- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Αίτηση Ανδρουλάκη στο ΣτΕ να κηρυχτεί αντισυνταγματική η απαγόρευση ενημέρωσης όσων παρακολουθούνται
Τι υποστηρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε στο ΣτΕ αίτηση αντισυνταγματικότητας στην απαγόρευση να ενημερώνονται όσοι παρακολουθούνται
Αίτηση με την οποία ζητά να κηρυχθεί αντισυνταγματική η διάταξη, που απαγορεύει στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) να ενημερώσει όσους, των οποίων τα τηλέφωνα παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, κατέθεσε σήμερα ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης.
Με την αίτηση ακύρωσης προσβάλλει την απόρριψη από την ΑΔΑΕ αιτήματός του να ενημερωθεί σε σχέση με την παρακολούθηση του από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, όπως αναφέρεται σχετικώς σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Επιπλέον ζητείται να αναγνωρισθεί ότι η διάταξη του Ν. 4790/2021 με την οποία απαγορεύθηκε η γνωστοποίηση της παρακολούθησης για λόγους εθνικής ασφάλειας, έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ.
Σε δήλωσή του για το θέμα, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημειώνει ότι «η διάταξη του Ν. 4790/2021 θα έπρεπε να είχε καταργηθεί από τις αρχές Αυγούστου οπότε έγινε γνωστή η παρακολούθησή μου. Η κυβέρνηση είχε την ευκαιρία να το κάνει στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την αναμόρφωση του πλαισίου λειτουργίας της ΕΥΠ, που εξέδωσε. Δεν το έπραξε. Είχε την ευκαιρία επίσης να κάνει δεκτή σχετική τροπολογία, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στις 29 Σεπτεμβρίου 2022. Το απέφυγε εκ νέου».
Και η δήλωση Ανδρουλάκη καταλήγει, «τελικώς, και αυτή η πτυχή της υπόθεσης έρχεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, ώστε να κριθεί το κύρος της επίμαχης διάταξης. Το απόρρητο εργαλειοποιήθηκε από την κυβέρνηση με στόχο την συγκάλυψη και δημιούργησε νησίδες ανομίας στη λειτουργία του κράτους, κάτι που δεν νοείται σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή δημοκρατία».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Πώς διαμορφώνεται η τιμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.