- CITY GUIDE
- PODCAST
-
22°
Σταϊκούρας: Διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης
Πότε και σε ποιους θα καταβληθεί η επιταγή ακρίβειας


Χρήστος Σταϊκούρας: Ο υπουργός Οικονομικών για τη διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης και την «επιταγή ακρίβειας».
Διευρύνεται ο αριθμός των δικαιούχων του επιδόματος θέρμανσης, μετά την αύξηση του συνολικού ποσού σε 300 εκατ. ευρώ από 174 εκατ. ευρώ την περασμένη περίοδο, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας.
Σύμφωνα με τον υπουργό, τα εισοδηματικά κριτήρια αυξάνονται σε 16.000 ευρώ από 14.000 ευρώ για τον άγαμο και σε 24.000 ευρώ από 20.000 ευρώ για τον έγγαμο, προσαυξανόμενα κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Παράλληλα, η επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης στην αντλία αναμένεται να είναι 0,25 ευρώ (με τον ΦΠΑ) ανά λίτρο, με κόστος αθροιστικά 250 εκατ. ευρώ.
Μιλώντας στην ΕΡΤ1, ο υπουργός είπε ότι το κονδύλι που θα διατεθεί για τους συνταξιούχους ανέρχεται σε 1,1 δισ. ευρώ και θα αφορά: στην «επιταγή ακρίβειας» 250 ευρώ τον Δεκέμβριο σε 2,3 εκατομμύρια χαμηλοσυνταξιούχους (την «επιταγή» θα λάβουν επίσης ανασφάλιστοι υπερήλικες, άτομα με αναπηρία και μακροχρόνια άνεργοι), τη μόνιμη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης και τη μόνιμη αύξηση των συντάξεων. Ενώ, ερωτηθείς για το ενδεχόμενο επιδότησης του φυσικού αερίου, δήλωσε ότι είναι υπό επεξεργασία, εν αναμονή και των αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας, ο δημοσιονομικός χώρος το 2022 εξαντλείται στο επίδομα θέρμανσης, στην «επιταγή ακρίβειας» και στις επιδοτήσεις του ρεύματος. Ωστόσο, πρόσθεσε πως «έχουμε κρατήσει τα πολεμοφόδια (πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού και ταμειακά διαθέσιμα περίπου 38 δισ. ευρώ) για να αντιμετωπίσουμε και έκτακτες καταστάσεις». Τέλος, ανέφερε ότι με βάση τα νεότερα στοιχεία το ΑΕΠ θα αυξηθεί εφέτος κατά 5,3% (από 3,1% της πρόβλεψης στον προϋπολογισμό) έναντι 3,1% του μέσου ευρωπαϊκού όρου, ενώ το 2023 η ανάπτυξη της οικονομίας θα είναι 2,1% έναντι 0,9% του μέσου ευρωπαϊκού όρου.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η απάντηση στα δημοσιεύματα
«To θέμα της οριοθέτησης των οικισμών κατά τη γνώμη μου προκάλεσε αδικαιολόγητες αντιδράσεις», σημειώνει ο πρωθυπουργός
Όσα είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τη βία στα πανεπιστήμια
Όσα είπε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας από το βήμα του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματός του
«ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ είναι τρεις όψεις του ίδιου διεφθαρμένου συστήματος», δήλωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας
Ο ρόλος της φορολογίας στην ψήφο μας και το παραγωγικό μοντέλο της χώρας
«Από μισό ευρώ να βάλουν 1.000.000 Χριστιανοί, τα μαζέψαμε», απαντά ο πρώην βουλευτής της «Νίκης»
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το ζήτημα των «προοδευτικών συγκλίσεων»
Συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη υπό τον Εμανουέλ Μακρόν
Τι αναφέρει στην επιστολή του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση
Έρχεται το Μητρώο Επιχειρήσεων Προωθητικών Ενεργειών (market place)
Τέλος Μαΐου το «βραχιολάκι» εφημερίας σε 12 νοσοκομεία και λύσεις για τους ογκολογικούς ασθενείς
Οι ημερομηνίες «κλειδιά»
«Δε γίνεται να μιλάς 45 λεπτά και να κόβεις χρόνο από άλλους ομιλητές»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι δικαιούχοι
Tι είπε για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή
Μέχρι τέλος Ιουλίου η ελεγχόμενη πρόσβαση
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση στη Βουλή
«Να σταματήσουμε να ταλαιπωρούμε τους Έλληνες πολίτες»
Αφορμή η αργοπορία της προέδρου της Πλεύσης και η επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.