- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δημοσκόπηση Alco: Ο Ανδρουλάκης κλείνει την «ψαλίδα» ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ
Πανδημία και ακρίβεια τα σημαντικότερα προβλήματα
Δημοσκόπηση Alco: Η εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη κλείνει την «ψαλίδα» ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ.
Σημαντική άνοδο των ποσοστών του ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη και υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ωστόσο, διατηρεί ποσοστό 21,1%, καταγράφει δημοσκόπηση της ALCO για λογαριασμό του Open.
Ελαφρά άνοδο καταγράφηκε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για τη θέση του πρωθυπουργού, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας έχει απώλεια δύο μονάδων.
Πιο συγκεκριμένα, το ΚΙΝΑΛ φαίνεται να ενισχύεται μετά και την εκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη στην προεδρία, καθώς καταγράφει ποσοστό 13,6% έναντι 9,7% που είχε στην προηγούμενη δημοσκόπηση.
Απώλειες καταγράφουν και τα δυο μεγάλα κόμματα με τον ΣΥΡΙΖΑ να χάνει 2,5% και τη ΝΔ 0,7%, ενώ η διαφορά του κυβερνώντος κόμματος από την αξιωματική αντιπολίτευση καταγράφεται στις 11,5 μονάδες.
Κορωνοϊός: Δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς
Παράλληλα, η μέτρηση της ALCO καταγράφει δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας, που θεωρείται πλέον το σημαντικότερο πρόβλημα, ψηλότερα και από την ακρίβεια.
Χαρακτηριστικό είναι ότι το 63% των ερωτηθέντων απαντά «όχι» για το κατά πόσον είναι ικανοποιημένοι από την διαχείριση της πανδημίας.
Επίσης, κυρίως λόγω της πορείας της πανδημίας, αλλά δευτερευόντως και της ανόδου των τιμών, η απαισιοδοξία επιστρέφει: Το 41% δηλώνει ότι το 2022 θα είναι χειρότερο από το 2021 - αν και το 34% παραμένει στη σφαίρα της αισιοδοξίας, με την εκτίμηση ότι η επόμενη χρονιά θα είναι καλύτερη, ενώ το 20% εκτιμά ότι τα πράγματα θα παραμείνουν ως έχουν στη χώρα μας.
Σημειώνεται ότι η εγκληματικότητα ως πρόβλημα έχει υποχωρήσει στη συνείδηση των πολιτών, όπως και ο φόβος για μία κρίση στα ελληνοτουρκικά, που κυριαρχούσε για πολλούς μήνες λόγω της στάσης του Ερντογάν.
Παρά την δυσαρέσκεια για τους κυβερνητικούς χειρισμούς στην υπόθεση της αντιμετώπισης της πανδημίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κερδίζει μία μονάδα στην καταληλότητα για την θέση του πρωθυπουργού, φτάνοντας στο 38%, από 37% το Νοέβριο.
Την ίδια στιγμή, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζει απώλεια δύο μονάδων, φτάνοντας περίπου στα δημοσκοπικά ποσοστά του κόμματός (στο 23%).
Κερδίζει πόντους ο Νίκος Ανδρουλάκης
Το γεγονός ότι οι πολίτες βλέπουν θετικά την εκλογή Ανδρουλάκη στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, αποτυπώνεται και στα δύο επόμενα ερωτήματα της δημοσκόπησης της ALCO:
- «Πώς αντιμετωπίζετε την εκλογή Ανδρουλάκη;»
- «Θα αυξηθεί το ποσοστό του ΚΙΝΑΛ;»
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Διερωτώμαι τι θα λένε τώρα», επισημαίνει σε ανάρτησή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Χωρίς τέλος ο «πονοκέφαλος» για τους αδειούχους του Αυγούστου
Τι ισχύει με την προσαύξηση
Τι ώρα μπαίνουν τα λεφτά στα ΑΤΜ
«Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαπιστώνουν ότι το πλαίσιο των επιδοτήσεων μπαίνει στα σωστά του θεμέλια» σημειώνει ο πρωθυπουργός
«Να μην αφήσουμε να περάσει ούτε μία μέρα για να προχωρήσουμε στις ενέργειες αποκατάστασης του δάσους που χάθηκε»
Ποιες εργασίες θα γίνουν
Πού και πώς κάνω την αίτηση
Προτεραιότητα η προστασία των πολιτών και η ταχεία καταγραφή και αποτίμηση των ζημιών
Η είσοδος της Meridiam ισχυρή ψήφος εμπιστοσύνης στον ενεργειακό τομέα της Ελλάδας - H σημασία της συμφωνίας
Για ανεπαρκή χρηματοδότηση κάνει λόγο ο ευρωβουλευτής της ΝΔ και του ΕΛΚ
«Τώρα είναι δικό μας χρέος να σταθούμε δίπλα σας», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Ο Αλ Σισί εξέφρασε την συμπαράστασή του στην Ελλάδα για τις πρόσφατες πυρκαγιές
Ολοκληρώθηκαν 66.578 αιτήσεις - Στο 80% παραμένει η ποσοστιαία εγκρισιμότητα
Η ανακοίνωση από Αυγερινό, Κοκοτσάκη, Μουτσάτσου και άλλων 19 πρώην στελεχών του Κινήματος «Ελπίδα για τη Δημοκρατία»
Η Meridiam αναλαμβάνει πλειοψηφικό πακέτο στην GSI - Υπογράφονται και οι έρευνες βυθού
Όσα αποφασίστηκαν στη διυπουργική υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη
Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες της πυρκαγιάς ζήτησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.