Πολιτικη & Οικονομια

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αποβλήθηκε από την αίθουσα ο Γιάννης Λαγός (βίντεο)

Τι ζήτησε η υπεράσπιση του ευρωβουλευτή - Ο διάλογος με την πρόεδρο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Γιάννης Λαγός προκάλεσε νέα ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής
Ο Γιάννης Λαγός προκάλεσε νέα ένταση στη δίκη της Χρυσής Αυγής © EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Με αίτημα για συγκεκριμένες ενέργειες του δικαστηρίου ώστε να εντοπιστεί και να κληθεί να καταθέσει η γυναίκα στην αγκαλιά της οποίας ξεψύχησε ο Παύλος Φύσσας, επανήλθαν συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορουμένων στη δίκη της Χρυσής Αυγής, οι οποίοι έθεσαν και άλλα θέματα στο δικαστήριο.

Η παρουσία του Γιάννη Λαγού και οι διαμαρτυρίες του ανέβασαν για ακόμη μία φορά τους τόνους, καθώς ο κρατούμενος ευρωβουλευτής έθεσε θέμα κλήτευσης συγκεκριμένου αστυνομικού που συντόνισε, το βράδυ της δολοφονίας, την επιχείρηση των αστυνομικών.

Κατά τη διατύπωση του αιτήματος, η πρόεδρος ζήτησε από τον Γιάννη Λαγό να μην «κάνει αγόρευση», φράση που εκνεύρισε τον ευρωβουλευτή ο οποίος είπε: «Αισθάνομαι προσβεβλημένος από τη διαδικασία. Η δίκη είναι προμελετημένη και η απόφαση έχει παρθεί».

Πρόεδρος: Έχετε ερώτηση;

Λαγός: Εσείς έχετε απάντηση; Ζήτω η Δημοκρατία σας. Δεν θα περάσετε εύκολα όπως την πρώτη φορά. Θα το εξευτελίσω το δικαστήριο σας. Θα ακουστούν όλα.

Μετά από όσα είπε ο Λαγός οδηγήθηκε με εντολή της προέδρου και πάλι εκτός αίθουσας, με κάποιον από το κοινό να του φωνάζει, ενώ κατευθυνόταν στην έξοδο, «κάνε υπομονή Γιάνναρε».

Ο συνήγορος του κρατούμενου ευρωβουλευτή Κώστας Πλεύρης, λαμβάνοντας τον λόγο, εξέφρασε παράπονο ότι το δικαστήριο «τού στερεί υπερασπιστικά του δικαιώματα» και ότι κατά την εξέταση της μητέρας τού μουσικού τού απαγόρευσε κάποιες ερωτήσεις.

Πρόεδρος: Μου κάνετε αίτηση εξαίρεσης;

Πλεύρης: Όχι. Εκφράζω το παράπονο μου

Η υπεράσπιση ζήτησε να εντοπιστεί μέσω ΑΑΔΕ η διεύθυνση της συντρόφου του Παύλου Φύσσα, η οποία δεν έχει καταθέσει ούτε στην πρώτη δίκη καθώς είναι αγνώστου διαμονής.

Η εισαγγελέας ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα επικαλούμενη παραβίαση φορολογικού απορρήτου. Ωστόσο η υπεράσπιση επανήλθε ζητώντας να αποσταλεί αίτημα του δικαστηρίου στην φορολογική Αρχή προκειμένου να διαβιβάσει την διεύθυνση της γυναίκας χωρίς άλλα στοιχεία.

Παράλληλα, η υπεράσπιση ζήτησε να αρθεί το απόρρητο των επικοινωνιών φίλων του Παύλου Φύσσα, ώστε, όπως αναφέρουν οι συνήγοροι, να εντοπιστούν οι κλήσεις που έγιναν το επίμαχο βράδυ. Κατά τους συνηγόρους, όσο διαρκούσε ο αγώνας, «κάτι έγινε μέσα στην καφετέρια» που ανάγκασε τον Φύσσα, τη φίλη του και έναν ακόμη που ήταν μαζί τους «να καλέσουν στο μαγαζί και άλλα άτομα ώστε να αποκτήσουν υπεροχή». Το αίτημα διατυπώθηκε μετά τις καταθέσεις των ιδιοκτητών της καφετέριας, που είπαν ότι εκείνο το βράδυ στο μαγαζί ήταν ο Φύσσας και άλλα δύο άτομα και ότι δεν συνέβη τίποτε εντός του χώρου.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής θα συνεχιστεί στις 23 Νοεμβρίου.

Δίκη Χρυσής Αυγής: Ένταση στο δικαστήριο με τον Γιάννη Λαγό | 14/11/22 | ΕΡΤ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ