- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Κωνσταντινούπολη: Σήμα της Interpol για ύποπτο που φέρεται να διέφυγε στη Βουλγαρία
Ενημερώθηκε και η Ελλάδα
Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Σήμα της Τουρκίας στην Interpol για έναν ύποπτο - Φέρεται να έχει διαφύγει στη Βουλγαρία
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές γειτονικών χωρών της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων και οι δικές μας, έπειτα από σήμα της Interpol, για άτομο το οποίο φέρεται να σχετίζεται με την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι τουρκικές αρχές ήταν εκείνες που ενημέρωσαν μέσω του συνδέσμου τους την Interpol, δίνοντας στοιχεία για το εν λόγω άτομο, το οποίο φέρεται από την Τουρκία να κατάφερε να διαφύγει στην Βουλγαρία.
Για την επίθεση έχει συλληφθεί ήδη μία γυναίκα. Σύμφωνα με την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης, η φερόμενη ως δράστρια της έκρηξης είναι Συριακής καταγωγής και παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ότι εκπαιδεύτηκε από Κούρδους αντάρτες και ότι εισήλθε στην Τουρκία από την επαρχία Αφρίν της Συρίας.
Παράλληλα, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters, δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η δράστρια να έχει δεσμούς και με το Ισλαμικό Κράτος.
The bomber in Istiklal Street fleeing after detonating the bomb in this footage. #Istanbul pic.twitter.com/f2cTKrWHEN
— Ragıp Soylu (@ragipsoylu) November 14, 2022
Το χρονικό της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη
Η πολύνεκρη έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (13/11) στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης στην πολυσύχναστη οδό Ιστικλάλ, κοντά στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του ελληνικού προξενείου. Επικράτησε πανικός και ο κόσμος που βρισκόταν στην περιοχή κατέφυγε στα καταστήματα της περιοχής για να σωθεί. Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομία και ασθενοφόρα. Η αστυνομία έλαβε έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή που σημειώθηκε η έκρηξη, ενώ η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για την έκρηξη και ορίστηκαν πέντε εισαγγελείς.
Αμέσως μετά την έκρηξη αναβλήθηκε ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Μπεσίκτας και Αντάλιασπορ στο στάδιο της Μπεσίκτας, το οποίο είναι κοντά στην πλατεία Ταξίμ.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.