Πολιτικη & Οικονομια

Τι είναι το Βολτ

Το ελληνικό μέλος του πανευρωπαϊκού κινήματος Volt Europa

32014-72458.jpg
A.V. Guest
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Σακατζής γράφει για τη δημιουργία του νέου κόμματος Βολτ στην Ελλάδα.

Ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Σακατζής γράφει για τη δημιουργία του νέου κόμματος Βολτ στην Ελλάδα.

Στις 4 Οκτωβρίου δημιουργήθηκε ένα νέο κόμμα στην Ελλάδα.

Το Βολτ.

Το Βολτ είναι το ελληνικό μέλος του πανευρωπαϊκού κινήματος Volt Europa, το οποίο και συνδιαμορφώνει μαζί με τα υπόλοιπα κόμματα και τις οργανώσεις του Volt στις λοιπές χώρες τις Ευρώπης.

Το όνομα συμβολίζει μια δυναμική τάση στην ευρωπαϊκή κοινή γνώμη που ζητά την ομοσπονδοποίηση της Ε.Ε. Μια τάση που δεν προέρχεται από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς του προηγούμενου αιώνα, αλλά δημιουργήθηκε από νέους, σε απάντηση στις ευρωφοβικές φωνές και στις άτολμες πολιτικές των ευρωπαϊκών πολιτικών ρευμάτων και των κομμάτων που τα εκπροσωπούν.

Οι νέοι αυτοί, που δεν γνώρισαν στη ζωή τους άλλο νόμισμα εκτός από το ευρώ, έχουν ταξιδέψει σε όλη την Ευρώπη είτε για να σπουδάσουν, είτε για να επιμορφωθούν μέσω των προγραμμάτων Erasmus και θεωρούν την Ευρώπη πατρίδα τους. Για αυτούς είναι έμφυτο το συναίσθημα και αυτονόητο το αίτημα για μια Ομόσπονδη Ευρώπη των Κρατών, με κοινή οικονομική, εξωτερική και αμυντική πολιτική. Δεν εγκλωβίζονται στις πολιτικές θεωρίες του περασμένου αιώνα, αλλά τις θεωρούν απλά βάση προβληματισμού και παραπέρα σύνθεσης προς όφελος των πολλών. Υποστηρίζουν ένα Πανευρωπαϊκό, Προοδευτικό και Πραγματιστικό κίνημα. Είναι ρεαλιστές. Πιστεύουν ότι μέχρι η Ευρώπη να αποτελέσει μια πραγματικά ενιαία οντότητα, τα εθνικά ζητήματα πρέπει να αναλύονται και να αντιμετωπίζονται με τρόπο αποτελεσματικό και υπεύθυνο μέσα στο υφιστάμενο ευρωπαϊκό πλαίσιο.

Στις χώρες που δραστηριοποιούνται συνάντησαν ευρωπαίους πολίτες κάθε ηλικίας που έχουν τις ίδιες αξίες, τις ίδιες αγωνίες για το κοινό μέλλον και πολλές ματαιώσεις από τα πολιτικά κόμματα που κάποτε πίστεψαν. Έφτιαξαν το Volt φιλοδοξώντας να είναι το κόμμα που θα δημιουργήσει μια νέα αντίληψη για την πολιτική, περισσότερο δημοκρατική και συμμετοχική, και θα αναδείξει τους σύγχρονους πολιτικούς του 21ου αιώνα.

Στη χώρα μας, οι Έλληνες νέοι του Volt συνάντησαν μια ομάδα 35ρηδων με υψηλή μόρφωση, στελέχη σε δυναμικές και κομβικές θέσεις σε χώρες της Ε.Ε.. Συναντήθηκαν επίσης και με μια οργανωμένη πολιτική κίνηση με μέλη και φίλους από όλη την Ελλάδα, με την ονομασία «εΜείς», που αποτελούνταν κύρια από πρώην στελέχη του Ποταμιού, αλλά και άλλους που πιστεύουν πως οι ανάγκες για αποκομματικοποίηση, αξιοκρατία και θεσμική θωράκιση της Δημοκρατίας μας δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από τους υπάρχοντες πολιτικούς σχηματισμούς.

Όλοι μαζί δημιουργήσαμε το Βολτ Ελλάδας.

Για περισσότερες πληροφορίες στο: https://www.voltgreece.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ