Πολιτικη & Οικονομια

Θεοφάνεια: Στη Γαύδο η Σακελλαροπούλου - Στη Λήμνο ο Πρωθυπουργός

Επισκέψεις με ιδιαίτερο συμβολισμό από την πολιτική ηγεσία της χώρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Θεοφάνεια: Στη Γαύδο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου - Στη Λήμνο και τον Άη Στράτη ο πρωθυπουργός
Κατερίνα Σακελλαροπούλου © EUROKINNISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ

Θεοφάνεια: Στη Λήμνο και τον Άη Στράτη ο πρωθυπουργός - Στη Γαύδο η Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο εορτασμός των Θεοφανείων γίνεται φέτος στη σκιά τις μετάλλαξης Όμικρον, με τους πολιτικούς αρχηγούς της χώρας να πραγματοποιούν επισκέψεις με ιδιαίτερο συμβολισμό σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Σε αυτό το διαφορετικό κλίμα εορτασμού των Θεοφανείων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί την Γαύδο για να παραστεί στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Αμέσως μετά τον αγιασμό θα ανακηρυχθεί σε ειδική εκδήλωση από την Δήμαρχο της Γαύδου, Λίλιαν Στεφανάκη, επίτιμος δημότης του νησιού, ενώ αμέσως μετά θα επισκεφτεί το μόνιμο Σταθμό της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος GVD1, που είναι εγκατεστημένος στο νησί και αποτελεί μέρος του Δορυφορικού Σταθμού του Πολυτεχνείου Κρήτης. 

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον Άγιο Ευστράτιο και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Λήμνο. Η επιλογή του πρωθυπουργού να πάει στον Άη Στράτη για τα Θεοφάνεια, είναι μια επιλογή η οποία έχει πολλούς συμβολισμούς, χωρίς αμφιβολία, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, επίσης θα παραστεί στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στη Λήμνο. Ο κ. Ανδρουλάκης θα αναχωρήσει από το νησί για την Αθήνα νωρίς το μεσημέρι, δηλαδή πριν την άφιξη του πρωθυπουργού.

Στην Αθήνα η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού θα τελεστεί στις 09.30 στον Καθεδρικό Ναό από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Στον Πειραιά το πρωί θα γίνει στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η Ακολουθία του Αγιασμού. Θα ακολουθήσει ο αγιασμός των υδάτων στο  Λιμάνι όπου σε ειδική εξέδρα θα βρεθεί ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ και οι επίσημοι. Και φέτος αναμένεται να τηρηθεί το έθιμο να πέσουν για τον σταυρό βατραχάνθρωποι με στολές.

Στη Θεσσαλονίκη στις 10:00 το πρωί, μετά τη Θεία λειτουργία, θα τελεστεί ο καθιερωμένος αγιασμός των Φώτων στο μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γρηγορίου Παλαμά. Στις 11:00 θα γίνει η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στη θάλασσα, στην παλιά παραλία, στη συμβολή της Λεωφόρου Νίκης με την οδό Αγίας Σοφίας.

Στο Φανάρι η Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων  θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.  

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ