Κοσμος

Ο Ερντογάν κατηγορεί Ελλάδα, ΗΠΑ και χώρες της ΕΕ για υπόθαλψη τρομοκρατών

Ελπίζει σε νίκη των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
© EPA/ FILIP SINGER

Στο στόχαστρο του Ερντογάν Ελλάδα και ΗΠΑ - Οι δηλώσεις του σε δημοσιογράφους

Νέα επίθεση εναντίον της Ελλάδας και του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν εξαπέλυσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλη Κωστίδη, ο πρόεδρος της Τουρκίας έστειλε μήνυμα υπέρ τον Ρεπουμπλικανών, σημειώνοντας ότι αν επιστρέψουν στην εξουσία θα υπάρξει καλύτερη συνεννόηση με τις ΗΠΑ αναφορικά με τα F-16.

«Τον επόμενο μήνα ευελπιστώ να έχουμε καλύτερα νέα σε σχέση με τα F-16. Αν έρθουν οι Ρεπουμπλικανοί θα είναι πολύ πιο εύκολες και πολύ πιο γρήγορες οι διαδικασίες για τα F-16», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ ισχυρίστηκε ότι ο Τζο Μπάιντεν «προφυλάσσει και κρύβει» τον Φετουλάχ Γκιουλέν.

Παράλληλα, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι βοηθάει Γκιουλενιστές να διαφύγουν στην Ευρώπη και πώς το κέντρο φιλοξενίας στο Λαύριο λειτουργεί με στόχο την στήριξη «τρομοκρατικών κουρδικών οργανώσεων».

Επιπλέον, εξέφρασε την ενόχλησή του για την αμερικανική παρουσία στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

«Η Τουρκία δεσμεύεται να επιδιώξει έναν ειρηνευτικό διάλογο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Εργαζόμαστε πάνω στο πώς να δημιουργήσουμε έναν ειρηνευτικό διάδρομο εκεί, όπως είχαμε τον διάδρομο για τα σιτηρά», δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους, κατά τη διάρκειας πτήσης από το Ουζμπεκιστάν, επαινώντας την αντίσταση της Ρωσίας στις πιέσεις από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ