Πολιτικη & Οικονομια

Στεγαστικό επίδομα φοιτητών: Από σήμερα οι αιτήσεις - Πότε κλείνει η πλατφόρμα

Ποιος υποβάλλει την αίτηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στεγαστικό επίδομα φοιτητών: Φοιτητές σε αμφιθέατρο κατά τη διάρκεια των εκλογών
Στεγαστικό επίδομα φοιτητών © EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Στεγαστικό επίδομα φοιτητών: Οι αιτήσεις, οι δικαιούχοι, οι εξαιρέσεις και η πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι αιτήσεις για το στεγαστικό επίδομα φοιτητών ξεκινούν σήμερα, Τετάρτη 29 Ιουνίου 2022 και αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι την Παρασκευή 29 Ιουλίου. 

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγησή του στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται την ειδική εφαρμογή στεγαστικού επιδόματος stegastiko.minedu.gov.gr, προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους.

Για την είσοδό τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή, οι αιτούντες θα χρησιμοποιήσουν το όνομα χρήστη (username) και τον κωδικό (password) που τους χορηγήθηκε από την Α.Α.Δ.Ε. για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του TAXISnet.

Στεγαστικό επίδομα φοιτητών: Ποιος υποβάλλει την αίτηση - Οι δικαιούχοι και οι εξαιρέσεις

Η ηλεκτρονική αίτηση για τη χορήγηση στεγαστικού επιδόματος υποβάλλεται από τον δικαιούχο του επιδόματος, δηλαδή το πρόσωπο που θεωρείται ότι βαρύνει ο φοιτητής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Στην περίπτωση συζύγων οι οποίοι έχουν υποβάλει χωριστές φορολογικές δηλώσεις, υποβάλει την ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση του στεγαστικού επιδόματος ο ένας μόνο γονέας δικαιούχος του επιδόματος, ο οποίος στη φορολογική του δήλωση θα πρέπει να έχει δηλώσει το σύνολο των τέκνων που τον βαρύνουν (εξαρτώμενα μέλη) ώστε να διαμορφωθεί σωστά το οικονομικό κριτήριο.

Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων, δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος.

Κατ` εξαίρεση, δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον:

α) είναι ορφανός από τους δύο γονείς ή

β) οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού ή

γ) είναι πάνω από είκοσι πέντε (25) ετών, δηλαδή να έχει γεννηθεί έως την 31/12/1995) ή

δ) είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος, σύμφωνα με το άρθρο 11 του ν. 4172/2013 (Α’ 167).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ