Το βίντεο Μητσοτάκη για τα Rafale που έρχονται στην Ελλάδα
Πού θα προσγειωθούν - Πόσα γαλλικά μαχητικά θα αποκτήσει συνολικά η χώρα
Τα Rafale έρχονται στην Ελλάδα. Το βίντεο που ανήρτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα γαλλικά μαχητικά που σε λιγότερο από 24ωρο θα προσγειωθούν στην Τανάγρα.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ανάρτηση στα social για τα πρώτα 6 Rafale που έρχονται στην Ελλάδα αύριο Τετάρτη 19/1, προκειμένου να ενταχθούν στην Πολεμική Αεροπορία.
Τα υπερσύγχρονα γαλλικά μαχητικά, τα οποία αγόρασε η Ελλάδα, θα προσγειωθούν στην Τανάγρα, αφού πετάξουν πρώτα σε σχηματισμό πάνω από την Ακρόπολη.
Συνολικά θα αποκτηθούν από τη Γαλλία 24 αεροσκάφη Rafale. Οι υπογραφές για τα πρώτα 18 Rafale (6 καινούργια και 12 μεταχειρισμένα) είχαν πέσει σχεδόν έναν χρόνο νωρίτερα. Ειδικότερα, τον Ιανουάριο 2021 ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος είχε υπογράψει τη συμφωνία για τα Rafale στην Αθήνα με τη Γαλλίδα ομόλογό του, Φλoράνς Παρλί. Το κόστος του συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος που εκσυγχρονίζει ακόμη περισσότερο την ελληνική Πολεμική Αεροπορία, αλλάζοντας τις ισορροπίες με την Τουρκία σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, ανέρχεται σε 2,32 δισ. ευρώ.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την απόκτηση άλλων 6 Rafale από τη Γαλλία.
Μέχρι στιγμής 8 Έλληνες πιλότοι και 50 τεχνικοί αεροσκαφών έχουν εκπαιδευτεί στα Rafale. Η εκπαίδευση έγινε στη Γαλλία στη στρατιωτική βάση Μερινιάκ από ειδικούς της κατασκευάστριας εταιρείας Dassault.
Το βίντεο με τα Rafale και η ανάρτηση Μητσοτάκη στο Facebook
Στην ανάρτηση Μητσοτάκη υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει τα γαλλικά μαχητικά να είναι έτοιμα προς απογείωση με προορισμό την Ελλάδα. Μεταξύ άλλων παρουσιάζεται η στιγμή που αποκαλύπτεται το αυτοκόλλητο με την ελληνική σημαία στα πολεμικά αεροσκάφη.
Τα 6 πρώτα Rafale που απέκτησε η Ελλάδα θα προσγειωθούν στην 114 Πτέρυγα Μάχης στην Τανάγρα, περίπου στις 12.30 την Τετάρτη 19/1. Μόλις το σμήνος εισέλθει στο FIR Αθηνών, δύο μαχητικά αεροσκάφη Mirage 2000-5 θα το συνοδεύσουν μέχρι τη στρατιωτική βάση. Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, τα Rafale θα περάσουν πάνω από την Ακρόπολη.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Δεκέμβριο ξεκίνησε η ναυπήγηση της πρώτης φρεγάτας Belharra, η οποία αναμένεται να παραδοθεί στην Ελλάδα το 2024. Λίγους μήνες νωρίτερα, τον Σεπτέμβριο, είχε υπογραφεί στο Παρίσι η ιστορική συμφωνία ανάμεσα σε Γαλλία και Ελλάδα για τις φρεγάτες από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Τέλος η αντιδικία του κράτους με τον πόνο του πολίτη»
Κεντρικό μήνυμα η ανάγκη ευρωπαϊκής στήριξης για την ανθρώπινη παραμονή στις ακριτικές περιοχές
Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις φαίνεται να είναι οι πιο ευάλωτες
Στο 2ο Διεθνές Συνέδριο του ΤΜΕΔΕ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Σοφία Ζαχαράκη: «Ο εθελοντισμός δεν είναι απλώς μια καλή πράξη. Είναι αξία, είναι στάση ζωής»
Τι αναφέρει σε παραγγελία του προς τους εισαγγελείς της χώρας
Στα μπλόκα της Καρδίτσας και των Τρικάλων ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ολόκληρη η ομιλία του - Η κρίση θεσμών και η ανάγκη νέου κοινωνικού συμβολαίου
Η ερώτηση – έκπληξη που τράβηξε το ενδιαφέρον σε νέα δημοσκόπηση
«Η γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζεται πλήρως» σημείωσε ο πρώην διευθυντής της εφημερίδας
Προβάδισμα ενός κόμματος Καρυστιανού σε σχέση με τον Τσίπρα
Οι κυβερνήσεις είχαν κάθε λόγο να μετατρέψουν τους αγρότες σε δημόσιους υπάλληλους και οι αγρότες στην πλειονότητά τους δέχθηκαν πρόθυμα αυτόν τον ρόλο
Οι δείκτες προόδου που παρουσίασε η υπουργός Εργασίας
Τι προβλέπουν οι νέες ρυθμίσεις
«Η πρόοδος της χώρας μας αναγνωρίζεται διεθνώς», τόνισε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
Ποιες επιπτώσεις υπάρχουν αν δεν καταβληθούν εμπρόθεσμα;
Όσα είπε ο πρώην πρωθυπουργός στη χθεσινή του ομιλία σε εκδήλωση
Η πρόταση της παράταξης «Αθήνα Ψηλά»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.