Πολιτικη & Οικονομια

Κυριάκος Μητσοτάκης: Πώς το σχέδιο «Σπίτι μου» στηρίζει τους νέους - Οι 4 δράσεις

Τα άτομα δάνεια και οι επιδοτήσεις για την ανακαίνιση κατοικιών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» προβλέπει άτομα ή χαμηλότοκα δάνεια για 10.000 νέους
Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» προβλέπει άτομα ή χαμηλότοκα δάνεια για 10.000 νέους © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

«Σπίτι μου» - Ο Κυριάκος Μητσοτάκης για το πρόγραμμα στέγασης των νέων - Το δάνειο και τα κριτήρια 

Στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» που προβλέπει την αγορά κατοικίας από τους νέους με άτοκο ή χαμηλότοκο δάνειο, αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός γράφει: «Οι νέοι μας πρέπει να ζήσουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές, όχι χειρότερα. Και χρέος μας είναι να σταθούμε δίπλα τους για να το πετύχουν».

Και προσθέτει: «Το φιλόδοξο πρόγραμμα για προσιτή στέγη στους νέους και πιο ευάλωτους πολίτες που ανακοινώσαμε στη ΔΕΘ γίνεται, με χρόνους εξπρές, νόμος του κράτους και ξεκινά».

«Έτσι, το σχέδιο "Σπίτι μου" θεσμοθετείται και επίσημα ως ανάχωμα στα ακριβά ενοίκια και τις υψηλές τιμές ακινήτων, ειδικά για ζευγάρια που σχεδιάζουν να αρχίσουν την κοινή τους ζωή» επισημαίνει ακόμη.

Σχέδιο «Σπίτι μου»: Οι 4 δράσεις που προβλέπονται στο πρόγραμμα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συνέχεια στις 4 δράσεις που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο και το οποίο βρίσκεται, ήδη σε διαβούλευση:

  1. Με χαμηλότοκα ή άτοκα τραπεζικά δάνεια που συγχρηματοδοτεί κατά 3/4 το κράτος προς 10.000 συμπολίτες μας 25 έως 39 ετών. Χάρη στην κρατική συμμετοχή το επιτόκιο θα είναι σταθερά κατά 75% φθηνότερο από τα αντίστοιχα εμπορικά επιτόκια. Μια πολύ σημαντική βοήθεια ειδικά στο σημερινό περιβάλλον ανοδικών επιτοκίων. Έτσι οι δικαιούχοι θα καταβάλλουν για το δικό τους πλέον σπίτι μηνιαία δόση χαμηλότερη του ενοικίου που θα πλήρωναν για ένα αντίστοιχο διαμέρισμα.
  2. Δεύτερον, με την «Κοινωνική Αντιπαροχή». Την αξιοποίηση, δηλαδή, εκατοντάδων αδρανών ακινήτων του Δημοσίου, τα οποία θα διατεθούν ως σύγχρονες κατοικίες με μικρό ρυθμισμένο μίσθωμα, σε 2.500 δικαιούχους ηλικίας 18 έως 39 ετών.
  3. Με την ενοικίαση από το κράτος κατοικιών που, στη συνέχεια, θα φιλοξενούν ευάλωτους νέους ή νέα ζευγάρια για 3 χρόνια.
  4. Επιδότηση έως 10.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες κενών-δηλωμένων ως κλειστών διαμερισμάτων, έως 100 τ.μ. με στόχο να ανακαινιστούν και να διατεθούν, με ευνοϊκό ενοίκιο, σε νέους που αναζητούν κατοικία».

Οι νέοι μας πρέπει να ζήσουν καλύτερα από τις προηγούμενες γενιές, όχι χειρότερα. Και χρέος μας είναι να σταθούμε δίπλα...

Posted by Kyriakos Mitsotakis on Monday, November 28, 2022

Πρόγραμμα επιδοτήσεων για ανακαίνιση παλαιών κατοικιών που ανήκουν σε νέους

Αναφερόμενος στο σχέδιο «Σπίτι μου», ο πρωθυπουργός υπενθυμίζει ότι παράλληλα ολοκληρώθηκε η διαβούλευση και προετοιμάζεται η εκκίνηση και για το ειδικό πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Εξοικονομώ για νέους» που επιδοτεί την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνιση κατοικιών που ανήκουν σε νέους, αλλά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν λόγω παλαιότητας.

 

Οι 4 δράσεις στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» για τη στέγαση των νέων ηλικίας 25-39 ετών
Οι 4 δράσεις στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» για τη στέγαση των νέων ηλικίας 25-39 ετών © Kyriakos Mitsotakis/Facebook

«Πέντε πρωτοβουλίες, μία ακόμη τολμηρή απάντηση της πολιτείας σε ένα πρόβλημα της εποχής» σημειώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ξεκαθαρίζει: «Η Ελλάδα αλλάζει. Βαδίζει μπροστά και στοχεύει ψηλά δίνοντας περισσότερες ευκαιρίες και δυνατότητες στη νέα γενιά. Με σταθερότητα, συνέπεια και συνέχεια».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ