Πολιτικη & Οικονομια

Τσαβούσογλου: «Οι σχέσεις καλής γειτονίας φαίνονται σε τέτοιες δύσκολες μέρες»

Κοινές δηλώσεις με τον Νίκο Δένδια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σεισμός στην Τουρκία: Νίκος Δένδιας - Μεβλούτ Τσαβούσογλου
© ΥΠ. ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ/EUROKINISSI

Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Οι κοινές δηλώσεις με τον Νίκο Δένδια κατά τη συνάντηση των δύο υπουργών στην Τουρκία μετά τον φονικό σεισμό

«Δεν πρέπει να περιμένουμε έναν σεισμό για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας», δήλωσαν από την Αντιόχεια ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, και ο Τούρκος ομόλογός του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, λίγη ώρα μετά τον θερμό εναγκαλισμό τους στα Άδανα. 

«Ευχαριστούμε την Ελλάδα για τη βοήθεια. Σε τέτοιες δύσκολες ημέρες φαίνονται οι καλοί γείτονες» ανέφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να περιμένουμε έναν σεισμό για να βελτιώσουμε τις διμερείς σχέσεις».

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, ανέφερε στις δηλώσεις του: «Θα ήθελα να διαβιβάσω προς τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας και προς την τουρκική κυβέρνηση τα πιο θερμά συλλυπητήρια της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη και του ελληνικού λαού. Θα ήθελα, επίσης, να ευχαριστήσω τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τα πολύ θερμά λόγια για τις προσπάθειες των Ελλήνων διασωστών και τη θερμή αναφορά του στην παρουσία μας εδώ» και πρόσθεσε: «Eίμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς για τις ανθρώπινες ζωές που σώθηκαν από τους Έλληνες διασώστες και για τις πάρα πολλές ζωές που σώθηκαν από τους Ευρωπαίους διασώστες, γιατί είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε Αυστριακούς και Ολλανδούς διασώστες. 205 ζωές σώθηκαν από αυτούς, συμεπριλαμβανομένων και των Ελλήνων. Η προσπάθεια της Ελλάδας να βοηθήσει την Τουρκία δεν σταματά εδώ. Έχω εντολή από τον πρωθυπουργό μου, τον κ. Μητσοτάκη, η Ελλάδα να κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την Τουρκία είτε διμερώς είτε στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην Ε.Ε.. Προσυπογράφω: δεν χρειάζεται να περιμένουμε φυσικές καταστροφές για να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ