- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χριστοδουλοπούλου: Να μπούμε στους θεσμούς με δικούς μας
«Πρέπει να προετοιμαστούμε για να μην έχουμε εχθρικό περιβάλλον στη Δικαιοσύνη»
Τασία Χριστοδουλοπούλου: Πρέπει να μπούμε σε όλους τους θεσμούς του κράτους με δικούς μας ανθρώπους.
Η πρώην υπουργός, Τασία Χριστοδουλουπούλου, μίλησε για παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν στο κράτος, τοποθετώντας στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους θεσμούς, εάν το κόμμα της Κουμουνδούρου επιστρέψει στην κυβέρνηση.
Η δήλωση της Τασίας Χριστοδουλουπούλου έρχεται μετά τον Αλέξη Τσίπρα που εξέφρασε την πρόθεσή του να ελέγξει ο ΣΥΡΙΖΑ όλους τους αρμούς της εξουσίας.
Μιλώντας σε κομματική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ, η Τασία Χριστοδουλουπούλου, πρότεινε «δικούς μας ανθρώπους» στη Δικαιοσύνη και τη Δημόσια Διοίκηση, κατ' αντιστοιχία με τους «πρασινοφρουρούς», όπως τους αποκάλεσε, για τη δεύτερη φορά Αριστερά.
Η Τασία Χριστοδουλουπούλου ακούγεται να λέει σε απόσπασμα από την εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ που δημοσιεύουν τα «Παραπολιτικά», «πως πρέπει να προετοιμαστούμε για να μην έχουμε εχθρικό περιβάλλον στη Δικαιοσύνη».
Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα την πρώτη περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πως «αυτοί», δηλαδή οι δικαστές, μας έκαναν επιθέσεις γιατί εμείς δεν είχαμε «ιστορία» στο χώρο της Δικαιοσύνης και ήταν όλοι τους ή δεξιοί ή ΠΑΣΟΚ.
Στη συνέχεια η Τασία Χριστοδουλοπουλου άφησε να εννοηθεί πως «ήταν λάθος που μπήκαμε στη λογική να κάνουμε γενικούς γραμματείς και διευθυντές με κριτήρια τα προσόντα τους», υποστηρίζοντας την άποψη πως οι θεσμοί του κράτους έπρεπε να στελεχωθούν μόνο με πρόσωπα που είναι πιστά στο κόμμα.
«Εμείς κάναμε διάφορες τομές, που δεν ξέρω αν άξιζαν τον κόπο, κάναμε να γίνονται, οι γραμματείς και οι διευθυντές αυτοί που θα είχαν τα προσόντα, ενώ είναι γνωστό πως όταν θες να κάνεις την πολιτική σου, πρέπει να έχουμε ανθρώπους δικούς μας, να μπορούμε επί τόπου να τους επηρεάζουμε.
»Δηλαδή εγώ έχω κάτσει και έχω σκεφτεί ότι τι έκανε το ΠΑΣΟΚ για να κυριαρχήσει το 1981 και γιατί τότε η Ν.Δ μιλούσε για πρασινοφρουρούς. Είχανε ρίξει όλο το κόμμα μέσα σε όλους τους θεσμούς και προσπαθούσαν πραγματικά να τους ανατρέψουν μέσα στο ίδιο τους το σπίτι. Αυτό είναι νομίζω το μάθημα».
Το ηχητικό με την Τασία Χριστοδουλοπούλου
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Δεν είχαμε ενημέρωση των Ισραηλινών και Αμερικανών για το Ιράν», συμπλήρωσε ο ΥΠΕΞ
Ιδιωτική δωρεά καλύπτει μηνιαία ενίσχυση για γιατρούς σε 47 νησιά έως 4.000 κατοίκους
«Δύσκολα θα υπάρξει αντίρρηση», ανέφερε σε συνέδριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Λεμεσού
Τέσσερα F-16, ATR-72, CN-235 και UAV πέταξαν στο Αιγαίο – Αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά
Οι δύο ηγέτες επαναβεβαίωσαν τη στρατηγική σχέση Ελλάδας – Αιγύπτου και συζήτησαν τις εξελίξεις στην περιοχή
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ζητά συμπλήρωση υπογραφών και γνωμοδότηση του ΝΣΚ για να προχωρήσει θεσμικά η διαδικασία
«Η επίθεση αυτή ξεπερνά κατά πολύ τα όρια της καλώς εννοούμενης κριτικής» δήλωσε ο υπουργός Υγείας
Επικοινωνία με τους Υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών των ΗΑΕ για εξελίξεις και επαναπατρισμό Ελλήνων
Παρέμβαση για Κύπρο, επαναπατρισμό Ευρωπαίων και ανάγκη διπλωματίας με σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο
Ο Κ. Βελόπουλος με επιστολή του ζητά παραπομπή Φλώρου στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής - Ο ανεξάρτητος βουλευτής απαντά με δική του εκδοχή
Τέσσερα drones κατευθύνθηκαν προς Κύπρο και Ελλάδα – Η κυβέρνηση παραπέμπει στον Δένδια
Ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Γάλλο πρόεδρο για την αμυντική συνδρομή που παρέχει η Ελλάδα στην Kύπρο
Απτόητος απάντησε ότι «δεν έχουμε συνηθίσει να γλείφουμε σόλες παπουτσιών και γόβες πρεσβευτών»
Τι αναφέρουν τα πορίσματα των κομμάτων
Άμεση ήταν η απάντηση της Αθήνας στις δηλώσεις του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών
Μια χαμηλού κόστους αλλά υψηλής απόδοσης μεταρρύθμιση που μπορεί να αλλάξει το τοπίο της έρευνας
Η στάση του Ισπανού πρωθυπουργού στην επίθεση των ΗΠΑ - Ισραήλ εναντίον Ιράν μπορεί να είναι «σωστή» ή «λάθος» αναλόγως του αποτελέσματος. Όμως αυτό δεν σημαίνει κάτι για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης
Η μηνιαία έκθεση HEPI δείχνει ότι Ελλάδα και νοικοκυριά πληρώνουν χαμηλότερες λιανικές τιμές
Προσωπική επίθεση και στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.