Πολιτικη & Οικονομια

Νίκη Κεραμέως: Πρωτοφανής οπισθοδρόμηση η κατάργηση των αμβλώσεων στις ΗΠΑ

Το μήνυμά της στο Twitter για την απόφαση που πήρε το Ανώτατο Δικαστήριο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Νίκη Κεραμέως διαφωνεί με την κατάργηση της άμβλωσης στις ΗΠΑ
Η Νίκη Κεραμέως διαφωνεί με την κατάργηση της άμβλωσης στις ΗΠΑ © EUROKINISSI

Η Νίκη Κεραμέως εκφράζει την έντονη διαφωνία της για την κατάργηση της άμβλωσης στις ΗΠΑ. Το σχόλιό της για την απόφαση που πήρε το Ανώτατο Δικαστήριο.

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρεται με μήνυμά της στο Twitter στην κατάργηση της άμβλωσης στις ΗΠΑ που αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστήριο. Όπως γράφει, «η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ για τις αμβλώσεις στερεί από εκατομμύρια γυναίκες ένα βασικό τους δικαίωμα».

Και ξεκαθαρίζει: «Πρόκειται για πρωτοφανή οπισθοδρόμηση στις κατακτήσεις των γυναικών και στην πορεία κατοχύρωσης και διεύρυνσης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ για την κατάργηση της άμβλωσης

Ήδη, το Μιζούρι έγινε η πρώτη πολιτεία στις ΗΠΑ που απαγορεύει τις αμβλώσεις, την ώρα που εντείνονται οι αντιδράσεις από τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι κάνουν λόγο για «επιστροφή στο σκοτεινό παρελθόν».

Στο διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν έκανε λόγο για απόφαση που γυρνά τις ΗΠΑ 150 χρόνια πίσω, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αναγκάζει μητέρες να μεγαλώνουν το παιδί του βιαστή τους. Την ίδια στιγμή ο Ντόναλντ Τραμπ δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την κατάργηση σε ομοσπονδιακό επίπεδο του δικαιώματος των γυναικών στην άμβλωση. Εξάλλου, αυτός ήταν που ευνόησε όσο μπορούσε τον δικαστή στις ΗΠΑ που ψήφισε να απαγορευτεί η έκτρωση.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ