Κοσμος

Κωνσταντινούπολη: Σήμα της Interpol για ύποπτο που φέρεται να διέφυγε στη Βουλγαρία

Ενημερώθηκε και η Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη – Τούρκοι αστυνομικοί
© EPA/ ERDEM SAHIN

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Σήμα της Τουρκίας στην Interpol για έναν ύποπτο - Φέρεται να έχει διαφύγει στη Βουλγαρία

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι Αρχές γειτονικών χωρών της Τουρκίας, μεταξύ των οποίων και οι δικές μας, έπειτα από σήμα της Interpol, για άτομο το οποίο φέρεται να σχετίζεται με την βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, οι τουρκικές αρχές ήταν εκείνες που ενημέρωσαν μέσω του συνδέσμου τους την Interpol, δίνοντας στοιχεία για το εν λόγω άτομο, το οποίο φέρεται από την Τουρκία να κατάφερε να διαφύγει στην Βουλγαρία.

Για την επίθεση έχει συλληφθεί ήδη μία γυναίκα. Σύμφωνα με την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης, η φερόμενη ως δράστρια της έκρηξης είναι Συριακής καταγωγής και παραδέχθηκε κατά τη διάρκεια της ανάκρισης ότι εκπαιδεύτηκε από Κούρδους αντάρτες και ότι εισήλθε στην Τουρκία από την επαρχία Αφρίν της Συρίας.

Παράλληλα, σύμφωνα με Τούρκο αξιωματούχο που επικαλείται το Reuters, δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο η δράστρια να έχει δεσμούς και με το Ισλαμικό Κράτος.

Το χρονικό της επίθεσης στην Κωνσταντινούπολη

Η πολύνεκρη έκρηξη σημειώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (13/11) στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης στην πολυσύχναστη οδό Ιστικλάλ, κοντά στο Σισμανόγλειο Μέγαρο του ελληνικού προξενείου. Επικράτησε πανικός και ο κόσμος που βρισκόταν στην περιοχή κατέφυγε στα καταστήματα της περιοχής για να σωθεί. Στην περιοχή έσπευσαν πυροσβέστες, αστυνομία και ασθενοφόρα. Η αστυνομία έλαβε έκτακτα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή που σημειώθηκε η έκρηξη, ενώ η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα για την έκρηξη και ορίστηκαν πέντε εισαγγελείς.

Αμέσως μετά την έκρηξη αναβλήθηκε ο ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ Μπεσίκτας και Αντάλιασπορ στο στάδιο της Μπεσίκτας, το οποίο είναι κοντά στην πλατεία Ταξίμ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ