Κοσμος

Ελληνίδα ανάμεσα στους τραυματίες από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ασθενοφόρα και περιπολικά στην Κωνσταντινούπολη
Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη © EPA / ERDEM SAHIN

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Τραυματισμένη Ελληνίδα - Η κατάσταση της υγείας της και η ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ

Μία Ελληνίδα βρίσκεται ανάμεσα στους τραυματίες από την έκρηξη στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα (14/11) το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας.

«Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση των τουρκικών αρχών, μεταξύ των τραυματιών από την χθεσινή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, είναι Ελληνίδα, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά από θραύσμα γυαλιού και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο της πόλης. Οι προξενικές αρχές παρέχουν κάθε δυνατή αρωγή», αναφέρει το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας. 

Istanbul: Footage shows moment explosion hits pedestrian street

Η Τουρκία ισχυρίζεται ότι η βομβίστρια της Κωνσταντινούπολης θα διέφευγε στην Ελλάδα

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, ισχυρίζεται ότι η βομβίστρια της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη αν δεν είχε συλληφθεί από τις τουρκικές αρχές, θα είχε διαφύγει στην Ελλάδα.

«Λάβαμε το μήνυμα που μας δόθηκε και ξέρουμε ποιο είναι το μήνυμα. Δεν δεχόμαστε τα συλλυπητήρια της Αμερικανικής Πρεσβείας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας (14/11) και έβαλε στο κάδρο την Ελλάδα, υποστηρίζοντας ότι αν οι τουρκικές αρχές δεν έπιαναν τους δράστες της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη, θα είχαν διαφύγει στην Ελλάδα.

«Δεν είμαστε εχθροί κανενός. Θέλω να εκφράσω ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε την προδοσία. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Αν δεν τους έπιαναν, θα είχαν διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα», είπε ο Σουλεϊμάν Σοϊλού.

Κωνσταντινούπολη: Η 3χρονη Εκρίν και ένα ζευγάρι νεαρών γονιών ανάμεσα στα θύματα

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Κυριακής (11/11), ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι μόλις 3 ετών, ο πατέρας της, καθώς και μία μητέρα με την 15χρονη κόρη της.

Η μικρή Εκρίν Μεϊντάν πέθανε μαζί με τον πατέρα της Γιουσούφ. Ο 34χρονος ήταν εργαζόμενος στο Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής της Τουρκίας, όπως ανακοίνωσε η υπουργός η οποία εξέφρασε τα συλλυπητήριά της. Σύμφωνα με την YeniSafak, ο 34χρονος Γιουσούφ είχε έρθει με την οικογένειά του στην Κωνσταντινούπολη με αφορμή τον αρραβώνα κάποιου συγγενή τους. Όπως αναφέρει το ίδιο μέσο, ο 34χρονος είχε βγει για βόλτα στον πεζόδρομο Ιστικλάλ με την κόρη και τη γυναίκα του. Πατέρας και κόρη έχασαν τη ζωή τους, ενώ η μητέρα του κοριτσιού τραυματίστηκε σοβαρά.

Ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και ο Αντέμ Τοπκάρα με τη σύζυγό του Μουκαντές Ελίφ Τοπκάρα, οι οποίοι είχαν παντρευτεί το 2020 και είχαν αποκτήσει ένα παιδί. Όπως αναφέρουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το ζευγάρι είχε επιλέξει να πάει βόλτα στον πεζόδρομο και η έκρηξη το βρήκε να κοιτάει τις βιτρίνες καταστημάτων με αποτέλεσμα να πεθάνουν ο ένας δίπλα στον άλλο. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το ζευγάρι προτιμούσε για βόλτα τον πεζόδρομο Ιστικλάλ, καθώς μπορούσαν να αφήσουν στη γιαγιά το μικρό παιδί τους.

Επιπλέον, από την έκρηξη έχασε τη ζωή του και η Αρζού Οζόι με την 15χρονη κόρη της Γιαγκμούρ Ουκάρ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ