- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Θεοδωρικάκος για Πάτρα: Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για τους θανάτους των δύο άλλων παιδιών
«Όποιοι εμπλέκονται δικαίως έχουν χάσει τον ύπνο τους», είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Πάτρα 3 παιδιά: Οι δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικακάκου, για τα στοιχεία για τον θάνατο της Μαλένας και της Ίριδας.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αποκάλυψε πως υπάρχουν σοβαρά στοιχεία για τους θανάτους των άλλων δύο νεκρών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, επισημαίνοντας ότι «από τον νόμο δεν γλιτώνει κανείς».
«Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία. Θα υπάρξει συνδυαστική ανάλυση με τις ιατροδικαστικές έρευνες και από τις περίπου 60 καταθέσεις που έχουν ληφθεί», είπε για την υπόθεση της Πάτρας ο Τάκης Θεοδωρικάκος στο δελτίο ειδήσεων του Alpha και πρόσθεσε: «Κανείς δεν γλιτώνει από τον νόμο. Η έρευνα είναι πολυσύνθετη και εξονυχιστική. Όποιοι εμπλέκονται δικαίως έχουν χάσει τον ύπνο τους, αν έχουν στοιχειώδη συνείδηση».
Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «αυτή η τραγωδία είναι μία ευκαιρία να αναδειχθούν δύο μηνύματα που ενδιαφέρουν όλους τους πολίτες. Έχουμε μία αστυνομία πολύ υψηλού επιπέδου. Υπάρχουν τεχνικές σε πολύ υψηλό επίπεδο. Μην έχετε καμία αμφιβολία ότι και σε αυτό το έγκλημα, όπως και σε σειρά άλλων εγκλημάτων, το τελευταίο διάστημα, τους τελευταίους μήνες, θα μάθουμε όλη την αλήθεια. Και όποιος ή όποιοι είναι ένοχοι για οποιαδήποτε δολοφονική πράξη θα συρθούν στη δικαιοσύνη και θα έχουν την τύχη που τους αξίζει. Και αυτά δεν είναι λόγια».
Πάτρα: Ο Ανδρέας Ηλιάδης υποπτεύθηκε τη Ρούλα Πισπιρίγκου για το σύνδρομο Μινχάουζεν
Ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου πάσχει από το σύνδρομο Μινχάουζεν υποπτεύθηκε ο εντατικολόγος, Ανδρέας Ηλιάδης, κατά τη διάρκεια της περιόδου που η 9χρονη Τζωρτζίνα νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.
Συγκεκριμένα, ο κ. Ηλιάδης είπε στην κατάθεσή του, ότι η συμπεριφορά της Ρούλας ήταν απαθής και ότι η κατηγορούμενη δεν ενδιαφερόταν για την υγεία της Τζωρτζίνας. «Ένιωσα από τη μητέρα ότι υπήρχε μία διαφοροποίηση στο συναίσθημά της, σαν να παρακολουθούσε το τι συνέβαινε στην κόρη της σαν τρίτο πρόσωπο, ως θεατής. Ακόμα και οι νοσηλεύτριες παρατήρησαν τη συμπεριφορά αυτή και μου το είπαν», κατέθεσε ο Ανδρέας Ηλιάδης και πρόσθεσε: «Περνώντας οι ημέρες και βλέποντας τη συμπεριφορά αυτής της μητέρας, μου πέρασε από το μυαλό μήπως συντρέχει η περίπτωση Μινχάουζεν. Με αυτό το σύνδρομο, μια μητέρα μπορεί να προκαλέσει ακόμα και τον θάνατο του παιδιού της».
Σε ερώτηση της ανακρίτριας γιατί ζήτησε από τη Ρούλα Πισπιρίγκου να βιντεοσκοπεί τις κρίσεις της Τζωρτζίνας, ο γιατρός απάντησε: «Κανένας γιατρός ή νοσηλευτής της μονάδας δεν είδε τη μικρή να κάνει όλα αυτά τα επεισόδια που έλεγε η μητέρα. Όσο ήταν υπό την προστασία μας, δεν παρουσίαζε τίποτα η μικρούλα. Η μητέρα της Τζωρτζίνας ναι μεν τράβηξε τρία βίντεο, αλλά σε αυτά φαίνεται εναλλάξ, πότε η μικρή και πότε το μόνιτορ και σε πολύ γρήγορη κίνηση. Με αυτόν τον τρόπο δεν είναι δυνατόν ο γιατρός να καταλάβει αν πρόκειται περί επεισοδίων σπασμών γιατί η κάμερα δεν εστιάζει τουλάχιστον για δύο λεπτά στον ασθενή».
Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του ο κ. Ηλιάδης ανέφερε: «Η μητέρα, τον Απρίλιο του 2021 έτυχε να ακούσει τη συνομιλία μου για την ιατροδικαστή, αλλά και τις ανησυχίες και τις υποψίες μου. Μετά ήρθε στο γραφείο μου με τον σύζυγό της και μου ανέφεραν ότι δεν επιθυμούν να ασχοληθώ με κάτι που δεν έχει σχέση με το ιατρικό κομμάτι της διαδικασίας και να παραμείνω αυστηρά στο ιατρικό κομμάτι.
» Εγώ συμφώνησα και ζήτησα και συγγνώμη. Μετά ενδόμυχα πίστευα ότι θα ερχόταν ο πατέρας να με ρωτήσει κάτι, αν υποπτεύομαι κάτι από τη στιγμή που έβλεπε κινήσεις από εμένα, όσον αφορά στην υγεία του παιδιού του, πράγμα που δεν έκανε ποτέ», κατέληξε ο κ. Ηλιάδης.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρωθυπουργός κάλεσε τους αγρότες σε συντεταγμένη εκπροσώπηση
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον πρώην πρωθυπουργό για «Ιθάκη» και Μάτι
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άνοιξε την πόρτα σε συνάντηση - Τόνισε ότι οι παραβατικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές
Ο πρόεδρος της Νέας Αριστεράς σχολιάζει την εκδήλωση για την «Ιθάκη»
Ποιοι δικαιούνται το δώρο - Πώς υπολογίζεται και ποιες κυρώσεις προβλέπονται για τους εργοδότες
«Ζωτικής σημασίας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις η Βόρεια Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα πρέσβειρα
«Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη και απαιτητική για τον αγροτικό κόσμο και αποτυπώνεται και στις κινητοποιήσεις»
«Η κατάληξη θα είναι το νησί της Καλυψώς με την ψευδαίσθηση της Ιθάκης»
Πολιτική Προστασία και υπηρεσίες σε 24ωρη επιφυλακή για την ασφάλεια των πολιτών
Τονίζει τη σημασία του διαλόγου με Τουρκία και Λιβύη - Ζητά «πατριωτικό ρεαλισμό»
«Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι δεν λέει ποιος φταίει...» σημείωσε
Τι κάνουν όσοι θα ήθελαν αντιπολίτευση της προκοπής;
«Γονάτιζε μπροστά στους ξένους και υπέγραψε το χειρότερο από τα τρία μνημόνια» τόνισε
Τι να προσέξουν οι δικαιούχοι
Σε υψηλούς τόνους η κατάθεση στην εξεταστική επιτροπή
H απάντηση στα περί εργασιακής σχέσης της Σεμερτζίδου με το γραφείο της
600.000 ευρώ περισσότερα από το 2024
Είναι η τρίτη εκδήλωση του πρώτου κύκλου δημόσιων συζητήσεων του Books Journal και του Ωδείου Αθηνών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.