Πολιτικη & Οικονομια

Fuel Pass: Αντίστροφη μέτρηση για τις ανακοινώσεις - Περισσότεροι οι δικαιούχοι

Πού θα φτάσει η επιδότηση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πρατήριο καυσίμων
Fuel Pass - Επιδότηση καυσίμων © EUROKINISSI / ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Fuel Pass - Επίδομα καυσίμων: Σήμερα οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης - Τι προβλέπουν τα νέα μέτρα.

Τελειώνει η αναμονή για το Fuel Pass 2, τη νέα επιδότηση καυσίμων για Ιούλιο, Αύγουστο και Σεπτέμβριο. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό στις 11 κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώ η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει στις 15:00 από τους αρμόδιους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το νέο πρόγραμμα θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου και θα έχει διάρκεια τρεις μήνες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες θα είναι ενισχυμένο σε σχέση με το προηγούμενο, τόσο στον αριθμό των δικαιούχων όσο στα ποσά που θα λάβουν, καθώς υπήρξε ο απαραίτητος δημοσιονομικός χώρος.

Το αυξημένο εισοδηματικό όριο που αναμένεται να τεθεί σύμφωνα με πληροφορίες στις 45.000 (φορολογητέο) θα αυξήσει και τους δικαιούχους στα 2,5 εκατομμύρια τουλάχιστον.

Fuel Pass: Τι θα περιλαμβάνει το νέο πακέτο

  • Για τη βενζίνη θα συνεχιστεί το σύστημα του fuel pass με το ποσό της επιδότησης να είναι υψηλότερο σε σχέση με το προηγούμενο, περίπου στα 60-65 ευρώ.
  • Θα διευρυνθούν τα εισοδηματικά κριτήρια, περιλαμβάνοντας πιθανότατα όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα έως και 45.000 ευρώ (καθαρό μετά την αφαίρεση των φόρων), όπως συνέβη και με το power pass
  • Για το diesel κίνησης η επιδότηση θα συνεχίσει να δίνεται στην αντλία και πιθανότατα θα είναι υψηλότερη από αυτή που ισχύει σήμερα, δηλαδή από τα 0,12 ευρώ θα φτάσει τα 0,15 ευρώ το λίτρο.\
  • Το fuel pass, θα έχει διάρκεια τρεις μήνες και θα ισχύσει από την 1η Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Σεπτεμβρίου.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ