Πολιτικη & Οικονομια

Μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ LAMDA, CGS και PRODEA Investments για την ανάπτυξη σχολείου στο Ελληνικό

«Το CGS Ellinikon θα αποτελέσει ένα εκπαιδευτικό και αρχιτεκτονικό ορόσημο»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ LAMDA, CGS και PRODEA Investments για την ανάπτυξη σχολείου
Σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ LAMDA, CGS και PRODEA Investments για την ανάπτυξη σχολείου © lamdadev.com

Lamda Development: Μνημόνιο συνεργασίας με CGS και PRODEA Investments για την ίδρυση σχολείου στο Ελληνικό

Τη σύναψη Μνημονίου Συνεργασίας με σκοπό την ίδρυση «ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού οργανισμού πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης» στο Ελληνικό ανακοίνωσαν η Lamda Development S.A., η Costeas-Geitonas School (CGS) και η PRODEA Investments.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση «η συνεργασία αυτή προέκυψε στο πλαίσιο διαγωνιστικής διαδικασίας που διεξήγε η LAMDA για την ανάπτυξη σχολείου στο Ελληνικό. Το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει τη μακροχρόνια μίσθωση οικοπέδου στην PRODEA, η οποία θα αναπτύξει τις σχολικές εγκαταστάσεις τις οποίες θα εκμισθώσει στο CGS. Η τελική δεσμευτική συμφωνία μεταξύ των μερών αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το τέλος του έτους.

»Το CGS Ellinikon θα αποτελέσει ένα εκπαιδευτικό και αρχιτεκτονικό ορόσημο, αξιοποιώντας την ιστορία, τις αξίες και την τεχνογνωσία του CGS και εμπλουτίζοντας τα εκπαιδευτικά προγράμματα με επιλογή μεταξύ εθνικού και διεθνούς πιστοποιημένου προγράμματος σπουδών, και της ελληνικής ή αγγλικής ως γλώσσα διδασκαλίας. 

»Η σύναψη του Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί απόδειξη της προσέλκυσης αναγνωρισμένων και επιτυχημένων επιχειρήσεων στον κλάδο τους (best in class) και εντάσσεται στη στρατηγική της LAMDA Development να δημιουργήσει ένα αστικό οικοσύστημα παγκόσμιας κλάσης το οποίο θα παρέχει υπηρεσίες εκπαίδευσης υψηλής ποιότητας.

»Παράλληλα η PRODEA, εκμεταλλευόμενη την εμπειρία και τεχνογνωσία της στον χώρο του real estate, υλοποιεί εμβληματικές επενδύσεις μέσω στρατηγικής συνεργασίας με τους κορυφαίους στον κλάδο τους οργανισμούς οι οποίες θα έχουν μακροχρόνιο θετικό αποτύπωμα στην ευρύτερη κοινωνία που εντάσσονται. Πρόκειται δε, για την πρώτη συμμετοχή της PRODEA στη “νέα εποχή του Ελληνικού”».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του CGS κ. Χρήστος Γείτονας δήλωσε πως: «Το σχολείο του μέλλοντος γίνεται πραγματικότητα όχι μόνο επειδή ο αρχιτεκτονικός του σχεδιασμός θα είναι σε πλήρη αρμονία με την εκπαιδευτική του φιλοσοφία, αλλά και επειδή ένα σχολείο στην καρδιά του Ελληνικού θα δημιουργήσει συνέργειες σε πολιτιστικό, αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο πρωτοφανείς για τα ελληνικά δεδομένα».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της PRODEA κ. Αριστοτέλης Καρυτινός ανέφερε: «Εκκινούμε την παρουσία μας στο μεγάλο project του Ελληνικού, μ’ ένα εμβληματικό έργο, υψηλού συμβολισμού: τη δημιουργία ενός σχολείου με καινοτόμο σχεδιασμό, δίνοντας έτσι το στίγμα της αναπτυξιακής αντίληψης της PRODEA. Πρόκειται  για μια επένδυση στη γνώση και το αύριο, με γνώμονα την αειφορία, στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής της PRODEA investments».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA Development κ. Oδυσσέας Αθανασίου δήλωσε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στο Ελληνικό το CGS Ellinikon. Ένα σχολείο του μέλλοντος που θα δημιουργηθεί στην πόλη του μέλλοντος.».

Το CGS Ellinikon αναμένεται να υποδεχτεί τον Σεπτέμβριο του 2026 τους πρώτους μαθητές και μαθήτριές του.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ