Εδρα κλασικών σπουδών στο Newnham College του Cambridge - Ο ρόλος της Δόμνας Μιχαηλίδου
Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών υποθέσεων είναι απόφοιτος του Κολεγίου
Νέα έδρα κλασικών σπουδών, αποκλειστικά για γυναίκες, στο Newnham College του Cambridge - Η Δόμνα Μιχαηλίδου και το Ιδρυμα Ωνάση
Νέα έδρα διδασκαλίας κλασικών σπουδών αποκλειστικά για γυναίκες δημιουργήθηκε με τη συμβολή της Δόμνας Μιχαηλίδου στο Newnham College του Cambridge, όπου βρέθηκε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων το διήμερο 27 και 28 Μαΐου 2022.
Η Δόμνα Μιχαηλίδου βρέθηκε στο Newnham College με αφορμή τον εορτασμό των 150 ετών από την ίδρυση του Κολεγίου και έπειτα από πρόσκληση που δέχθηκε, ως απόφοιτη και η ίδια του Κολεγίου.
Η νέα μόνιμη θέση διδασκαλίας κλασικών σπουδών, αποκλειστικά για γυναίκες στο Newnham College διασφαλίστηκε μέσω του Onassis Classics Fellowship.
Στο πλαίσιο των εορτασμών, η υφυπουργός παρευρέθη στην ομιλία της διάσημης καθηγήτριας Mary Beard, ενώ πραγματοποιήθηκε δείπνο προς τιμή της Δόμνας Μιχαηλίδου, αλλά του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσία καθηγητών κλασσικών σπουδών.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Cambridge, η Δόμνα Μιχαηλίδου, συνάντησε και συζήτησε με τον εν ενεργεία βουλευτή του Cambridge, Daniel Zeichner, για θέματα που αφορούν στις συνέπειες του Brexit και γενικότερα στην κεντρική πολιτική σκηνής της Αγγλίας. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων, με εκπροσώπους των τοπικών αρχών για θέματα κοινωνικής πολιτικής.
Ειδικότερα, συνάντησε τον Richard Howitt, δημοτικό σύμβουλο, την Jane Wilson, υπεύθυνη για τα προγράμματα στέγασης και ενσωμάτωσης στην τοπική κοινωνία, την Joanne Banks, υπεύθυνη για υιοθεσίες και αναδοχές και τέλος την Καθηγήτρια Claire Hughes με την οποία συζήτησαν για τη σημασία της προσχολικής αγωγής στις δύο χώρες και για τα πιο σύγχρονα εργαλεία ανίχνευσης που εφαρμόζονται στην Αγγλία.
«Είναι πολύ ευχάριστο για μένα, να επιστρέφω, στο Κολλέγιο μου, εκεί όπου έζησα δημιουργικά χρόνια. Με άλλη ιδιότητα πια, αυτές τις μέρες, είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ και να συζητήσω για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Αγγλία, στους τομείς της προσχολικής αγωγής, της κοινωνικής ένταξης των αστέγων αλλά της αναδοχής και της υιοθεσίας, θέματα που αποτελούν σημαία για το Υπουργείο μας», είπε η Δόμνα Μιχαηλίδου.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ATHENS VOICE διαλέγει κάθε μέρα τις αναρτήσεις που συζητήθηκαν περισσότερο στα social media
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού για την προμήθεια των φρεγατών Belharra
«Η Ελλάδα δεν απειλεί την Τουρκία, το ανάποδο συμβαίνει», ξεκαθάρισε ο υπουργός Άμυνας
Κατά τη διάρκεια του γεύματος συζητήθηκε η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας
Με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Άλλοι 27.000 δεν έχουν δηλώσει ακόμα ΙΒΑΝ
Kατά τη συζήτηση για την κύρωση της πρώτης τροποποίησης της σύμβασης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της HELLENIC TRAIN
«Μεγάλη η σημερινή μέρα για το Πολεμικό Ναυτικό», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Διευκολύνονται οι πολίτες στον έλεγχο των ψηφιακών τους εγγράφων
Σφοδρή κριτική του ΠΑΣΟΚ για επιδοτήσεις, επενδύσεις και όρους που υπονομεύουν ασφάλεια και ανταγωνισμό
Νέα υποδομή, νέα τρένα και αυστηρότερο πλαίσιο λειτουργίας για την αποκατάσταση της ασφάλειας στα τρένα
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας χαιρετίζει την ένταξη της Belharra «Κίμων» και την ενίσχυση του Πολεμικού Ναυτικού
Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την άφιξη της πρώτης Belharra
Χαμηλότερα από τον μέσο όρο ΕΕ τα οικιακά τιμολόγια ρεύματος, εκρηκτική άνοδος ηλεκτρικών αυτοκινήτων
«Υπάρχει επί της αρχής συμφωνία για συνάντηση Μητσοτάκη με τους αγρότες τη Δευτέρα το μεσημέρι»
Με ελικόπτερο η άφιξη των επισήμων στη Belharra «Κίμων»
Τι προανήγγειλε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών
Η τιμή του ρεύματος και η δυνατότητα κατάληψης της εθνικής οδού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.