Πολιτικη & Οικονομια

Έλσα Παπαδημητρίου: Αύριο η κηδεία της στο Ναύπλιο

Στις 15:00 το μεσημέρι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αύριο, στο Ναύπλιο, η κηδεία της 'Ελσας Παπαδημητρίου
Έλσα Παπαδημητρίου © ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΩΝΑ

Έλσα Παπαδημητρίου: Αύριο, Σάββατο 19 Μαρτίου, θα γίνει η κηδεία της στο Ναύπλιο.

Η οικογένεια της Έλσας Παπαδημητρίου έκανε γνωστό ότι η κηδεία της θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 19 Μαρτίου, στις 15:00, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου, στο Ναύπλιο.

Η οικογένεια ανακοίνωσε επίσης ότι αντί στεφάνου, όσοι το επιθυμούν, παρακαλούνται να κάνουν την αντίστοιχη δωρεά στη μνήμη της στο Ίδρυμα Μαρίας Κ. Ράδου (Γηροκομείο Ναυπλίου).

Ποια ήταν η Έλσα Παπαδημητρίου

Η Έλσα Παπαδημητρίου γεννήθηκε στο Ναύπλιο. Ήταν κόρη του βουλευτή και υπουργού Δημήτρη Παπαδημητρίου. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στην Αρχιτεκτονική Σχολή του Πανεπιστημίου Berkeley των ΗΠΑ. την περίοδο 1968-1970, εργάστηκε ως επιμελήτρια του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.

Από το 1990 έως το 1992, διετέλεσε Γενική Γραμματέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Το διάστημα 1992-1993, υπήρξε Γενική Γραμματέας του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Είναι συνιδρύτρια της Διακοινοβουλευτικής Πρωτοβουλίας Ελλάδας – Τουρκίας.

Εξελέγη βουλευτής Αργολίδας με τη Ν.Δ. στις εκλογές του 1993, και επανεξελέγη στις εκλογές του 1996, του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009.

Ετέθη εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας το 2011.

Υπήρξε πολιτικός με «κεντρώο» προσανατολισμό. Καθ' όλη τη διάρκεια της δημόσιας δράσης της εξέφρασε με συνέπεια και σθένος εκσυγχρονιστικές απόψεις για κρίσιμα θέματα.

Υπήρξε συνιδρύτρια της Διακοινοβουλευτικής Πρωτοβουλίας Ελλάδας-Τουρκίας και πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για την παρακολούθηση της πολιτικής για τη μετανάστευση. Ανέλαβε σημαντικές πρωτοβουλίες για την ειρήνη (ΟΗΕ, Παλαιστίνη-Ισραήλ, Ιράκ, Τουρκία, κ.ά.), για θέματα ισότητας, για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Ανέπτυξε αξιόλογη διεθνή δραστηριότητα, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων και τη Νέα Δημοκρατία σε παγκόσμιες συνδιασκέψεις. Επικέντρωσε μεγάλο μέρος της δραστηριότητάς της στο Συμβούλιο της Ευρώπης, όπου ήταν επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας κατά την περίοδο 2004-2007 και αντιπρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος και, από το 2007, Επίτιμο διά Βίου Μέλος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης.

Η Έλσα Παπαδημητρίου απέκτησε μία κόρη από τον γάμο της με τον Σπυρίδωνα Κατσώτα και είχε δύο εγγονές.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ