Πολιτικη & Οικονομια

Αβραμόπουλος: Δεν είχαμε ιδέα τι έκανε ο Παντσέρι - Είχα ζητήσει να σταματήσει η μισθοδοσία από την ΜΚΟ

Γιατί ρώτησε την Κομισιόν πριν ενταχθεί στη Fight Impunity

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Αβραμόπουλος
Menelaos Myrillas / SOOC

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Οι δηλώσεις για το Qatargate, την έρευνα στο πρόσωπό του και τη MKO Fight Impunity

Για την υπόθεση του Qatargate και την επείγουσα έρευνα για την εμπλοκή του μίλησε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος στην ΕΡΤ. Ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος υποστήριξε ότι δεν είχε ιδέα για το τι έκανε ο Παντσέρι.

«Δεν υπάρχει εντολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έρευνα, αλλά για διερεύνηση. Η Κομισιόν έπειτα από δημοσίευμα ιταλικής εφημερίδας το οποίο είχε τη σκοπιμότητά του, έκρινε σκόπιμο να ερευνήσει για τα όσα είχαμε συμφωνήσει πριν τρία χρόνια που είχα ζητήσει άδεια για να γίνω τιμητικό μέλος της επιτροπής της ΜΚΟ Fight Impunity που είχε συγκεκριμένο σκοπό και τότε έκανε και πολύ καλή δουλειά στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων» είπε στην ΕΡΤ ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και πρόσθεσε: 

«Ο Παντσέρι ήταν μεγάλη μορφή στην Ιταλία. Όταν μου προτάθηκε, δεν δέχθηκα αμέσως, ρώτησα την Κομισιόν, την Επιτροπή Δεοντολογίας, εάν αυτός ο οργανισμός είναι σωστός και εάν μου επιτρέπεται να γίνω μέλος του και να λάβω μια μικρή αποζημίωση. Μού ήρθε γραπτά η απάντηση. Όλον αυτόν τον καιρό δεν είχαμε καμία σχέση με τις άλλες δραστηριότητες του Παντσέρι, τι έκανε μακριά και πέρα. Αν το είχαμε πάρει χαμπάρι θα είχαμε φύγει από την πρώτη στιγμή. Επάνω στον χρόνο όταν διαπίστωσα αδράνεια του οργανισμού, ζήτησα να σταματήσει η μισθοδοσία μου». 

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Τι απάντησε για τις απολαβές του από τη ΜΚΟ Fight Impunity

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος απάντησε σχετικά με το ύψος της μισθοδοσίας του για την τιμητική θέση που κατείχε, ότι οι αποδοχές ήταν δηλωμένες σε Βέλγιο και φορολογημένες στην Ελλάδα. «Αφού είχα τελειώσει με την Επιτροπή μπορούσα να κάνω και άλλα πράγματα και γιατί όχι. Σταμάτησα μόνος μου τον Φεβρουάριο του 2022, στο τέλος δε όλα τα μέλη της τιμητικής επιτροπής ζητήσαμε να βγουν και τα ονόματά μας, όχι όμως υπό το κράτος εξελίξεων» είπε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Glomex Player(40599v1wl9o7vsfv, v-cp86uuwxch29)

ΠΡΟΣΦΑΤΑ