Πολιτικη & Οικονομια

Οικονόμου: «Αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί για τις παθογένειες»

Άμεσα η σύσταση ανεξάρτητης υπερκομματικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Η κυβέρνηση αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί για τις παθογένειες που δεν εξαλείφθηκαν - Η ενημέρωση από τον Γιάννη Οικονόμου

«Πολλές παθογένειες αντιμετωπίστηκαν σε μεγάλο εύρος και στον τομέα των σιδηροδρόμων», ωστόσο «δεν καταφέραμε να τις εξαλείψουμε γι' αυτό άλλωστε και αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί» είναι η ουσία της τοποθέτησης του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη

Ο ίδιος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, σημείωσε πως εννέα σοροί θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη έχουν ταυτοποιηθεί από δείγμα DNA.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι το μέγεθος της τραγωδίας είναι τέτοιο που «επιβάλλεται η αντίδρασή μας και σε άλλα επίπεδα. Ξεκίνησε ήδη η έρευνα για τη διαπίστωση των αιτίων του δυστυχήματος, παράλληλα για την επίσπευση και την πληρότητα των ερευνών έχει αναλάβει ο εισαγγελέας Λαρίσης με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ντογιάκου ενώ έχει συλληφθεί ο σταθμάρχης Λάρισας». Επιπλέον, επεσήμανε ότι πέρα από τη διαλεύκανση των αιτιών και την απόδοση ευθυνών «είναι αναγκαίο η τραγική αυτή εμπειρία να αναλυθεί σε βάθος ώστε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να μην επαναληφθεί ποτέ κάτι τέτοιο»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στη σχετική δέσμευση του πρωθυπουργού, στην παραίτηση του αρμόδιου υπουργού κ. Καραμανλή «που ανέλαβε την αντικειμενική πολιτική ευθύνη με μια πράξη πολιτικής γενναιότητας ενώ το ίδιο έπραξαν και οι επικεφαλής του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ», ενώ επισήμανε ότι ο μεταβατικός υπουργός Γιώργος Γεραπετρίτης θα προχωρήσει αμέσως στη σύσταση ανεξάρτητης υπερκομματικής επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα εξετάσει πλήρως τα αίτια του δυστυχήματος αλλά και τις διαχρονικές καθυστερήσεις στην υλοποίηση των σιδηροδρομικών έργων.

Υπογράμμισε ότι ενώ πολλές παθογένειες αντιμετωπίστηκαν σε μεγάλο εύρος και στον τομέα των σιδηροδρόμων είναι αλήθεια ότι «δεν καταφέραμε να τις εξαλείψουμε γι αυτό άλλωστε και αναλαμβάνουμε το μερίδιο της ευθύνης που μας αναλογεί. Χωρίς υποκρισία και χωρίς να κρυβόμαστε», είπε.

«Είναι η ώρα ενσυναίσθησης, σεβασμού, συμπαράστασης και σιωπής στον πόνο των συγγενών που ξαφνικά από τη μια στιγμή στην άλλη, αναπάντεχα, έχασαν σχεδόν τα πάντα», σημείωσε, ενώ αρχικά είχε αναφέρει: «Θα ήθελα και από το βήμα αυτό να εκφράσω τη βαθύτατη οδύνη μας για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη που μας έχει συγκλονίσει όλους. Πρόκειται για μια ανείπωτη τραγωδία. Η σκέψη μας, η μέριμνά μας σταθερά βρίσκονται στους οικείους των θυμάτων και των αγνοουμένων και στους τραυματίες. Όλοι είμαστε συντετριμμένοι από το τραγικό συμβάν στα Τέμπη. Δεκάδες ανθρώπινα δράματα, πόνος, αβάσταχτος πόνος, εικόνες που συνθλίβουν την καρδιά και την ψυχή όλων μας. Τα λόγια είναι ανεπαρκή, είναι φτωχά, είναι λίγα για να εκφράσουν αυτό που συνέβη και κυρίως αυτό που προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα σε όσους βρέθηκαν στον τόπο της τραγωδίας».

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Γιάννη Οικονόμου (2/3/23)

Διαβάστε τις τελευταίες εξελίξεις για την τραγωδία στα Τέμπη

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ