Πολιτικη & Οικονομια

Ανδρουλάκης: Ζήτημα Δημοκρατίας, όχι προσωπικό, η παρακολούθηση

Αναλυτικά τα όσα είπε στη ΔΕΘ

62224-137655.jpg
Newsroom
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Νίκος Ανδρουλάκης: Η συνέντευξη Τύπου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής στη ΔΕΘ. 

Ο Νίκος Ανδρουλάκης παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Ο κ. Ανδρουλάκης έφτασε στον χώρο της συνέντευξης με πατερίτσες μετά τον τραυματισμό που είχε και τον οδήγησε στο χειρουργείο

Το ζήτημα των παρακολουθήσεων ήταν αυτό που πρωταγωνίστησε κατά τη συνέντευξη Τύπου. Για τις παρακολουθήσεις ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι δεν είναι ζήτημα προσωπικό, αλλά ζήτημα Δημοκρατίας. «Εμείς κάνουμε τον αγώνα μας στο προσκήνιο». Πρόκειται για «αντισυνταγματική παρακολούθηση και να φορτωθεί το θύμα την παρανομία. Αυτό είναι θράσος. Βάσει του νόμου του 2006, ο πρωθυπουργός που προΐσταται των μυστικών υπηρεσιών να άρει το απόρρητο. Δεν θέλω να εργαλειοποιήσω τίποτα. Δεν θέλω να βγάλω πολιτικό αποτέλεσμα, θέλω να ξεκαθαρίσει αυτή η υπόθεση. Όλα μου τα βήματα είναι νομιμότητας και δε θα με σύρει κανείς στην παρανομία. Είναι ζήτημα προτεραιότητας ο πρωθυπουργός να άρει άμεσα το απόρρητο. Οφείλει να αναλάβει πρωτοβουλία για την αποκατάσταση της πολιτικής ηρεμίας και της πολιτικής διαφάνειας».

Σχετικά με τη σύσταση και πρόσβαση στην Εξεταστική Επιτροπή, ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε: «Είναι δυνατόν να αποκλείονται όλα τα πολιτικά πρόσωπα που συμμετέχουν στην υπόθεση από την εξεταστική; Είναι δυνατόν να αποκλείονται οι δημοσιογράφοι που έκαναν τις αποκαλύψεις; Η κυβέρνηση περιφρουρεί μάρτυρες που θα μπορούσαν να μιλήσουν για την υπόθεση. Αυτό δεν είναι απόδειξη συγκάλυψης; Αν δεν κληθούν θα πάω το θέμα στην αρμόδια εξεταστική επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου. Θέλω να πέσει άπλετο φως. Αφορά τη χώρα, τη δημοκρατία, τα παιδιά μας, τα εγγόνια μας. Δεν πρέπει να υπονομεύεται η δημοκρατία και το κράτος δικαίου. Είναι ζήτημα προτεραιότητας ο πρωθυπουργός να άρει το απόρρητο και ο κ. Κοντολέων να πει τους ακριβείς λόγους της παρακολούθησης μου. Θα βοηθήσει στην πολιτική ηρεμία και στη διαφάνεια. Διαφορετικά συνεχίζει το παιχνίδι συγκάλυψης».

Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης © ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Απαντώντας σε ερώτηση για τη λειτουργία του Predator στην Ελλάδα και αν έχει σχέση με το παράνομο λογισμικό το Μέγαρο Μαξίμου υποστήριξε:«Ο κ. Μητσοτάκης φοβάται πολύ το θέμα του Predator. Θα τσακαλώσει την εικόνα του. Μιλάμε για πυρηνικό όπλο απέναντι σε πολιτικούς αντιπάλους. Αν υπάρξει υπόνοια διασύνδεσης θα είναι το τέλος για τον κ. Μητσοτάκη σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η ΝΔ συμψηφεί με την εποχή ΣΥΡΙΖΑ. Ολα στη δικαιοσύνη κύριοι. Ζητήσαμε να κληθούν στην εξεταστική όλα τα πρόσωπα που έχετε αναδείξει. Το link το δικό μου με τον κ. Κουκάκη είναι το ίδιο. Το κέντρο είναι εδώ. Είναι κορυφαίο το ζήτημα. Οι αρμόδιοι με ενημέρωσαν για εκβιασμό. Αν το είχα ενεργοποιήσει θα είχαν υλικό από την καθημερινή μου προσωπική ζωή. Ολα όσα λέω δεν είναι θεωρίες. Με ενημέρωσαν ειδικοί. Θέλετε λοιπόν να ζήσουμε δημοκρατίες που ο δικαστής θα φοβάται να δικάσει επειδή πιθανώς να του έχουν κλέψει προσωπικές στιγμές; Πρέπει να απαγορευτούν αυτά τα παράνομα λογισμικά. Η ΝΔ να αφήσει λοιπόν τα ναζάκια. Θα πάρω όλες τις πρωτοβουλίες για να κληθούν οι πάντες στις Βρυξέλλες.

Λίγο αργότερα, σε νέα ερώτηση, προσέθεσε ότι «υπάρχει μία παραπάνω ευαισθησία του ευρωπαϊκού παράγοντα για την τωρινή περίοδο λόγω του Predator. Tέτοια λογισμικά δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά. Κανείς βουλευτής του Λαϊκού Κόμματος δεν υποστήριξε τον κ. Μητσοτάκη».

Ανδρουλάκης: Τα σενάρια συνεργασιών ενόψει των εκλογών

Ο Νίκος Ανδρουλάκης σημείωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Αλέξης Τσίπρας είναι κολλημένοι στις καρέκλες και πρόσθεσε: «Εγγυώμαι ευθέως ότι θα έχουμε σταθερότητα στη χώρα από την πρώτη μέρα μετά τις εκλογές, αρκεί το ΠΑΣΟΚ να είναι ισχυρό». 

Απαντώντας σε ερώτηση για τα σενάρια συνεργασιών ενόψει εκλογών ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «είναι φοβερό ότι ταυτίζονται Μητσοτάκης και Τσίπρας, θέλουν να είναι Πρωθυπουργοί. Ας στηρίξουν λοιπόν ο ένας τον άλλο και ας συνεργαστούν. Εμείς δεν δημιουργούμε σενάρια. Ο Τσίπρας έλεγε ότι είμαστε κοντά στον Μητσοτάκη, τώρα λένε ότι ψηφίζεις ΠΑΣΟΚ και βγάζεις ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να μας υπονομεύσουν. Από την πρώτη Κυριακή να υπάρξει κυβέρνηση με Πρωθυπουργό που θα τον σέβονται οι εταίροι. Όχι Πρωθυπουργούς των κάλπικων δημοψηφισμάτων και των υποκλοπών. Η χώρα χρειάζεται ισχυρό πολιτικό κεφάλαιο. Δεν ζούμε σε σταθερό περιβάλλον και πρέπει να πρωταγωνιστήσουμε.

Σε άλλη απάντηση για το ίδιο θέμα και τις μετεγγραφές στελεχών δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν ηγούμαι κόμματος σούπερ-μάρκετ. Έχουμε αρχές και ιδεολογία. Δεν μπορούμε να υπηρετούμε το οτιδήποτε με στόχο μια καρέκλα. Δεν θέλω να πιστεύω ότι μετά τις υποκλοπές, τα predator κλπ., θα δούμε και φαινόμενα αποστασιών. Ήδη υπάρχει η τερατογένεση των παρακολουθήσεων, ας μην δούμε και αυτή την τερατογένεση».

Σε άλλη ερώτηση, με «ποιο ποσοστό θα είναι ικανοποιημένο το ΠΑΣΟΚ» και ο ίδιος στις επόμενες εκλογές, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε: «Πιστεύω ότι αυτός ο αγώνας είναι χωρίς ταβάνι και μπορούμε να είμαστε ξανά νικητές. Χαίρομαι που βλέπω ότι στις δημοσκοπήσεις πάμε καλά. Δεν υπάρχει εφησυχασμός, υπάρχει αγώνας καθημερινός».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφερόμενος στην κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας είπε: «Παρακολουθώ πολλά χρόνια το τι συμβαίνει στα εσωτερικά της Τουρκίας. Η Τουρκία σε κάθε μέτωπο δημιουργεί εντάσεις. Τι πρέπει να κάνουμε; Το συζητάμε; Για μένα πρέπει η Ελλάδα να κινηθεί σε δύο κατευθύνσεις. Ειδικές σχέσεις και άμεσα εμπάργκο όπλων στην Τουρκία από τα ευρωπαϊκά κράτη. Αυτά έπρεπε να είναι προτεραιότητα. Μιλάω για άρση της ομοφωνίας. Πρέπει πολλά πράγματα να ξαναμπούν στο τραπέζι. Να ξεκινήσει και πάλι η συζήτηση για το Κυπριακό. Πρέπει να είσαι πρωταγωνιστής και όχι να παρακολουθείς τη στρατηγική της Γερμανίας. Έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Υπάρχουν δυνάμεις στην Τουρκία που θέλουν αλλαγή. Δεν θέλουμε κανέναν εχθρό. Μετά τις εκλογές εύχομαι να υπάρχει μια άλλη κυβέρνηση που θα σεβαστεί την ευημερία μεταξύ των δύο χωρών. Το αξίζουν οι λαοί όλοι της περιοχής. Δεν γίνεται να κάνουμε κάθε χρόνο εξοπλιστικά. Πρέπει να συνετιστεί η Τουρκία».

Δείτε live τη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη

Συνέντευξη Τύπου του Νίκου Ανδρουλάκη στην 86η ΔΕΘ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ