Κοσμος

Washington Post: Ο ρόλος του Ερντογάν στο ΝΑΤΟ - «Συμπεριφέρεται ανεύθυνα»

«Απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
© EPA/ MAST IRHAM

Η Washington Post ασκεί κριτική στον Ταγίπ Ερντογάν για τη στάση του έναντι των συμμάχων στο ΝΑΤΟ

Ένα άρθρο γνώμης για τον Ταγίπ Ερντογάν και τη θέση της Τουρκίας στη Συμμαχία του ΝΑΤΟ δημοσίευσε η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Ο αρθρογράφος κάνει λόγο για τον εγωισμό του Ερντογάν παραλληλίζοντάς τον με Οθωμανό σουλτάνο και σημειώνει ότι «το να είσαι ή να γίνεσαι σύμμαχος κάποιου έγκειται στο να συμφωνείς στο ποιοι είναι και ποιοι δεν είναι οι κοινοί εχθροί σου. Διαφορετικά, δεν υφίσταται η έννοια της συμμαχίας».

Η εφημερίδα, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι ο Τούρκος πρόεδρος παίζει «σε διπλό ταμπλό» σχετικά με τον πόλεμο του Πούτιν στην Ουκρανία, ενώ συμπεριφέρεται ανεύθυνα σε ό,τι αφορά τη διαδικασία ένταξης της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η περίπτωση στην οποία ο Ερντογάν έχει «χάσει το μέτρο» είναι αυτή του Αιγαίου. Μάλιστα παρουσιάζονται οι τεταμένες σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας και ο αρθρογράφος διερωτάται «με τέτοιους συμμάχους, τι τους θες τους εχθρούς;».

Επιπλέον υπογραμμίζεται το γεγονός ότι η Τουρκία φτάνει στο σημείο να απειλεί με πόλεμο την Ελλάδα, η οποία είναι επίσης μέλος του ΝΑΤΟ.

«Όλες οι συμμαχίες, όπως και οι περισσότερες οικογένειες, έχουν τις εντάσεις τους, και ο Ερντογάν παριστάνει εδώ και καιρό το “μαύρο πρόβατο” κάτι που δυσαρεστεί τους άλλους συμμάχους», σημειώνει ο αρθρογράφος και προσθέτει «αγόρασε ακόμα και το σύστημα αεράμυνας S-400 από τον Πούτιν, που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την τεχνολογία μαχητικών αεροσκαφών αμερικανικής κατασκευής».

Κλείνοντας, ο αρθρογράφος τονίζει πως οι καιροί απαιτούν ενότητα και έναν κοινό στόχο, να αποτραπεί ο Πούτιν από την κλιμάκωση και τη διεύρυνση του πολέμου.

Πηγή: Washington Post

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ