Πολιτικη & Οικονομια

Δημοσκόπηση Alco: Ο Ανδρουλάκης κλείνει την «ψαλίδα» ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ

Πανδημία και ακρίβεια τα σημαντικότερα προβλήματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημοσκόπηση Alco - Νίκος Ανδρουλάκης
Νίκος Ανδρουλάκης © EUROKINNISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Δημοσκόπηση Alco: Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη κλείνει την «ψαλίδα» ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.

Σημαντική άνοδο των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη και υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ωστόσο, διατηρεί ποσοστό 21,1%, καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Open.

Ελαφρά άνοδο καταγράφηκε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για τη θέση του πρωθυπουργού, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει απώλεια δύο μονάδων. 

Πιο συγκεκριμένα, το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να ενισχύεται μετά και την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία, καθώς καταγράφει ποσοστό 13,6% έναντι 9,7% που είχε στην προηγούμενη δημοσκόπηση.

Απώλειες καταγράφουν και τα δυο μεγάλα κόμματα με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει 2,5% και τη ΝΔ 0,7%, ενώ η διαφορά του κυβερνώντος κόμματος από την αξιωματική αντιπολίτευση καταγράφεται στις 11,5 μονάδες.

alco.jpg

Κορωνοϊός: Δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς

Παράλληλα, η μέτρηση της ALCO καταγράφει δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, που θεωρείται πλέον το σημαντικότερο πρόβλημα, ψηλότερα και από την ακρίβεια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το 63% των ερωτηθέντων απαντά «όχι» για το κατά πόσον είναι ικανοποιημένοι από την διαχείριση της πανδημίας.

metra.jpg

metra1.jpg

Επίσης, κυρίως λόγω της πορείας της πανδημίας, αλλά δευτερευόντως και της ανόδου των τιμών, η απαισιοδοξία επιστρέφει: Το 41% δηλώνει ότι το 2022 θα είναι χειρότερο από το 2021 - αν και το 34% παραμένει στη σφαίρα της αισιοδοξίας, με την εκτίμηση ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη, ενώ το 20% εκτιμά ότι τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχουν στη χώρα μας.

pandhmia.jpg

Σημειώνεται ότι η εγκληματικότητα ως πρόβλημα έχει υποχωρήσει στη συνείδηση  των πολιτών, όπως και ο φόβος για μία κρίση στα ελληνοτουρκικά, που κυριαρχούσε για πολλούς μήνες λόγω της στάσης του Ερντογάν. 

Παρά την δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση της αντιμετώπισης της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει μία μονάδα στην καταληλότητα για την θέση του πρωθυπουργού, φτάνοντας στο 38%, από 37% το Νοέβριο.

Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζει απώλεια δύο μονάδων, φτάνοντας περίπου στα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματός (στο 23%). 

alco1.jpg

Κερδίζει πόντους ο Νίκος Ανδρουλάκης

Το γεγονός ότι οι πολίτες βλέπουν θετικά την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, αποτυπώνεται και στα δύο επόμενα ερωτήματα της δημοσκόπησης της ALCO: 

  • «Πώς αντιμετωπίζετε την εκλογή Ανδρουλάκη;»
  • «Θα αυξηθεί το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ;»

androulakis.jpg

androulakis1.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ