Πολιτικη & Οικονομια

Project NEON προς ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση: «Γιατί πιστεύετε ότι η Ρωσία δεν είναι κράτος - τρομοκράτης;»

Ακτιβιστική δράση της οργάνωσης φιλελεύθερων νέων έξω από τα γραφεία των κομμάτων

Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Project ΝΕΟΝ: Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ελληνική Λύση - Τα 3 κόμματα αρνήθηκαν να υιοθετήσουν το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τη Ρωσία.

Διαμαρτυρία έξω από τα γραφεία των κομμάτων που δεν υπερψήφισαν το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τον χαρακτηρισμό της Ρωσίας ως κράτους - τρομοκράτη πραγματοποίησε το Project NEON.

H ανεξάρτητη φιλελεύθερη οργάνωση νεολαίας που συστάθηκε πρόσφατα στην Αθήνα, προχώρησε στην ειρηνική, ακτιβιστική δράση ως απάντηση στη στάση των ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, απέναντι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Υπενθυμίζεται ότι η πλειοψηφία των ευρωβουλευτών καλεί την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα 27 κράτη-μέλη της να αναπτύξουν νομικό πλαίσιο κυρώσεων κατά του ρωσικού καθεστώτος, μέσα από ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε με 494 ψήφους υπέρ, 58 κατά και 44 αποχές.

Την πρόταση καταψήφισαν ΚΚΕ και Ελληνική Λύση, ενώ παρών δήλωσαν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Με χάρτινα ομοιώματα που αναπαριστούν τη φιγούρα του Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος εμφανίζεται να κρατά κουτί με σοκολατάκια και το μήνυμα «Ευχαριστούμε για την ψήφο σας», τα μέλη του Project NEON σχολίασαν με τον δικό τους τρόπο τη στάση των τριών ελληνικών κομμάτων στο Ευρωκοινοβούλιο.

Με ανακοίνωσή τους έπειτα από την ακτιβιστική δράση, οι Project NEON επισημαίνουν τα εξής:

Το Project NEON είναι μία οργάνωση φιλελεύθερων νέων, που πρόσφατα πραγματοποίησε το ιδρυτικό της συνέδριο στην Αθήνα. Στόχος της οργάνωσης, όπως αναφέρεται στον ιδρυτικό μανιφέστο, είναι «η ενδυνάμωση και η διεύρυνση ενός φιλελεύθερου κινήματος νέων ανθρώπων, μέσω εκπαιδευτικών δράσεων, ακτιβιστικών και ερευνητικών πρωτοβουλιών, ώστε η φιλελεύθερη νέα γενιά να ηγηθεί της μάχης των ιδεών στην Ελλάδα».

Η οργάνωση ΝΕΟΝ είναι η πρώτη ανεξάρτητη φιλελεύθερη οργάνωση νεολαίας στην Ελλάδα. Στόχος της είναι η θεμελίωση και διεύρυνση ενός φιλελεύθερου κινήματος νέων ανθρώπων μέσω εκπαιδευτικών δράσεων, ακτιβιστικών και ερευνητικών πρωτοβουλιών. Το όραμα της ΝΕΟΝ είναι η φιλελεύθερη νέα γενιά να ηγηθεί της μάχης των ιδεών στην Ελλάδα.

Η ΝΕΟΝ θεωρεί την ακτιβιστική δράση ως έναν σημαντικό μοχλό κοινωνικής παρέμβασης και αλλαγής, καθώς άλλωστε το δικαίωμα στη συμμετοχή στην κοινωνική ζωή και τη διαμαρτυρία είναι απαραβίαστο και συνταγματικά κατοχυρωμένο.

Για τον λόγο αυτό ο ακτιβισμός είναι ένας από τους στρατηγικούς μας πυλώνες δράσης. Δυστυχώς κοινωνικές παρεμβάσεις αυτού του τύπου στην Ελλάδα μονοπωλούνταν μέχρι σήμερα κυρίως από τον αριστερό χώρο, ενώ οι φιλελεύθεροι θα έπρεπε να είμαστε πρώτοι στον αγώνα των δικαιωμάτων και της ελευθερίας χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα δημοκρατικά εργαλεία.

Για αυτό και διαμαρτυρηθήκαμε έξω από τα γραφεία των κομμάτων που δεν υπερψήφισαν το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για τον χαρακτηρισμό της Ρωσίας ως κράτος τρομοκράτη, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, έπειτα από την αιματηρή εισβολή της στην Ουκρανία και τις θηριωδίες που έχει προκαλέσει στον ουκρανικό λαό.

Ο Εμμανουήλ Φράγκος, της Ελληνικής Λύσης, καθώς και οι Λευτέρης Αλαβάνος και Κώστας Παπαδάκης του ΚΚΕ καταψήφισαν την πρόταση. Οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν παρών στην ψηφοφορία, ίσως επειδή δεν το θεώρησαν σημαντικό ή είχαν κάτι καλύτερο να κάνουν.

Όλοι τους ανεξαιρέτως, απέδειξαν έμπρακτα πως δεν μπορούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων, αλλά μόνο να κάνουν ένα δώρο, με την στάση τους, στον πολεμοχαρή και ανελεύθερο Πούτιν.

Γι' αυτό και ο πρόεδρος Πούτιν σήμερα τους «ευχαρίστησε» για την ψήφο τους! Η θέση κάθε ατόμου που στηρίζει τη φιλελεύθερη δημοκρατία είναι στο πλευρό των μαχόμενων ουκρανών. Αν η Ουκρανία πέσει, τότε και η Ευρώπη θα πέσει μαζί της.