- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρεύμα: Έρχεται μείωση τουλάχιστον 18-20% στις χρεώσεις των προμηθευτών τον Νοέμβριο
Οι λόγοι της αποκλιμάκωσης των τιμών
Τιμολόγια ρεύματος: Μειώσεις κατά 15% με 20% στις ανταγωνιστικές χρεώσεις των παρόχων
Σημαντική μείωση των χρεώσεων που θα ανακοινώσουν οι προμηθευτές ρεύματος για τον Νοέμβριο, προβλέπουν παράγοντες του κλάδου, καθώς η μείωση των διεθνών τιμών αερίου αναμένεται να συμπαρασύρει αισθητά χαμηλότερα τις εγχώριες χονδρεμπορικές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας τον επόμενο μήνα.
Η αποκλιμάκωση των τιμών ξεκίνησε ουσιαστικά από αυτόν τον μήνα και για τον επόμενο, όπως προαναφέρθηκε, αναμένεται να πέσουν κάτω και από τα επίπεδα του Αυγούστου. Προβλέψεις θέλουν τις τιμές ρεύματος να υποχωρούν περαιτέρω μέχρι το τέλος του χρόνου.
Οι μειώσεις των ανταγωνιστικών χρεώσεων αποδίδονται στην πτωτική πορεία της τιμής του φυσικού αερίου TTF στο ολλανδικό χρηματιστήριο ενέργειας. Η αποκλιμάκωση του TTF σημειώνεται αφενός λόγω της υπερκάλυψης του στόχου της Ε.Ε. για την πλήρωση των αποθηκών φυσικού αερίου (91%) και αφετέρου λόγω της μεγάλη προσφορά ποσοτήτων LNG στην ευρωπαϊκή αγορά. Αξίζει να σημειωθεί πως χθες στη Μεσόγειο έπλεαν 35 δεξαμενόπλοια με φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου αναμένοντας να δέσουν σε τερματικούς σταθμούς για τον εφοδιασμό τους.
Άλλοι αναλυτές αποδίδουν την πτώση των τιμών και στη συζήτηση που έχει ανοίξει στην Ε.Ε. για την επιβολή πλαφόν στον δείκτη TTF. Μέτρο το οποίο προωθεί η Ελλάδα και άλλες 15 χώρες και υιοθέτησε χθες η Κομισιόν. Ένα ανώτατο όριο διακύμανσης αποθαρρύνει τους κερδοσκόπους.
Mε βάση τα παραπάνω και σε αναμονή των αυριανών ανακοίνωσεων από τους παρόχους η «περιοχή» των 45-50 λεπτών αντιστοιχεί σε μέση μείωση τουλάχιστον 18-20% συγκριτικά με τον Οκτώβριο, αν οι περισσότερες χρεώσεις κινούνται προς τα 50 λεπτά. Στην αντίθετη περίπτωση (δηλαδή αν οι αυριανές ανακοινώσεις διαμορφώνονται προς τα 45 λεπτά), τότε η «βουτιά» ξεπερνά το 25%.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ζητούν πλήρη διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη
Η δήλωση για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
«Υπαρκτός ο κίνδυνος επιβράδυνσης της παγκόσμιας οικονομίας»
«Το Μεσολόγγι έπεσε, αλλά δεν νικήθηκε». τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Και εμείς πραγματοποιούμε τη δικιά μας έξοδο από μία Ελλάδα χαμηλών προσδοκιών σε εκείνη των μεγάλων διεκδικήσεων και των υψηλών απαιτήσεων» τόνισε ο πρωθυπουργός
Τη σημαντικότητα της επετείου της Ηρωϊκής Εξόδου των Ελεύθερων Πολιορκημένων πριν από 200 χρόνια, επισήμανε στις δηλώσεις του από τον Κήπο των Ηρώων στο Μεσολόγγι, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Εξήγησε τον λόγο που απομακρύνθηκαν από την κυβέρνηση
Η ανάρτηση της πρώην υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
Το βίντεο ξεκινά με τον ίδιο να απαντά πως ετοιμάζεται για εκλογές
«Αφετηρία για μια δυναμικότερη αντιπαράθεση της Πολιτείας με το "βαθύ κράτος"»
«Φαίνεται ότι, όσο κι αν ισχυρίστηκε ότι με τα χρόνια άλλαξε, δεν έχει ακόμα συνειδητοποιήσει πόση ζημιά έγινε τότε στη χώρα»
«Με έκπληξη διάβασα την δικογραφία, η οποία αφορά επιδότηση κτηνοτρόφου στη Χίο από τον ΟΠΕΚΕΠΕ»
Προανήγγειλε προσφυγή στη Δικαιοσύνη
Τι αναφέρεται στις δικογραφίες
Συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις και οι έρευνες για τον αγνοούμενο πιλότο
Aλλαγή σκυτάλης στο υπ. Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας
Kαταβάλλονται 97 εκατ. ευρώ σε 135.550 δικαιούχους – Αναλυτικά όλα τα ποσά
Πού κυμαίνονται φέτος οι τιμές για όσους είναι νονοί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.