως σημείωσε, ο 66χρονος κατηγορούμενος «κατόρθωσε σε ελάχιστο χρόνο να το καταστήσει άβουλο και ανεύθυνο εκτελεστικό του όργανο, έρμαιο στις εγκληματικές του ορέξεις»