Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης προς Τσίπρα: Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας, ελάτε να συγκριθούμε

«Την Παρασκευή θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης»

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μητσοτάκης: Καλοδεχούμενη η πρόταση δυσπιστίας
© EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ

Κυριάκος Μητσοτάκης - Πρόταση μομφής: «Καλοδεχούμενη, ελάτε να συγκριθούμε»

Καλοδεχούμενη χαρακτήρισε την πρόταση δυσπιστίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης που βρισκόταν στην παρουσίαση του αναπτυξιακού σχεδίου για την Κρήτη όταν πληροφορήθηκε την εξέλιξη από τη Βουλή.

«Καλοδεχούμενη η πρόταση και είναι αλήθεια ότι τον παρακαλούσα πολλούς μήνες να το κάνει» είπε ο κ. Μητσοτάκης που πρόσθεσε ότι είναι «πολύ καλή ευκαιρία για να συγκρίνουμε πεπραγμένα τετραετιών. Επιδιώκω τη σύγκριση, ελάτε να συγκριθούμε» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος πρόσθεσε ότι «εύχομαι οι πολίτες να ξεπεράσουν το νέφος της τοξικότητας και να αντιληφθούν ποιοι μπορούν να τους μιλήσουν για το μέλλον τους».

«Από αύριο θα είμαστε στη Βουλή και την Παρασκευή θα πάρουμε ψήφο εμπιστοσύνης και μέχρι να προκηρύξουμε τις εκλογές θα συνεχίσουμε τη δουλειά μας» κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

Η πρόταση μομφής από τον Αλέξη Τσίπρα

Νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας κατεθεσε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης, με παρέμβασή του στη Βουλή για το ζήτημα των παρακολουθήσεων. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ προχώρησε σε αποκαλύψεις ονομάτων, τα οποία βρίσκονται στον φάκελο που έλαβε από την ΑΔΑΕ για τις επισυνδέσεις από την ΕΥΠ.

Κατονόμασε τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη, τον Κωνσταντίνο Φλώρο, τον Χαράλαμπο Λαλούση, τον Θεόδωρο Λάγιο, τον Αριστείδη Αλεξόπουλο και τον Αλέξανδρο Διακόπουλο.

Ο κ. Τσίπρας κατέθεσε πρόταση μομφής δηλώνοντας: «Ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση είναι ένοχοι, αμετάκλητα ένοχοι. Δεν έχουν μόνο πολιτικές, αλλά και βαρύτατες προσωπικές και νομικές ευθύνες. Η παραμονή στη διακυβέρνηση της χώρας όσων έκαναν ακόμα και την εθνική μας ασφάλεια πεδίο υποκλοπών και εκβιασμών είναι επικίνδυνη για τα δικαιώματα, για τη δημοκρατία και για την ασφάλεια της χώρας. Η παρακρατική λειτουργία, η διαφθορά και η πρωτοφανής νοοτροπία αυθαίρετης και ιδιοτελούς άσκησης της εξουσίας αποτελεί στρατηγική επιλογή αυτής της Κυβέρνησης, η οποία έχει ήδη απωλέσει την εμπιστοσύνη των πολιτών. Δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία ούτε για μια στιγμή ακόμα. Για τους λόγους αυτούς υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης, ως ένα πρώτο βήμα της πορείας στον λαό για την υπεράσπιση της δημοκρατίας, της διαφάνειας και της δικαιοσύνης. Η Βουλή θα κληθεί να αποφασίσει: με τη Δημοκρατία ή με την εκτροπή. Και σύντομα την οριστική και τη σωστή απάντηση στο ερώτημα θα δώσει ο ελληνικός λαός».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq19pflmwg1l)

Γεραπετρίτης: Η κυβέρνηση αποδέχεται την πρόκληση

Από τη μεριά του, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ζήτησε εκ μέρους της κυβέρνησης την άμεση έναρξη της σχετικής συζήτησης.

«Ένοχος ένοχος ου ποιεί» είπε ο κ. Γεραπετρίτης αναφερόμενος στις κατηγορίες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Εκείνος που έχει δύο ειδικά δικαστήρια για χειραγώγηση, εκείνος ο οποίος σήμερα αποκαλύπτεται ότι είχε χρήση και γνώση εκείνων οι οποίοι ήταν εγκληματική οργάνωση και τους φορούσε κουκούλες λέγοντάς τους "Μάξιμους", και εκείνος ο οποίος σήμερα ακούγεται ότι είχε μία διασύνδεση με βαλίτσες και μαύρο χρήμα, αυτός δεν μπορεί να δημιουργήσει άλλον ένοχο» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο υπουργός Επικρατείας ξεκίνησε την παρέμβασή του με απόσπασμα από την εισαγωγή από τον Λόγο του Λυσία «Υπέρ του Αδυνάτου» στην αρχαία ελληνική και το απέδωσε στη νέα ελληνική με μία μόνο φράση: «Eίναι μεγάλη η ευκαρία που μου δίνετε και σας ευγνωμονούμε γιατι θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαραταθούμε στις υποθέσεις τις οποίες έχουμε».

Δήλωσε επίσης ότι «Με τη συζήτηση της πρότασης περί δυσπιστίας θα έχουμε την ευκαιρία να αντιπαρατεθούμε σε επίπεδο δημοσίων πολιτικών, και να δούμε πράγματι εάν η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτελέσει όλα αυτά τα δεινά για τα οποία την μέμφεστε ή στην πραγματικότητα η παρούσα κυβέρνηση έχει επιτελέσει κατά τι καλύτερο, αυτό για το οποίο έλαβε την εντολή από τον ελληνικό λαό». Και συμπλήρωσε «Ευτυχώς, είναι νωπές οι δύο διακυβερνήσεις και η αντιπαράθεση θα είναι πολύ προφανής».

Όσο για τις λέξεις «είσαστε αμετάκλητα ένοχοι» που χρησιμοποίησε ο κ. Τσίπρας, ο υπουργός Επικρατείας είπε: «Άρα ούτε καν οριστικά ούτε καν τελεσίδικα. Ούτε ο Άρειος Πάγος να ήσασταν» τόνισε ο κ. Γεραπετρίτης και κατέληξε «Υπάρχουν, πράγματι, κάποιες κρίσιμες στιγμές. Και αυτή την κρίσιμη στιγμή δεν θα την αποφύγετε, θέλοντας και μη. Διότι θα είναι οι επόμενες εκλογές, οι οποίες έρχονται και θα τις υποστείτε».

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cq1brlbyq4m1)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ