Μητσοτάκης από την Εσθονία: Δεν μπορούν να λυθούν οι διαφορές με την Τουρκία χωρίς το Διεθνές Δίκαιο
Tι είπε για την ψηφιακή διακυβέρνηση της βαλτικής χώρας
Μητσοτάκης από Εσθονία: Ο μόνος τρόπος για την επίλυση των διαφορών με την Τουρκία το διεθνές δίκαιο
Την αλληλεγγύη Ελλάδας – Εσθονίας απέναντι στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις κοινές δηλώσεις του με την Κάγια Κάλας, αναφερόμενος και στην προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας.
«Βλέπουμε την προκλητική συμεριφορά της Τουρκίας στο Αιγαίο με ενέργειες που υποβιβάζουν στη σταθερότητα στην περιοχή και τονίζουμε ότι τα προβλήματα μπορούν να λυθούν μόνο με το Διεθνές Δίκαιο και την οριοθέτηση της θαλάσιας περιοχής», είπε ο κ. Μητσοτάκης και ευχαρίστησε την Εσθονία για την υποστήριξη. «Κανένας στην ήπειρο δεν μπορεί να αλλάζει σύνορα με τη βία. Καταδικάζουμε τις ενέργειες κατά ουκρανικών υποδομών και τον θάνατο αμάχων», πρόσθεσε.
Την ίδια ώρα δήλωσε ικανοποιημένος από τις αποφάσεις του πρόσφατου ευρωπαϊκού συμβουλίου τονίζοντας ότι «και μόνο ενόψει της απόφασης για ένα πλαφόν στο φυσικό αέριο, οι αγορές είδαν ότι συζητάμε σοβαρά για τη μείωση των τιμών. Όλοι συμφωνούν σε μέτρα για τη μείωση κατανάλωσης, η Ελλάδα δημιουργεί και ένα πλάνο που δείχνει τα κέρδη των παραγωγών ενέργειας, ώστε να μην έχουμε υπερβολικές αυξήσεις. Οι καταναλωτές βλέπουν τι θα πλήρωναν αν δεν υπήρχε αυτό».
Και οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν στη συνεργασία Ελλάδας και Εσθονίας στο θέμα της ψηφιακής διακυβέρνησης και ειδικότερα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση και στα ζητήματα κυβερνοασφάλειας. «Συνεργαστήκαμε με την Εσθονία και σε αυτό τον τομέα, βλέπουμε πολλά κοινά σημεία και μπορούμε να συνεργαστούμε και σε συστήματα κυβερνοασφάλειας και επιθέσεων» υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημειώνοντας πως «θέλουμε να προστατέψουμε τις πληροφορίες για τις χώρες που έχουν εθνικές εκλογές».
Κάγια Κάλας: Η Ελλάδα σημαντικός εταίρος και πυλώνας σταθερότητας
«Mας συνδέουν κοινά σημεία καθώς είμαστε και οι δύο νησιωτικές χώρες με παρόμοια προβλήματα αλλά και κοινές αξίες», τόνισε η πρωθυπουργός της Εσθονίας, Κάγια Κάλας στις κοινές δηλώσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Είμαστε εταίροι στην ΕΕ και γιορτάζουμε 100 χρόνια από την έναρξη των διπλωματικών σχέσεων», πρόσθεσε και μίλησε για την ψηφιακή συνεργασία τονίζοντας ότι το μνημόνιο κατανόησης που υπεγράφη πέρυσι θέτει τις βάσεις και για πράσινη μετάβαση.
«Η Ελλάδα γνωρίζει πολύ καλά τις απειλές και είναι σαφές ότι είμαστε αλληλέγγυοι με την Frontex που αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος σύμμαχος», είπε η Εσθονή πρωθυπουργός αναφερόμενη στην εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στην εκδήλωση για τα 110 χρόνια από την ίδρυση του ΕΒΕΘ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις
Η πρώτη επίσημη επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού στη χώρα εδώ και 13 χρόνια
Σε τροχιά κλιμάκωσης οι κινητοποιήσεις
Κοινές δηλώσεις των δύο πρωθυπουργών για οικονομία, μετανάστευση, γεωπολιτική και Ευρώπη
Έργα για την αποκατάσταση και ανάδειξή της
Διαφωνία για εκπροσώπηση και πρόσωπα με ποινικές εκκρεμότητες βάζει φωτιά στον διάλογο
Συνάντηση με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και πρόεδρο του Eurogrou είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
«Θα γίνουν δύο συναντήσεις με τους αγρότες»
Ήπια ανάκαμψη της καταναλωτικής εμπιστοσύνης
Σφοδρή σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για μάρτυρες, τηλεοπτική κάλυψη και ρόλους προσώπων
Οι φιλοδοξίες της και η συμμαχία του «προοδευτικού κόΖμου»
«Καλοπροαίρετα έκανε μια παρέμβαση την οποία θεώρησα άστοχη»
«Tο εμβόλιο είναι δοκιμασμένο 70 χρόνια»
Οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να πιέσουν για την ικανοποίηση όλων των αιτημάτων τους
Η ανακοίνωση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας
Στο επίκεντρο το Ηλεκτρονικό Δελτίο Αποστολής
Συγκρίνει το ΕΣΥ με το σύστημα υγείας των ΗΠΑ
Στο επίκεντρο Mercosur, εισαγωγές και αυξημένα κόστη παραγωγής
Εικοσιτετράωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας και τηλεφωνικής γραμμής
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.