Πολιτικη & Οικονομια

Ν. Ανδρουλάκης: Να μπει πλαφόν στην λιανική τιμή των καυσίμων

Όχι κατευναστική αντιμετώπιση Πούτιν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης
Ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης © EUROKINISSI/ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

Ο Νίκος Ανδρουλάκης επανέλαβε τη θέση του ΚΙΝΑΛ του για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης μέσω της επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή των καυσίμων.

Σκληρή κριτική στην κυβερνητική πολιτική αλλά και αυτή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με την πολιτική κατευνασμού έναντι της προκλητικής στάση Πούτιν, άσκησε από το Βόλο ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, που μίλησε στη συνέλευση του ΚΙΝΑΛ στον πολυχώρο Τσαλαπάτα.

Επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, για την επιβολή πλαφόν στην λιανική τιμή των καυσίμων, και επέρριψε ευθύνες στις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. για την επιλογή χρήσης του φυσικού αερίου, για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

 Στον κ. Ανδρουλάκη επιφύλαξαν θερμή υποδοχή στελέχη και μέλη του Κινήματος Αλλαγής. Η συγκέντρωση θύμιζε παλιότερες εποχές, καθώς η αίθουσα γέμισε ασφυκτικά από ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ που παρακολούθησαν εν μέσω χειροκροτημάτων την ομιλία του κ.  Ανδρουλάκη.

 Ειδικότερα ο Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ επισήμανε ότι «η ελληνική κυβέρνηση αλλά και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, πρέπει να καταλάβουν ότι με την πολιτική κατευνασμού δεν οδηγούμαστε πουθενά. Χρειάζεται ένας άλλος τρόπος αντιμετώπισης. Είδαμε τι έκανε η πολιτική κατευνασμού σε σχέση με τον κ. Πούτιν. Ηγέτες αυταρχικοί, αναθεωρητικοί που προσεγγίζουν το διεθνές δίκαιο με έναν τρόπο παράλογο πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ταραξίες της ευρύτερης περιοχής και αυτή πρέπει να είναι η απάντηση της χώρας μας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι του κ. Πούτιν».

Αναφορικά με την ενεργειακή κρίση ο κ. Ανδρουλάκης επισήμανε ότι θα πρέπει να μπει πλαφόν στην λιανική τιμή για να προστατευθούν τα νοικοκυριά, ευάλωτες οικονομικά ομάδες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Είναι μία πολιτική η οποία βρίσκεται στην εργαλειοθήκη των προτάσεων της Ευρωπαϊκής επιτροπής. Επίσης υπάρχει και η δυνατότητα της απόφασης που αφορούσε την Ιβηρική χερσόνησο, αυτή της εξαίρεσης και της επιβολής πλαφόν στην χονδρική τιμή της ενέργειας».

 «Κι αυτό – τόνισε – έγινε εύκολα γιατί οι χώρες της Ιβηρικής δεν έχουν την εξάρτηση που έχει η Ελλάδα από το φυσικό αέριο στην παραγωγή ενέργειας. Έχουν μεγαλύτερο μίγμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Και εδώ είναι τεράστια η ευθύνη και της κυβέρνησης Τσίπρα, που ξεκίνησε αυτή την πολιτική, μειώνοντας βίαια τον λιγνίτη και αυξάνοντας άμεσα την εξάρτηση της χώρας από το εισαγόμενο φυσικό αέριο, παγώνοντας τις πολιτικές που έκανε το ΠΑΣΟΚ στο να διερευνήσουμε τις δυνατότητες να έχουμε το δικό μας φυσικό αέριο, και την οποία συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης κάνοντας την Ελλάδα, εντός της εποχής της ενεργειακής κρίσης, 25% περισσότερο ευάλωτη στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από φυσικό αέριο».

Πηγή: ΕΡΤ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ