Ανακοινώσεις Μητσοτάκη: Οι επικρίσεις από την αντιπολίτευση
Ασκούν κριτική στις κυβερνητικές εξαγγελίες
Δριμεία κριτική άσκησαν τα κόμματα τις αντιπολίτευσης στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού - Οι ανακοινώσεις που εξέδωσαν
Τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της θεματικής συνέντευξης Τύπου με αντικείμενο την οικονομία, την ανάπτυξη και την αγορά εργασίας, σχολιάζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό ασκεί η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου. «Ο κ. Μητσοτάκης θεωρεί κατόρθωμα την ακραία φτωχοποίηση της κοινωνίας και νομίζει ότι κάποια ανεπαρκή κουπόνια, τα οποία μάλιστα προέρχονται από τα υπερέσοδα του ΦΠΑ, θα τον διασώσουν πολιτικά», σχολιάζει η κα Τσαπανίδου.
Όπως παρατηρεί, ο πρωθυπουργός «θυμήθηκε μετά από έναν χρόνο αισχροκέρδειας και μείωσης εισοδημάτων να μιλήσει για μισθούς όταν επί των ημερών του:
- τα νοικοκυριά με εισοδήματα μέχρι 750 ευρώ έχουν χάσει το 40% της αγοραστικής τους δύναμης
- ο κατώτατος μισθός έχει χάσει ήδη ο 20% της αγοραστικής του δύναμη – κι αυτό μετά τις όποιες αυξήσεις έγιναν».
Παράλληλα, όπως επισημαίνει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ο κ. Μητσοτάκης «δεν βρήκε μισή λέξη να πει για την αύξηση του ιδιωτικού χρέους και την έκρηξη των δόσεων στα τραπεζικά δάνεια, που σήμερα ακόμα και ο συνεπής δανειολήπτης βλέπει μια δόση δανείου να αυξάνεται μέχρι και 300 ευρώ απ’ τη μια μέρα στην άλλη».
Σε ό,τι αφορά την επενδυτική βαθμίδα, η κ. Τσαπανίδου θύμισε ότι «ο κ. Μητσοτάκης την έχει αναβάλλει 12 φορές και τώρα θυμήθηκε πως και για αυτήν την προσωπική του αποτυχία φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ». «Τουλάχιστον αρχίζει να καταλαβαίνει πως Μητσοτάκης και επενδυτική βαθμίδα είναι έννοιες που ποτέ δεν θα συναντηθούν» πρόσθεσε.
ΠΑΣΟΚ: Η γιγάντωση των κοινωνικών ανισοτήτων φέρει την υπογραφή του κ. Μητσοτάκη
Με αιχμηρό τρόπο σχολιάζει τη συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη για την οικονομία το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής τονίζοντας πως η «γιγάντωση των κοινωνικών ανισοτήτων φέρει την υπογραφή του».
Προσθέτει ότι οι πολίτες γνωρίζουν πως έχουν πληγεί σε πρωτόγνωρο βαθμό από την ανεξέλεγκτη ακρίβεια, που απομειώνει την αγοραστική τους δύναμη.
«Οι ατελέσφορες, αναποτελεσματικές, εμβαλωματικού και επιδοματικού χαρακτήρα πολιτικές και προσωρινές λύσεις για τους πολλούς, σε αντίθεση με τις προνομιακές, μόνιμου και χαριστικού χαρακτήρα ρυθμίσεις για τους λίγους και ισχυρούς, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζουν αλλά μεγαλώνουν τις ανισότητες και αυτή η πραγματικότητα δεν μπορεί να αλλάξει όσες συνεντεύξεις και αν δώσει ο κ. Μητσοτάκης ή όσες υποσχέσεις και αν επαναλάβει» τονίζει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο σχόλιο του και υπογραμμίζει: «Η γιγάντωση των ανισοτήτων στη χώρα φέρει την υπογραφή του».
ΚΚΕ: Για να κερδίσει η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, πρέπει να χάσει το κεφάλαιο
Για «κατάρρευση» του μύθου ότι «η ανάπτυξη υπέρ των λίγων μπορεί να διανέμεται δίκαια και στους πολλούς» κάνει λόγο το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο πρωθυπουργός.
Όπως σημειώνει το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, «την ώρα που οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην ενέργεια, τα τρόφιμα, τα φάρμακα, τον τουρισμό κι άλλου καταγράφουν ρεκόρ κερδών, ο λαός “πληρώνει” τα ρεκόρ στον πληθωρισμό, την ενεργειακή φτώχεια, τη φοροληστεία, την εκμετάλλευση, τη δουλειά μέχρι τα βαθιά γεράματα και “ανταμείβεται” με τα pass της κοροϊδίας, με τα προεκλογικά επιδόματα της εξαγοράς και με τα ψίχουλα σε μισθούς και συντάξεις που εξανεμίζονται, εξαιτίας της ακρίβειας, πριν καν δοθούν».
Το κόμμα επισημαίνει πως «από το 2012 μέχρι σήμερα, ο λαός μας έζησε τα πάντα, την εναλλαγή κρίσης κι ανάπτυξης, την εναλλαγή εκβιασμών και ψεύτικων υποσχέσεων, την εναλλαγή αστικών κυβερνήσεων κάθε απόχρωσης». Σε κάθε φάση, όπως τονίζει ο Περισσός, «έβγαινε πιο ζημιωμένος, με νέα βάρη και μ’ ένα αντιλαϊκό οικοδόμημα, που συνδιαμόρφωσαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και το οποίο όχι μόνο διατηρείται, αλλά κι επεκτείνεται, όπως συμβαίνει με το κοινό αντεργατικό πλαίσιο για τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές συμβάσεις. Σε συνθήκες κρίσης πλήρωνε με μειώσεις μισθών και συντάξεων, τώρα πληρώνει με την ακρίβεια που οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα».
Σύμφωνα με το ΚΚΕ, «η διέξοδος για το λαό βρίσκεται στην αντίπερα όχθη και με βάση αυτό το ΚΚΕ καταθέτει προτάσεις που δίνουν ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα, που θέτουν στο επίκεντρο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και που πάνω απ’ όλα αναδεικνύουν ότι, για να κερδίσει η μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία, θα πρέπει να χάσει το κεφάλαιο και οι κάθε λογής πολιτικοί του εκπρόσωποι».
Ελληνική Λύση: H κυβέρνηση αλλοιώνει την πραγματικότητα
«Μία κυβέρνηση που αλλοιώνει την πραγματικότητα για να κρύψει την εξαθλίωση της οικονομίας και της κοινωνίας, είναι μία επικίνδυνη κυβέρνηση», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.
«Ο πρωθυπουργός αντί να απολογηθεί για το ιλιγγιώδες έλλειμμα εμπορικού ισοζυγίου, τον αχαλίνωτο δανεισμό και τη "ληστεία" των πολιτών μέσω των ανατιμήσεων σε ενέργεια και τρόφιμα, εξέφρασε "ικανοποίηση" για τα πεπραγμένα του», προσθέτει και συμπληρώνει: «η Ελληνική Λύση θα αγωνιστεί για μία Ελλάδα Αυτεξούσια και Αυτοδύναμη. Μία Ελλάδα που θα παράγει πλούτο για τους Έλληνες και όχι χρέη για τις επόμενες γενιές».
ΜΕΡΑ25: Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να παραποιήσει ως συνήθως την πραγματικότητα
Σε σχόλιο του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜΕΡΑ25 Μιχάλης Κριθαρίδης ανέφερε: «Ο PrimeministerGR στη συνέντευξη τύπου προσπαθεί να παραποιήσει ως συνήθως την πραγματικότητα και να εξαπατήσει τους πολίτες. Δεν πείθει κανέναν όμως πια. Οι πολίτες ζουν στο πετσί τους τις βάρβαρες πολιτικές της ΜητσοτάκηςΑΕ».
🔴@m_kritharidis25εκπρ. τύπου @mera25_gr
— Ράδιο ΜέΡΑ (@radiomera_) January 23, 2023
Ο @PrimeministerGR στη #συνεντευξη_τυπου προσπαθεί να παραποιήσει ως συνήθως την πραγματικότητα και να εξαπατήσει τους πολίτες. Δεν πείθει κανέναν όμως πια. Οι πολίτες ζουν στο πετσί τους τις βάρβαρες πολιτικές της #Μητσοτάκης_ΑΕ pic.twitter.com/sm74spJMC7
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πώς υπολογίζεται το ποσό
«Από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιλέγει τον διάλογο» είπε ο πρωθυπουργός
Η συζήτηση δεν πρέπει να αφορά την ανακύκλωση φθαρμένων προσώπων, αλλά την ανάγκη για θεσμικά κόμματα τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να δεσμεύονται σε επεξεργασμένο πρόγραμμα και πολιτικές αρχές
Μια συζήτηση αφιερωμένη στο θέμα του βιβλίου του «Η Μεγάλη Επιστροφή»: την ελληνική οικονομία, τις προκλήσεις της, τα λάθη που προηγήθηκαν αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι.
Ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας παρέστη στην παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορίες από τη Λατινική Αμερική: Από τον Πινοσέτ και τον Εσκομπάρ στις σύγχρονες Δημοκρατίες», του Ιάσονα Πιπίνη
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του «Ιθάκη» στη Θεσσαλονίκη
Ο πρωθυπουργός άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επόμενη σεζόν να γυριστεί στην Αθήνα
Στο πρώτο 15ημερο του Φεβρουαρίου η συνάντηση με τον Ερντογάν
Βίντεο του υπουργού Υγείας από την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας
Πώς είναι δυνατόν να προκύψει από αυτήν την πολιτική Βαβέλ βιώσιμη εναλλακτική κυβερνητική λύση;
Εκτός Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης
Στα 3,026 δισ. ευρώ οι οφειλές τον Νοέμβριο, με μικρή μηνιαία μείωση αλλά ετήσια αύξηση
Ο Πρωθυπουργός συνομίλησε με το ιατρικό προσωπικό, καθώς και με ασθενείς για τις μεταρρυθμίσεις του ΕΣΥ
Σε κλίμα ενότητας πραγματοποιήθηκε εκδήλωση εις μνήμην του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αλβανίας, Αναστασίου
«Τα Κέντρα Καινοτομίας που δημιουργούμε στη χώρα είναι σημείο αναφοράς για την εκπαίδευση», δήλωσε η Υπουργός
«Θα εφαρμοστεί ο νόμος όπως προβλέπεται», ξεκαθάρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη
Πλεόνασμα και αυξημένα έσοδα καταγράφει ο κρατικός προϋπολογισμός, σύμφωνα με τα ταμειακά στοιχεία της ΤτΕ
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ θέτει όρια στον διάλογο με τους αγρότες και σχολιάζει ΟΠΕΚΕΠΕ, δημοσκοπήσεις και ελληνοτουρκικά
Σφοδρή επίθεση της ευρωομάδας της ΝΔ στο ΠΑΣΟΚ για τη στάση του στα μέτρα προστασίας αγροτών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.