Πολιτικη & Οικονομια

Οικονόμου: Ανοιχτή η Αθήνα σε συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν στην Πράγα

Στο ενδεχόμενο συνομιλιών κατά τη διάρκεια της άτυπης Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σε περίπτωση που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδιώξει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Αθήνα θα ανταποκριθεί θετικά, δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.
Ο Γιάννης Οικονόμου αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να υπάρξει συνάντηση των ηγετών Ελλάδας - Τουρκίας κατά την άτυπη Σύνοδο της Ε.Ε. στην Πράγα © Eurokinissi / Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού / Δημήτρης Παπαμήτσος

Σε περίπτωση που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιδιώξει συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Αθήνα θα ανταποκριθεί θετικά, δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου. 

Ανοιχτή στο ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στην Πράγα είναι η Αθήνα, εφόσον υπάρξει πρόθεση από την τουρκική πλευρά για μια τέτοια συνάντηση, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου.

«Εάν ο Τούρκος πρόεδρος -ο οποίος είναι αυτός που έχει δυναμιτίσει το κλίμα με τις δηλώσεις του- επιδιώξει κάποια συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, η ελληνική πλευρά θα το αξιολογήσει και θα ανταποκριθεί θετικά» είπε ο κ. Οικονόμου, ερωτηθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το ενδεχόμενο συνάντησης του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Ερντογάν.

Ερωτηθείς για την ατζέντα που θα είχε μια τέτοια συνάντηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως είναι πολύ πρόωρο να πούμε οτιδήποτε. Επανέλαβε επίσης πως αν υπάρξει πρόθεση για τέτοια συνάντηση, η ελληνική πλευρά θα την αξιολογήσει με θετική διάθεση σημειώνοντας πως είναι γνωστές οι κόκκινες γραμμές.

Ο κ. Οικονόμου είπε επιπλέον ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός πάντα ενημερώνει με υπευθυνότητα εταίρους και συμμάχους για την τουρκική προκλητικότητα, η οποία έχει αποκτήσει εξωφρενικά χαρακτηριστικά το τελευταίο διάστημα.

Δείτε το απόσπασμα των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου στο 8':20'' του βίντεο:

Eνημέρωση πολιτικών συντακτών από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου

Σχετικά με τη συνάντηση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ με τον εκπρόσωπο της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε πως παρακολουθούμε όλες τις εξελίξεις και είμαστε σε εγρήγορση. «Αυτό που κρατάμε για τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πως γνωρίζουμε τις δημόσιες παρεμβάσεις αμερικανών αξιωματούχων για την προκλητική στάση της Τουρκίας, για τη αδιαπραγμάτευτη κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, για το σεβασμό στο διεθνές δίκαιο καθώς και τις τελευταίες εξελίξεις στο Κογκρέσο», συνέχισε.

«Θεωρούμε αυτονόητο ότι και οι σύμμαχοί μας και οι μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη και όλος ο κόσμος που σέβεται το διεθνές δίκαιο, στέκονται απέναντι σε οτιδήποτε έχει αναθεωρητική διάσταση και πρόκληση», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή διοργανώνεται στην Πράγα η Σύνοδος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας, στην οποία θα δώσει τελικά το «παρών» και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να αναδείξει το νέο κρεσέντο της τουρκικής επιθετικότητας, ενώ από την Άγκυρα δεν εκπέμπεται καμία διάθεση να πέσουν οι τόνοι. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ