- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γ. Οικονόμου: Ο Ρουμπάτης φέρεται να διαπραγματευόταν την αγορά λογισμικών παρακολούθησης το διάστημα 2016-2019
Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει «πνεύμα και ηθική»
Γιάννης Οικονόμου για Ρουμπάτη, ΣΥΡΙΖΑ και παρακολουθήσεις
«Ο ΣΥΡΙΖΑ πουλάει «πνεύμα και ηθική», ενώ ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ κ. Ρουμπάτης, σε πλήρη γνώση του κ. Τσίπρα, ο οποιος πρόσφατα δήλωνε άγνοια, φέρεται να διαπραγματευόταν, στο διάστημα 2016-2019, την αγορά λογισμικών παρακολούθησης, προχωρώντας και σε δοκιμή του Pegasus επί ελληνικών τηλεφώνων», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.
«Συνεργάζονταν μάλιστα με πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται και με το Predator. Επίσης, ενώ κατά την περίοδο 2016-2018 είχε εντοπιστεί η λειτουργία του Pegasus στην Ελλάδα, λίγες μέρες πριν από τις εκλογές του 2019 ο ΣΥΡΙΖΑ αποποινικοποίησε την εμπορία, την διάθεση και την κατοχή του. Γιατί;», πρόσθεσε.
«Όλοι μας θα μάθουμε τι έγινε, γιατί βρίσκεται σε εξέλιξη η ανοιχτή δικαστική διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη, την οποία όλοι οφείλουμε να εμπιστευόμαστε και την οποία η Κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, συνδράμει με όλες τις δυνάμεις της, προκειμένου να φτάσουμε στην άκρη αυτού του νήματος. Για ό,τι συνέβη από την ψήφιση του νομοσχεδίου την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή και πριν, η ελληνική Δικαιοσύνη έχει επιληφθεί. Οι κρατικές Αρχές θα κάνουν το καθήκον τους. Πρώτοι εμείς θέλουμε να μην μείνει καμία σκιά σε αυτή την υπόθεση. Και για το από εδώ και πέρα, ακριβώς επειδή εντοπίστηκαν όλες αυτές οι παθογένειες, φέραμε ένα σύγχρονο και συνεκτικό πλαίσιο, που αντιμετωπίζει πάρα πολύ δραστικά και ουσιαστικά τις όποιες παθογένειες και αδυναμίες διαπιστώθηκαν το προηγούμενο διάστημα, αλλά και το ζήτημα της καθολικής απαγόρευσης των κακόβουλων λογισμικών στη χώρα μας» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ, Γιάννης Ρουμπάτης, καταθέτοντας στην Εξεταστική, είχε προχωρήσει στην παραδοχή πως η ΕΥΠ παρακολουθούσε τον τότε πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιο Πιτσιόρλα Οπως είπε ο κ. Ρουμπάτης, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών παρακολουθούσε τον κ. Πιτσιόρλα επειδή διαπραγματευόταν την πώληση ελληνικών νησιών σε εταιρεία ξένων συμφερόντων, στην οποία είχε ενεργό ρόλο ο ίδιος.
Το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΕΥΠ ψηφίστηκε στη Βουλή
Μιλώντας στο MEGA προ ημερών ο Γιάννης Οικονόμου, σχολίασε πως: «Φέραμε ένα Νομοσχέδιο, το οποίο από εδώ και πέρα θωρακίζει πολύ περισσότερο την Ε.Υ.Π., καθιστά απολύτως παράνομη τη λειτουργία, την εμπορία, τη χρήση κακόβουλων λογισμικών στη χώρα, κάτι που δεν ίσχυε και με παρεμβάσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης. Δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις ο κ. Τσίπρας σε αυτό χθες».
Υπενθυμίζεται ότι υπουργός Δικαιοσύνης κατέθεσε σειρά βελτιωτικών αλλαγών:
- Στο άρθρο 48 προστέθηκε παράγραφος η οποία προβλέπει ότι παύει αυτοδικαιως η θητεία των υποδιοικητων της Ε.Υ.Π - και μέχρι τον διορισμό νέων, την αρμοδιότητά τους θα ασκεί ο Διοικητής της ΕΥΠ.
- Δεν θα καθορίζει ο Διοικητής της ΕΥΠ ανά εξάμηνο την λίστα των απαγορευμένων συσκευών παρακολούθησης, αλλά στην αντικειμενική υπόσταση του εγκλήματος θα εμπίπτει κάθε λογισμικό ή συσκευή που δύνανται να χρησιμοποιηθούν για την διάπραξη του αδικήματος του άρθρου 370Α του ΠΚ.
Επίσης, στο άρθρο 8 του νομοσχεδίου, όπου προβλέπεται η διαδικασία παράδοσης της διάταξης άρσης του απορρήτου στους παρόχους επικοινωνίας και στην ΑΔΑΕ με ηλεκτρονικά κρυπτογραφημένο μήνυμα, προστέθηκε το χρονικό επίρρημα «αμελλητί» για να διασφαλίζεται η υποχρέωση άμεσης και κατεπείγουσας διαβίβασης και εκτέλεσης της διάταξης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τέσσερα F-16 στην Κύπρο, για ενίσχυση της άμυνας- Μετάβαση Δένδια και Α/ ΓΕΕΘΑ στη Λευκωσία
Παγωμένα κονδύλια και βέτο, η δοκιμασία των ευρωπαϊκών αξιών
Όσα είπε στο Face2Face και την Κατερίνα Παναγοπούλου για την πολιτική επικαιρότητα και τις προσωπικές στιγμές που σημάδεψαν την πορεία της
Διυπουργική πρωτοβουλία για ταχύτερη εξυπηρέτηση πολιτών και απλούστευση διαδικασιών
Διακοπή ενός μήνα στα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διπλασιάσει τις τιμές φυσικού αερίου στην Ευρώπη
Tα συστήματα που έχουν οι ελληνικές φρεγάτες
Συνεχής ενημέρωση της Επιτροπής Άμυνας και Εξωτερικών από τον Γιώργο Γεραπετρίτη
Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από τις πρεσβείες και τα προξενεία για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή
Τι αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Βελτιώνονται οι υποδομές πρόσβασης για όσους επισκέπτες αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα
Σπεύδουν δύο ελληνικές φρεγάτες στην Κύπρο
Παρακαλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών
Το εθνικό πρόγραμμα υλοποιείται από το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με την UNICEF
Συνολικά 325 πλοία ελληνικών συμφερόντων βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή
Πιο «ψύχραιμη» αντίδραση στην Ευρώπη
H Περιφέρεια υλοποιεί σειρά έργων υποδομής που ωφελούν περισσότερους από 600.000 κατοίκους
Παπαστεργίου: Στρατηγική επένδυση εθνικής σημασίας
Θυσιάζονται τα ψήγματα αλήθειας στον βωμό της υπεραπλούστευσης της πραγματικότητας
Για τις τελευταίες εξελίξεις στο Ιράν και τη Μέση Ανατολή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.