Κοσμος

O Ερντογάν λέει τώρα «ευχαριστώ» σε Ελλάδα - ΗΠΑ για τη συμπαράσταση

Η ανάρτησή του στο Twitter

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Ερντογάν λέει τώρα «ευχαριστώ» σε Ελλάδα - ΗΠΑ για τη συμπαράσταση
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν © EPA/Andrej Cukic

Έκρηξη στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης: O Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε Ελλάδα και ΗΠΑ

Τις ευχαριστίες του προς όλα τα κράτη και τους διεθνείς οργανισμούς που εκδήλωσαν τη συμπαράστασή τους προς την Άγκυρα για την έκρηξη το μεσημέρι της Κυριακής εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μεταξύ των χωρών που απεικονίζονται στο tweet σε εικονίδια με σημαίες συγκαταλέγονται η Ελλάδα και οι ΗΠΑ, εις βάρος των οποίων χθες ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού, είχε εξαπολύσει «πυρά».

Ειδικά εις βάρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ανέφερε ότι υποστηρίζουν την τρομοκρατία.

Σημειώνεται ότι η κίνηση του Ερντογάν ήρθε λίγο μετά τη συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G20 στην Ινδονησία. Εκεί ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε τη στήριξή του για τον εκσυγχρονισμό των τουρκικών F-16.

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη: Οι ισχυρισμοί Σοϊλού

Υπενθυμίζεται ότι όπως μετέδωσε χθες η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, ο Σοϊλού, πέρα από τα «πυρά» που εξαπέλυσε κατά των ΗΠΑ για τη συνεργασία τους με τις κουρδικές πολιτοφυλακές στη Συρία στον πόλεμο κατά του ISIS, δήλωσε ότι «αν δεν είχαν συλληφθεί» οι ύποπτοι, «θα είχαν διαφύγει σήμερα λαθραία στην Ελλάδα».

«Λάβαμε το μήνυμα που μας δόθηκε και ξέρουμε ποιο είναι το μήνυμα. Δεν δεχόμαστε τα συλλυπητήρια της αμερικανικής πρεσβείας» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού. «Δεν είμαστε εχθροί κανενός. Θέλω να εκφράσω ότι δεν έχουμε τη δύναμη να αντέξουμε την προδοσία. Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται. Αν δεν τους έπιαναν, θα είχαν διαφύγει λαθραία στην Ελλάδα σήμερα», τόνισε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ