- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
ΝΔ: Γιατί οι τέσσερις ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απείχαν από ψήφισμα κατά Πούτιν;
Ψήφισαν υπέρ 472
ΝΔ: Θεωρεί ο κ. Τσίπρας ότι ο Πούτιν διαπράττει εγκλήματα πολέμου;
Ανακοίνωση για τη στάση που κράτησε ο ΣΥΡΙΖΑ στο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου σχετικά με τη σύσταση Ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου για τους Β. Πούτιν και Α. Λουκασένκο, εξέδωσε η ΝΔ. Αφού σημειώνει ότι 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απείχαν από την ψηφοφορία, η ΝΔ καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει εάν θεωρεί ότι ο Πούτιν διαπράττει εγκλήματα πολέμου «ή αν εντάσσεται κι αυτό στην επαμφοτερίζουσα στάση που έχει κρατήσει από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής».
Η ανακοίνωση της ΝΔ:
«Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου υπέρ της επείγουσας σύστασης Ειδικού Διεθνούς Δικαστηρίου, προκειμένου να ασκηθεί δίωξη κατά του Β. Πούτιν και του Α. Λουκασένκο πέρασε με 472 ψήφους υπέρ, 19 κατά, ενώ 33 ευρωβουλευτές απείχαν από την ψηφοφορία. Ανάμεσα στις εξαιρέσεις από τη συντριπτική πλειοψηφία και 4 ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Δ. Παπαδημούλης, Σ. Κούλογλου, Ε. Κουντουρά και Α. Γεωργούλης που απείχαν. Αναμένουμε από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει εάν θεωρεί ότι ο πρόεδρος Πούτιν διαπράττει εγκλήματα πολέμου κι αν θα πρέπει να οδηγηθεί ενώπιον ειδικού δικαστηρίου ή αν εντάσσεται κι αυτό στην επαμφοτερίζουσα στάση που έχει κρατήσει από την πρώτη στιγμή της ρωσικής εισβολής».
Το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα για σύσταση ειδικού δικαστηρίου κατά Πούτιν και Ρωσίας
Σε ψήφισμα που εγκρίθηκε σήμερα, οι ευρωβουλευτές απαιτούν να λογοδοτήσουν για το έγκλημα της επίθεσης κατά της Ουκρανίας ο Βλαντίμιρ Πούτιν και η Ρωσία.
Το κείμενο του ψηφίσματος εγκρίθηκε με 472 ψήφους υπέρ, 19 κατά και 33 αποχές. Το Κοινοβούλιο αναφέρει ότι οι θηριωδίες που διαπράχθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις στην Μπούτσα, την Ιρπίν και πολλές άλλες ουκρανικές πόλεις αποκαλύπτουν τη βιαιότητα του πολέμου και υπογραμμίζουν τη σημασία της συντονισμένης διεθνούς δράσης για την παραπομπή των υπευθύνων στη Δικαιοσύνη, βάσει του Διεθνούς Δικαίου.Οι ευρωβουλευτές καλούν την ΕΕ, σε στενή συνεργασία με την Ουκρανία και τη διεθνή κοινότητα, να πιέσει για τη δημιουργία ειδικού διεθνούς δικαστηρίου για τη δίωξη της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ρωσίας και των συμμάχων της.
Η ίδρυση ενός δικαστηρίου, υποστηρίζουν οι ευρωβουλευτές, θα κάλυπτε ένα κενό στη διεθνή ποινική δικαιοσύνη και θα συμπλήρωνε τις ερευνητικές προσπάθειες του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, καθώς επί του παρόντος δεν μπορεί να διερευνήσει το έγκλημα της επίθεσης όταν πρόκειται για την Ουκρανία.
Σημειώνοντας ότι οι ακριβείς λεπτομέρειες και η σύνθεση του ειδικού δικαστηρίου μένει να καθοριστούν, οι ευρωβουλευτές τονίζουν ότι πρέπει να έχει δικαιοδοσία να διερευνήσει όχι μόνο τον Βλαντίμιρ Πούτιν και την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της Ρωσίας, αλλά και τον Αλεξάντρ Λουκασένκο και τους συνεργάτες του στη Λευκορωσία.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης όμως δεν βρήκε σήμερα ούτε μια λέξη να γράψει για τους αγρότες» σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ
Η πρώτη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στην Ισπανία εδώ και 13 χρόνια
«Το κίνημα έχει ως μόνο κριτήριο δράσης το κοινό καλό των πολιτών και τη διαφύλαξη των συμφερόντων της χώρας»
Τα πρώτα καλά νέα πιθανόν να έρθουν από τον Μάρτιο
Διαβάστε την εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού στα social media
Το πρόβλημα που συγκλόνισε το πολιτικό σύστημα
Η συγκινητική κίνηση πριν πάρει το αεροπλάνο της επιστροφής
Παραμένουν τα τρακτέρ στους δρόμους - «Όχι» σε συλλαλητήριο στην Αθήνα
«Αυτά που ήξεραν να τα ξεχάσουν», τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας
Η ανάρτηση της πρώην Υπουργού του ΠΑΣΟΚ
Στην Καστοριά βρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής
«Υπογράφουμε κάθε μέρα συμβόλαιο αλήθειας, έστω και αν μερικές φορές γινόμαστε προσωρινά δυσάρεστοι»
«Η Νέα Δημοκρατία παραμένει η κυρίαρχη πολιτική δύναμη στην πατρίδα μας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης
Θετικός ή αρνητικός ο απολογισμός του Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από μια δεκαετία στα ηνία της ΝΔ;
«Η ΕΕ ξέρει και να επιλέγει έναν ηγέτη όπως ο Πιερρακάκης, που μιλά για "ευρωπαϊκούς πρωταθλητές"» σημειώνει το δημοσίευμα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.