Πολιτικη & Οικονομια

Μάντζος: Να ειπωθεί όλη η αλήθεια στους Έλληνες πολίτες για την υπόθεση Ανδρουλάκη

«Επιμένουμε στην Επιτροπή Θεσμών», δηλώνει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Μάντζος για παρακολουθήσεις: Κρίσιμη εβδομάδα - Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στην πρόθεση της κυβέρνησης για έλεγχο σε βάθος δεκαετίας.
Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΤΖΟΣ © EUROKINISSI / ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

Δημήτρης Μάντζος για τηλεφωνικές παρακολουθήσεις: Κρίσιμη εβδομάδα - Τι απαντά το ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ στην πρόθεση της κυβέρνησης για έλεγχο σε βάθος δεκαετίας.

Ενόψει της έναρξης των κοινοβουλευτικών εργασιών τη Δευτέρα 22 Αυγούστου, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος μίλησε για μία «πολύ κρίσιμη εβδομάδα». Ενώ χαρακτήρισε τη Βουλή ως «το θεσμικό πολιτειακό όργανο που οφείλει να συμβάλει ενεργά στη διαλεύκανση της υπόθεσης παρακολούθησης και απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη».

«Επιμένουμε στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας γιατί είναι το μοναδικό όργανο που εποπτεύει την ΕΥΠ κοινοβουλευτικά, την ελέγχει και εγγυάται τη δημοκρατική της λειτουργία. Εμείς θέλουμε μέσα στην Επιτροπή να έρθει η πρώην και η νυν διοίκηση της ΕΥΠ, η ΑΔΑΕ και οι συναρμόδιοι υπουργοί και να πει αυτήν τη φορά και η κυβέρνηση και η ΕΥΠ όλη την αλήθεια στους βουλευτές μας και κατ' επέκταση σε όλους τους πολίτες», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής επανέλαβε παράλληλα τα δύο ερωτήματα που εγείρονται, όπως είπε, επί του θέματος και πρέπει να απαντηθούν θεσμικά: «Πρώτον, τι ακριβώς συμβαίνει με την ομολογημένη παρακολούθηση της ΕΥΠ και ποιος και γιατί θεώρησε τον Νίκο Ανδρουλάκη "κατάσκοπο" εις βάρος της χώρας. Και, δεύτερον, τι ακριβώς έχει συμβεί με το Predator; Προκύπτει ότι κάποιος αποπειράθηκε -άραγε ποιος;- να παγιδεύσει το κινητό τηλέφωνο του Νίκου Ανδρουλάκη, κατά διαβολική σύμπτωση την ίδια ακριβώς περίοδο που έχει ξεκινήσει και έχει παραταθεί η παρακολούθηση από την ΕΥΠ».

Ερωτηθείς για το αίτημα της κυβέρνησης για έλεγχο σε βάθος δεκαετίας, ο Δημήτρης Μάντζος υπογράμμισε, ότι «όπως εμείς είμαστε συγκεκριμένοι, θέλουμε κάθε κοινοβουλευτική ομάδα με δικό της αίτημα να κάνει το ίδιο. Αν έχουν αντίστοιχα χειροπιαστά αποδεικτικά μέσα, ας τα καταθέσουν, η Βουλή είναι ανοικτή από αύριο».

Επεσήμανε, ωστόσο, ότι «το αίτημα για Εξεταστική Επιτροπή από εμάς αφορά στην υπόθεση του Νίκου Ανδρουλάκη. Υπόθεση που είναι πάρα πολύ σοβαρή και άπτεται της Δημοκρατίας και αφορά σε όλους τους πολίτες. Δεν είναι προσωπική του υπόθεση, γιατί ακούστηκαν και πράγματα όπως "να πάει σε κλειστά γραφεία και να του το πουν στο αυτί". Πρέπει να δοθούν εξηγήσεις στους πολίτες», ζήτησε ο Δ. Μάντζος.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.