Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι λόγω ηθικής, αλλά κατάρρευσης η παραίτηση Λιβανού

«Η “ηθικήˮ του κ. Μητσοτάκη δεν ενοχλείται από τις αποκαλύψεις για τον ρουσφετολόγο κ. Γεωργαντά»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία
ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία © EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

ΣΥΡΙΖΑ: Η ανακοίνωση τού κόμματος για την παραίτηση του Σπήλιου Λιβανού - Κάνει λόγω για κατάρρευση της κυβέρνησης.

Με νέα του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει την παραίτηση του Σπήλιου Λιβανού από τη θέση του υπουργού Ανάπτυξης και Τροφίμων, σημειώνοντας ότι η παραίτηση δεν έγινε για λόγους ηθικής, αλλά για λόγους κατάρρευσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη

«Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι εύθικτος και ηθικός. Είναι ένας πρωθυπουργός που βλέπει την κυβέρνησή του να καταρρέει», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή την παραίτηση του Σπήλιου Λιβανού.

Σε ανακοίνωσή του υπό τον τίτλο: «Η παραίτηση Λιβανού δεν ήρθε λόγω ηθικής, αλλά λόγω κατάρρευσης του κ. Μητσοτάκη», ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ειδικότερα ότι «η "ηθική" του κ. Μητσοτάκη δεν ενοχλείται από τις αποκαλύψεις για τον ρουσφετολόγο κ. Γεωργαντά τον οποίο έκανε μόλις υπουργό» και ότι «η "ηθική" του κ. Μητσοτάκη δεν ενοχλήθηκε από τους χαριεντισμούς και τις αμοιβαίες χαρές μεταξύ του κ. Γεραπετρίτη και του υπόδικου Φουρθιώτη». Επιπλέον αναφέρει ότι «η "ηθική" του κ. Μητσοτάκη αποδέχεται το επικίνδυνο πρόγραμμα της Προγεννητικής Αγωγής, τις ακροδεξιές φαντασιώσεις της Ελληνικής Αγωγής, τη διασύνδεση του σύγχρονου σκοταδισμού με το Υπουργείο Παιδείας» και ότι «η¨"ηθική" του κ. Μητσοτάκη βαδίζει πάνω στα γέλια των στελεχών της ΝΔ για τους 49 νεκρούς της Ηλείας: εργαλειοποίηση της καταστροφής και μικροπολιτική διαχείρισή της με παροχές της πλάκας και εξαγορά συνειδήσεων».

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει: «Η ελληνική κοινωνία χόρτασε από το επιτελικό κράτος της ανηθικότητας και του κυνισμού» και τονίζει ότι «η ελληνική κοινωνία απαιτεί μια Νέα Αρχή».

Οικονόμου για Δούκα: Αναληθής και εκτός πραγματικότητας η αναφορά

Αναληθή και εκτός πραγματικότητας χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, την αναφορά του δημάρχου Σπάρτης, Πέτρου Δούκας, που οδήγησε τόσο στη διαγραφή του ίδιου από τη Νέα Δημοκρατία, όσο και στην παραίτηση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιου Λιβανού.

«Οδηγήθηκε σε παραίτηση διότι η αντίδρασή του απέναντι σε μια καθ' όλα απαράδεκτη δήλωση του δημάρχου Σπάρτης κ. Δούκα δεν ήταν αυτή που αρμόζει σε υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη», δήλωσε σε συνέντευξή του στα «Παραπολιτικά 90,1» ο Γιάννης Οικονόμου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι η αναφορά «δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα και στη διαχείριση εκείνης της τραγωδίας. Προφανώς, τελείως έξω από την αισθητική και την αξιακή συγκρότηση του χώρου μας. Καμία σχέση με την πραγματικότητα από την αρχή μέχρι το τέλος της, ούτε στον τρόπο με τον οποίο ενισχύθηκαν και αποζημιώθηκαν οι άνθρωποι που είχαν ανάγκη. Όλα έγιναν με τον τρόπο που έπρεπε, μέσω τραπεζών. Ούτε έχει σχέση με την πραγματικότητα σχετικά με το πόσες μονάδες ήταν ο καθένας πίσω κτλ». 

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι ο κ. Λιβανός συνειδητοποίησε ότι η αντίδρασή του δεν ήταν η πρέπουσα και αυτό τον οδήγησε στην παραίτησή του και στην άμεση αποδοχή της. "Συνιστά απάντηση στο πώς η κυβέρνηση τοποθετείται σε αυτά τα ζητήματα", συνέχισε και υπογράμμισε: "Τα ζητήματα της συμπεριφοράς και της τοποθέτησης σε γεγονότα που έχουν σημαδέψει δε μετρώνται με τη μεζούρα του χρόνου, ούτε προεκλογικών σκοπιμοτήτων. Ήταν μια ατυχής αντίδραση σε μια προσέγγιση που δεν έχει καμία αλήθεια και έξω από το αξιακό μας πλαίσιο ως παράταξης».

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Γιώργου Γεωργαντά το 2012 και την επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Οικονόμου είπε πως πρόκειται για πολύ φτηνή προσπάθεια αντιπερισπασμού. «Δεν έχουν συνηθίσει σε συμπεριφορές άμεσης αποδοκιμασίας στελεχών τους όπως άμεσα έκανε ο πρωθυπουργός. Είμαστε διαφορετικοί παντού. Στο τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις μεγάλες κρίσεις, στην αντιμετώπιση περιστατικών που δε χωράει δεύτερη εξήγηση για ανθρώπους που πέρασαν τραγωδίες. Είναι άλλη η κουλτούρα μας με τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Τα όσα είπε ο κ. Δούκας είναι προσβλητικά για τους ανθρώπους που πέρασαν την τραγωδία και για την κυβέρνησή μας σήμερα, και για την κυβέρνηση το 2007 και για το αξιακό υπόβαθρο της παράταξής μας. Τα όσα περιέγραψε ο κ. Δούκας μόνο στη φαντασία του συνέβαιναν. Καμία σχέση με την πραγματικότητα», συμπλήρωσε. «Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να είμαστε πολύ μετρημένοι, να είμαστε προσηλωμένοι στη δουλειά μας. Έχουμε μια κοινωνία που είναι πολύ κουρασμένη από την κρίση που βιώνουμε. Πρέπει όλοι όσοι είμαστε στο δημόσιο βίο να παράγουμε με την πολιτική μας αποτελέσματα. Να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες του σήμερα και τις προκλήσεις του αύριο. Η κυβέρνηση έχει σχέδιο», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ