Πολιτικη & Οικονομια

Πατέλης: Έρχεται «ψαλίδι» στους λογαριασμούς ρεύματος

«Κλείδωσαν» οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τιμολόγιο της ΔΕΗ © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Τιμολόγιο της ΔΕΗ © EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

O διευθυντής του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, προανήγγειλε μείωση λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

«Ψαλίδι» στους λογαριασμούς ρεύματος τόσο των νοικοκυριών όσο και των επιχειρήσεων προαναγγέλλει ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης, με ανάρτησή του στο Instagram.

Στο κυβερνητικό επιτελείο τα τελευταία εικοσιτετράωρα διαμορφώνεται το εθνικό σχέδιο για την επιδότηση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. 

Οι τελευταίες λεπτομέρειες για τη νέα παρέμβαση που ετοιμάζει το ενεργειακό και οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να "ξεφουσκώσει" τους λογαριασμούς ρεύματος και να δώσει ανάσα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις που στενάζουν από την ακρίβεια στην ενέργεια, τέθηκαν επι τάπητος και κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού από την Αλεξανδρούπολη.

Βασικός πυλώνας του εθνικού σχεδίου, είναι η παρέμβαση του κράτους στην μείωση των λογαριασμών ρεύματος, η οποία θα είναι οριζόντια, για όλους δηλαδή τους καταναλωτές.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, προωθείται η επιβολή πλαφόν στην χονδρική τιμή του ρεύματος από τον Ιούνιο, με το κράτος να επιδοτεί πλήρως ή μέρος του κόστους αγοράς φυσικού αερίου των παραγωγών ενέργειας, ώστε να μπει ψαλίδι στους υπέρογκους λογαριασμούς.

Το εθνικό σχέδιο αναμένεται, σε πρώτη φάση να έχει εξάμηνο ορίζοντα, δηλαδή ως τον Δεκέμβρη του 2022, και εφόσον χρειαστεί να επεκταθεί τον Μάρτιο του 2023. Το κόστος υπολογίζεται στα 4 δις και θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουνίου.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ