Πολιτικη & Οικονομια

Οικονόμου: Την Πέμπτη νέο Υπουργικό Συμβούλιο - Κανονικά στα ψηφοδέλτια ο Κώστας Αχ. Καραμανλής

Αναμένεται ενημέρωση από τον Γ. Γεραπετρίτη

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου
© ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Γιάννης Οικονόμου: Η ενημέρωση του κυβερνητικού εκπροσώπου - Η ανακοίνωση για νέο Υπουργικό Συμβούλιο και την υποψηφιότητα του Κώστα Αχ. Καραμανλή

Την ερχόμενη Πέμπτη (9.3) θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, το πρώτο μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. «Δεν πρόκειται να κρυφτούμε πίσω από ένα ανθρώπινο λάθος. Οι ευθύνες για την τραγωδία στα Τέμπη θα αποδοθούν».

Στο επικείμενο Υπουργικό Συμβούλιο θα υπάρχει ενημέρωση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα από τον Γ. Γεραπετρίτη. 

Η κυβέρνηση εγγυάται ότι «θα διευρενηθεί πλήρως κάθε πτυχή, για να αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που ανήκουν».  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε την κίνηση του Κυρ. Μητσοτάκη να ζητήσει από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο, την προτεραιότητα των σχετικών με την τραγωδία στα Τέμπη ποινικών υποθέσεων και την ανάθεσή τους στο υψηλότερο δυνατό ανακριτικό επίπεδο. «Επιβεβλημένη η διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής (…) Η παθογένεια είναι διαχρονική», σημείωσε ο κ. Οικονόμου και έφερε ως παραδείγματα μια σειρά από δυστυχήματα και πρόσθεσε: «Δεν έχουμε καμία διάθεση εξωραϊσμού της κατάστασης. Ποτέ δεν κρυφτήκαμε και δεν θα κρυφτούμε», είπε ενώ συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση δεν θα κρυφτεί. Όποιες ευθύνες υπάρχουν, θα αποδοθούν».

Σε ερώτηση πολιτικών συντακτών για το αν θα είναι υποψήφιος ο Κώστας Αχ. Καραμανλής στις εκλογές, ο κ. Οικονόμου απάντησε: «Ο κος Καραμανλής παραιτήθηκε αναλαμβάνοντας γενναία την πολιτική ευθύνη. Από την πλευρά της ΝΔ δεν υπάρχει πρόθεση να μην είναι υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές. Η ανάληψη ευθύνης είναι μια πράξη που τιμά τον κο Καραμανλή».

Η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπo κ. Γιάννη Οικονόμου (6/3/23)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ